اگر در روز لحظاتی را برای مطالعه صفحات روزنامه بگذارید، خواهید دید که حوادث بسیاری به دلیل عدم کنترل عصبانیت و حفظ خونسردی رخ داده اند. بسیاری از این حوادث پس از یک لحظه عصبانیت به وقوع پیوستند اما برای یک عمر پیشمانی به بار آورده اند.

«دختر بچه ای که قربانی خشم مادرش شد. جوانی که در حین درگیری همسایه او را به قتل رساند.» و هزاران تیتر مشابه دیگر که هر روز در روزنامه های کشور به چشم می خورند. اما چرا آمار جنایت های مبنی بر خشونت آنقدر روبه افزایش دارند؟

خشم

جواب های، هوی نیست! خشم را دور بریزید

خشم احساسی طبیعی مشابه با عشق، غرور، نفرت و ترس است و برای هر کسی به وجود می آید. اما نکته مهم در برخورد با چنین احساسی مدیریت صحیح لحظه عصبانت و خشم است. در حقیقت هر وضعیتی که ما را ناکام کند باعث ایجاد خشم می شود. گاهی هم خشم فقط به دلیل تصورات ذهنی ما و دامن زدن  و تشدید آن است و شاید حتی هیچ اتفاقی نیفتاده باشد. گاهی تعبیر و تفسیر ماست که منجر به ایجاد حس خشم می شود. در حقیقت خشم نوعی ابزار دفاعی در بدن انسان است که برای محافظت از ما وجود دارد.

خشمگین بودن زودتر پیرتان می کند

خشم و عصبانیت لزوماً احساسی منفی نیست و حتی می توان به آن به چشم یک احساس مثبت هم نگاه کرد. اما تنها زمانی مثبت خواهد بود که توانایی مدیریت صحیح و مقابله با آن را داشته باشیم. زمانی که خشم مدیریت صحیحی در ما نداشته باشد به زودی منجر به رفتارهای خشونت آمیز شده و چه بسا درگیر حوادثی بسیار ناگوار خواهیم شد. خشم تأثیر ویرانگری برروی سلامت ذهنی افراد دارد و در صورتیکه تبدیل به رفتاری تکراری، دوره ای و عادت پذیر شود، تأثیرات بسیار منفی و جبران ناپذیری بر خلق خو و رفتار فرد دارد.

تأثیر خشم بر خانواده و محیط های جمعی، وصله ناجور نشوید!

احتمالا شما هم بارهای این جمله را شنیده اید که ثمره ازدواج پدر و مادری عصبانی، فرزندانی خشمگین تر است که فاقد سلامت روانی کامل هستند. خانواده هایی که والدینی عصبانی دارند، کودکانی عصبانی نیز پرورش می دهند و فضای خانواده تنها محیطی برای تنش های بیشتر شده و فاقد هر گونه آرامشی است.

فرزندان و افراد در چنین خانواده هایی دچار اختلال و مشکلات رفتاری بی شماری می شوند. مشکلاتی مانند گوشه نشینی، کابوس های شبانه و پرخاشگری که بعد از بلوغ حاد تر هم خواهند شد.

چگونه خشم خود را کنترل کنیم؟

خشم

افراد برای کنترل خشم، سه رفتار متفاوت را پیش می گیرند:

  1. فرو بردن خشم
  2. ابراز خشم
  3. مدیریت خشم

مسلماً مدیریت خشم بهترین رفتار ممکن است اما هرکسی قادر به انجام آن نیست. مدیریت خشم رفتاری آموختنی است و  در گام های زیر می توانید خشم و عصبانیت خود را بهتر مدیریت کنید:

  • ورزش کنید
  • روش های آرم سازی ذهن را به کار ببرید
  • هنگام عصبانیت نفس های عمیق بکشید
  • در حین خشم آب سرد بنوشید
  • احساسات خود را بنویسید
  • از محلی که در آن عصبانی شده اید دوری کنید

توصیه می کنیم که هر روز دقایقی را فقط برای خود اختصاص دهید و در سکوت به بررسی اطراف و زندگی خود بپردازید. اگر خشم به شیوه ای صحیح مدیریت نشود تبدیل به عادتی خطرناک می شود که در مراحل بعدی در رفتار هایی ضد اجتماعی  ناعاقلانه بروز می کند.

با اینکه روش های بسیاری برای مدیریت خشم وجود دارد، اما راه های رایج کنترل عصبانیت مراحلی است که در بالا بیان شدند. اگر احساس می کنید برای کنترل بهتر خشم خود به کمک نیاز دارید، می توانید از خدمات تخصصی مشاوره روانشناسی آنلاین استفاده کنید. مخصوصا افراد دچار اختلال دوقطبی هستند، برای کنترل خشم نیاز به کمک دارند.

 حق هر کسی‌ست که امکان مشاوره‌ی امن، راحت و با قیمت مناسب را داشته باشد. سامانه مشاوره آنلاین «مشورَپ» می‌تواند شما را با یک کلیک به مشاور وصل کند.
اگر شما هم می‌خواهید از شر فکرهای آزاردهنده راحت شوید و یا به مشاوره عمومی برای بالا بردن استاندارد زندگیتان نیاز دارید، همین الان اپلیکیشن مشورَپ را نصب کنید یا از نسخه‌ی وب آن استفاده کنید و به یکی از مشاوران آنلاین «مشورَپ»‌ وصل شوید.

دانلود اپلیکیشن مشاوره روانشناسی و یا شروع مشاوره از www.mashverapp.com :

 

نظر خود را بیان کنید