پزشک عمومی
این مقاله تایید شده است اما تنها جنبه اطلاع رسانی دارد.

غذاهایی که باعث نقرس می شود!

8 خوراکی مضر برای نقرس

اگر نقرس دارید در این مقاله همراه ما باشید. سعی می کنیم در این بخش در مورد غذاهایی که باید از مصرف آن ها اجتناب کنید را بیان نماییم.

نقرس التهاب دردناک مفاصل است که به خاطر تجمع کریستال های اسید اوریک ایجاد می شود. انگشت بزرگ یکی از مواردی است که بیشتر درگیر این بیماری می شود اما نقرس می تواند به پا، مچ پا، زانو و دست نیز حمله کنید.

حمله نقرس ممکن است چند روز یا حتی چند ماه به طول بیانجامد. مردان و افرادی که چاق هستند بیشتر در معرض خطر قرار دارند. اگر نقرس دارید یا مستعد ابتلا به نقرس هستید باید رژیم غذایی مناسبی را اتخاذ نمایید تا درد مفاصل کمتر شود.

در ادامه چند مورد از غذاهای مضر برای نقرس را معرفی میکنیم:

شاه ماهی:

شاه ماهی

با اینکه برخی از غذاهای دریایی را می توان هر از چندگاهی مورد استفاده قرار داد اما برخی را باید به طور کلی از لیست غذاها حذف کرد. به عنوان مثال اگر با نقرس دست و پنجه نرم می کنید بهتر است از مصرف شاه ماهی و تن پرهیز کنید. از سوی دیگر مصرف میگو برای شما می تواند امن باشد.

گوشت قرمز:

گوشت قرمز

زمانی که صحبت از محتوای پورین به میان می آید، باید بدانید که همه گوشت ها به صورت مساوی ایجاد نشده اند. به طور کلی، گوشت سفید بهتر از گوشت قرمز است اما خوردن چند نوع از گوشت قرمز به صورت گاه به گاه نیز اشکالی ندارد.

بوقلمون:

بوقلمون

گوشت غاز و بوقلمون دارای پورین بسیار بالایی هستند. به همین خاطر برای بهبود بیماری نقرس خود، بهتر است از مصرف چنین گوشت هایی خودداری کنید. افرادی که مستعد ابتلا به نقرس هستند نیز باید از این گوشت ها کمتر استفاده کنند. اردک و مرغ انتخاب امن تری خواهد بود. با اینحال گوشت ران بهتر از سینه مرغ با پوست است.

نوشیدنی های شکر دار:

نوشیدنی های شکر دار

از خوردن نوشیدنی هایی که با شربت ذرت با فرکتوز بالا غنی شده اند خودداری کنید. نوشیدن این مواد بدن را تحریک می کند اسید اوریک بیشتری تولید نماید. مطالعات انجام شده نشان می دهد مردانی که فرکتوز بالایی مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به نقرس قرار دارند.

مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۱ نیز نشان می دهد نوشیدنی های شیرین شده با فروکتوز می تواند خطر ابتلای زنان به نقرس را افزایش دهد.

مارچوبه:

مارچوبه

مارچوبه، گل کلم، اسفناج و قارج پورین بالایی نسبت به سایر سبزیجات دارند. البته اگر چنین سبزیجاتی را دوست دارید دلیلی وجود ندارد که مصرف آن ها را به طور کامل کنار بگذارید. این سبزیجات همانند گوشت برای شما بد نخواهند بود. رژیم غذایی غنی از سبزیجات می تواند به پاکسازی پورین از بدن کمک کند. در این شرایط بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

مقاله مرتبط: خواص گیاه مارچوبه

جگر:

جگر

گوشت هایی همچون جگر و قلوه نباید در این بیماری مورد استفاده قرار گیرند.

غذاهای مفید برای نقرس کدامند؟

احساس می کنید هیچ انتخابی برای غذای مصرفی خود ندارید؟ نه چنین نیست.

انواع مختلفی از غذاها وجود دارد که به شما کمک می کند خود را در برابر نقرس محافظت کنید.

این غذاها در برگیرنده لبنیات کم چرب، کربوهیدرات های پیچیده، قهوه و میوه هایی همچون مرکبات است.

همچنین باید اطمینان حاصل کنید روزانه ۱۲ الی ۱۶ فنجان مایعات وارد بدن می کنید. مجبور نیستید تنها آب بخورید. شما می توانید از آب میوه شیرین نشده، چای و قهوه نیز استفاده کنید. هر نوع مایعی که جریان خون و جریان ادرار را حفظ کند برای شما خوب است.

۶ دیدگاه

  1. کیهان سخاوت در آذر ۱۸, ۱۳۹۶در۹:۰۰ ب٫ظ

    بسیارمقاله عالی وقابل استفاده ای بود.ممنون.

    • محسن در آذر ۱۹, ۱۳۹۶در۰:۴۷ ق٫ظ

      خوشحالیم که براتون مفید بوده دوست عزیز.
      سالم و پایدار باشید

  2. سامان عالیپور در خرداد ۲۸, ۱۳۹۷در۱۰:۴۵ ق٫ظ

    سلام من رفتم آزمایش دادم اسید اوریک ۱۰.۹ بوده و تو یه شرکت کار میکنم که غذاها چربه و مجبوریم از اون غذا بخورم به نظر شما چه ورزشی محاسبه با تشکر

  3. حسن در اسفند ۱۲, ۱۳۹۷در۱۰:۴۲ ب٫ظ

    ترشی چطوره خوبه یا نه

  4. وحید در مرداد ۹, ۱۴۰۰در۱۰:۳۷ ب٫ظ

    سماق خیلی خوبه

  5. جواد در مرداد ۶, ۱۴۰۲در۶:۵۴ ب٫ظ

    من نه اهل گوشت خوردن زیاد هستم و نه اهل مشروبات ولی مبتلا شدم نمیدونم علت نقرس من از چیه میشه راهنمایی کنین .

نظر خود را بیان کنید