کروناویروس جدید چیست؟ چگونه از ابتلا پیشگیری کنیم؟

اگر در مورد کروناویروس جدید نگران هستید، این راه کارها را مدنظر قرار دهید

کروناویروس جدید

علائم شایع عفونت کروناویروس جدید شامل تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات تنفسی است. هرچند هنوز خطر ابتلا به این عفونت تنفسی ایران را درگیر نگرده، اما آگاهی از روش های مراقبتی جهت پیشگیری از ابتلا به این ویروس بسیار حائز اهمیت است.

مهم ترین روش های مراقبتی که حتما تاکنون بارها به گوشتان خورده، شستن دست ها با صابون، جلوگیری از تماس دست ها با صورت و دوری از افرادی که سرفه یا عطشه می کنند، است.

اگر به تازگی اخبار را دنبال کرده باشید، مطمئناً در مورد کرونا ویروس جدید، نوعی ویروس که روز به روز در حال جولان دادن بیشتر در چین و سایر نقاط جهان،چیزهایی را شنیده اید. تحقیقات حاکی از آن است که کروناویروس در شرایط حاد باعث شکلات تنفسی، نارسایی تنفسی و در نهایت مرگ می شود.

نمونه دیگر یک کروناویروس جدی سارس است، اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که مدل کروناویروس جدید (۲۰۱۹- nCoV) مانند سارس نیست. سازمان بهداشت جهانی به دلیل گسترش این ویروس در نقاط مختلف جهان، وضعیت سلامت عمومی را اضطراری اعلام کرده‌ است.

برای آماده سازی بهتر خود و به روز کردن آنچه باید در مورد کروناویروس بدانید، ما با کمک متخصصان بیماری های عفونی مطالبی را آماده کرده ایم که در جهت مراقبت و پیشگیری از خود در برابر کروناویروس جدید راه گشای شما باشند با ما همراه باشید.

کروناویروس چیست؟

به گفته منبع قابل اعتماد مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، ” کرو ویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که در بسیاری گونه های مختلف حیوانات شایع هستند.”

CDC می ‌گوید که این ویروس حیوانی به ندرت انسان را آلوده می‌ کند، اما کروناویروس جدید از این قاعده مستئنی است و توانسته انسان را نیز به خود آلوده کند.

منبع بهداشت جهانی می گوید: “علائم شایع کروناویروس جدید شامل علائم تنفسی مانند تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات تنفسی است. موارد نادرتر و شدیدتر نیز می تواند به ذات الریه، سندرم حاد تنفسی (SARS)، نارسایی کلیه و در شدیدترین حالت منجر به مرگ شود.”

ظهور علائم ابتلا به کروناویروس متفاوت است، و ممکن است علائم حداقل ۲ روز تا نهایتا ۱۴ روز خودشان را نشان دهند.

مانند کروناویروس قبلی، این ویروس خاص به احتمال زیاد از منبع حیوانی پدید آمده است. اکنون وضعیت به گونه ای است که ویروس از فردی به فرد دیگر در حال انتقال و شیوع است. به طور معمول عفونت های کروناویروس فقط در صورت انتقال علائم از فرد به فرد قابل سرایت است.

چگونه می توانیم از خودمان در برابر کروناویروس محافظت کنیم؟

در حالی که هیچ واکسنی برای جلوگیری از عفونت ۲۰۱۹-nCoV وجود ندارد ، با این حال اقداماتی وجود دارد که می توانید برای محافظت از خود انجام دهید.

دکتر Eric Cioe-Pena می گوید: “بهترین راه برای محافظت در برابر کروناویروس شستن دست ها و مراقبت در تماس با افراد مختلف است.”

وی گفت: “شایع ترین شیوه انتشار کروناویروس، قطرات یا ذرات ویروس هستند که توسط تماس شخص مبتلا به کرونا با سطح بر جای می مانند و سپس وقتی شخص دیگر آن سطح را لمس کند او نیز به این ویروس آلوده خواهد شد.”

CDC در مورد محافظت و پیشگیری از کروناویروس موارد زیر را توصیه می کند:

  • دستان خود را به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید. در صورتی که صابون در اختیار ندارید، یک ضد عفونی کننده حاوی الکل نیز می تواند در این زمینه مفید عمل کند.
  • زمانی که هنوز دست هایتان را نشسته اید، از دست زدن به چشم، بینی و دهان تان خودداری کنید.
  • هنگام ابتلا به این عفونت از رفتن به بیرون امتناع کرده و سعی کنید در خانه بمانید.
  • دستمالی به همراه داشته باشید تا در صورت سرفه یا عطسه، با آن جلوی دهانتان را بگیرید و از این طریق از انتشار این ذرات به محیط و آلوده کردن شخص دیگر خودداری کنید.
  • اشیاء و سطوحی که اغلب لمس می شوند، را تمیز و ضد عفونی کنید.

توجه به این نکته مهم است که ضد عفونی کننده های حاوی الکل مفید هستند، اما یک اقدام پیشگیرانه تایید شده برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس ها نیستند.

منبع CDC می گوید: “ضد عفونی کننده های مبتنی بر الکل می توانند در بعضی مواقع تعداد میکروب های موجود در دست را به سرعت کاهش دهند، اما این ضد عفونی کننده ها قادر به از بین بردن همه انواع میکروب ها نیستند.”

استفاده از یک ضدعفونی کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل می تواند در صورت عدم وجود صابون و آب اثربخش باشد، اما این یک روش درمانی یا پیشگیری از ابتلا به کروناویروس نیست.


اگر مجبور به سفر باشیم، چه کنیم؟

در این شرایط باید از تمام سفرهای غیرضروری بپرهیزیم، این در حالی است که محدودیت های زیادی در سفر به چین نیز اعمال شده است. بزرگترین خطر سفر به چین در حال حاضر ، قرنطینه سخت و ممنوعیت سفر است که دولت چین آن را تصویب کرده است. اگر مجبور به سفر به چین هستید حتما ماسک پزشکی و فیلتردار به همراه داشته باشید و تا حد امکان نکات مراقبتی گفته شده را مدنظر داشته باشید. میزان خطر ابتلا به کروناویروس، بستگی به قرار گرفتن در معرض آن دارد.


و اما سخن پایانی…

استرس و نگرانی بیش از حد در این شرایط نه تنها کمکی به پیشگیری از ابتلا به کروناویروس نمی کنند، بلکه باعث می شوند به اندازه کافی در مورد رعایت دستورالعمل ها دقیق نباشید. آگاه بمانید و با رعایت راهکارهای ارائه شده از خود و خانواده تان مراقبت کنید.

نظر خود را بیان کنید