پزشک عمومی
این مقاله تایید شده است اما تنها جنبه اطلاع رسانی دارد.

درمان های خانگی آلرژی فصل بهار

چگونه آلرژی فصلی را از درمان کنیم؟

درمان آلرژی بهاری,آلرژی بهاری spring-allergies

به هنگام فصل بهار، گل‌های مختلف شکوفه می‌دهند. همه جا پر از زیبایی‌های خاص فصل بهار می‌شود. اما شما نمی‌توانید متوقف شوید و این گل‌های زیبا را بو کنید، چون به آن حساسیت دارید.

زمانی که فصل بهار فرا می‌رسد، خارش و سوزش چشم و آبریزش بینی در برخی از افراد بسیار ازار دهنده خواهد بود. مواردی همچون عطسه، آبریزش بینی یا خارش چشم‌ها مشخصه اصلی آلرژی است.

آلرژی‌ باعث ایجاد عطسه، احتقان بینی، خارش چشم و سایر موارد می‌شود و بیش از ۳۰ درصد از افراد جهان را به خود درگیر کرده است. بیشتر افراد سعی می‌کنند در چنین شرایطی به داروهای بدون نسخه همچون آنتی هیستامین و ضداحتقان‌ها روی بیاورند.

اگر چنین داروهایی بی اثر باشد، ممکن است برخی از افراد به سراغ پزشک متخصص بروند. اما به خاطر داشته باشید که داروهایی همچون آنتی هیستامین از ۵ نفری که مبتلا به آلرژی است، یک نفر را کسل و بی حال می‌کند.

بر اساس یافته‌های انجمن آلرژی و آسم در آمریکا؛ آنتی هیستامین می‌تواند ۸۰ درصد از نشانه‌های آلرژی را کمتر کند اما به ندرت قادر است همه نشانه‌ها را از بین ببرد.

همچنین داروهای ضداحتقان خوراکی نیز در برخی از افراد می‌تواند باعث ایجاد سردرد، بی خوابی و ضربان قلب شدید شود. بنابراین اگر در چنین شرایطی استفاده از دارو تاثیری بر روی شما نداشت و بهبودی حاصل نشد بهتر است درمان‌های جایگزین و طبیعی زیر را امتحان کنید.


  1. از عصاره گیاه سایبان استفاده کنید:

درمان آلرژی بهاری,butterbur گیاه سایبان

گیاه سایبان یا باباآدم جنگلی نام یک سرده از زیرخانواده کاسنیان آستروئیده است. در حال حاضر عصاره این گیاه برای درمان مواردی همچون سردرد،تب و بینی مسدود شده مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند مواد شیمیایی که باعث تورم و بسته شدن مسیرهای بینی می‌شود را مسدود نماید.

در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۲ انجام شد، حدود ۱۲۵ بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. در این بیماران عصاره گیاه سایبان اثر مشابهی با آنتی هیستامین داشت اما خواب آلودگی آن را به همراه نداشت. شما می‌توانید قرص گیاه سایبان را از عطاری‌ها تهیه کنید یا از آن به عنوان چای استفاده نمایید.

مقاله مرتبط: گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی

  1. برگ گزنه مصرف کنید:

مصرف ریشه این گیاه به دوران باستان بر می‌گردد. بیشتر افراد از این گیاه به عنوان ادرار آور استفاده می‌کنند اما امروزه کپسول آن برای افرادی که دچار تب یونجه شده اند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر افراد بر این باورند که این گیاه می‌تواند سطح هیستامین در بدن را کاهش دهد. اگر مشکلی با ادرار ندارید، بهتر است از برگ آن استفاده کنید.


  1. کمی سرکه سیب بنوشید:

درمان آلرژی بهاری,سرکه سیب vinegar

نوشیدن سرکه سیب می‌تواند سطح پتاسیم را افزایش دهد و همین امر به کاهش آبریزش بینی کمک خواهد کرد. سرکه سیب به بدن کمک می‌کند ماده مخاطی را بشکند. این موضوع به تنفس بهتر و راحت تر کمک فراوانی خواهد کرد. اما به خاطر داشته باشید که نباید سرکه سیب را همین گونه مصرف کنید. سعی کنید آن را با آب رقیق نمایید و سپس بنوشید.


  1. پروبیوتیک مصرف کنید:

پروبیوتیک‌ها اگرچه بیشتر برای خاصیت متعادل کنندگی خود در باکتری‌های روده شناخته شده اند اما تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف آن برای سیستم ایمنی کودکانی که از آلرژی رنج می‌برند مفید است.

مقاله مرتبط: همه چیز درمورد پروبیوتیک

  1. بینی خود را شستشو دهید:

درمان آلرژی بهاری,شست و شوی بینی

مواردی که برای شستشوی بینی مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولا از سالین تشکیل شده اند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۶ نشان می‌دهد که چنین مواردی می‌تواند برای بیمارانی که از تب یونجه رنج می‌برند مفید باشد.


  1. دوش آب گرم بگیرید:

بخار نه تنها می‌تواند به صورت موقت سینوس‌های شما را پاکسازی کند بلکه متخصصان توصیه می‌کنند گرفتن دوش گرم می تواند گرده‌هایی که بر روی بدن نشسته اند را پاک سازد.


  1. روغن اکالیپتوس را استشمام کنید:

درمان آلرژی بهاری,eucalyptus

برگ خشک این گیاه می‌تواند برای تسکین آلرژی مفید باشد. این گیاه می تواند التهاب بدن را کاهش دهد. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد که این گیاه برای مشکلات تنفسی همچون اسم مفید است. روغن اکالیپتوس را در یک ظرف بریزید یا چند قطره از آن را بر روی پارچه تمیزی بچکانید. سپس آن را استشمام نمایید.


  1. غذاهای تند مصرف کنید:

خوردن برخی از غذاهای تند به همراه فلفل، پیاز ، سیر یا زنجبیل می تواند به کم کردن بلغم کمک کند. این یک روش عالی برای بهبود چنین شرایطی است.


  1. طب سوزنی را نیز امتحان کنید:

روش‌های سنتی در چین که در برگیرنده کاربرد سوزن برای بهبود درد است می‌تواند در چنین شرایطی مفید باشد. مطالعات موجود نشان می‌دهد افرادی که مبتلا به رینیت آلرژیک هستند می‌توانند از طب سوزنی برای بهبود نشانه‌ها استفاده کنند.


بهترین روش ها برای درمان و کاهش آلرژی فصل بهار

آلرژی فصل بهار

فصل بهار در راه است. گل‌ها شکوفه خواهند داد و همه جا سرسبز می شود. اما چنین شرایطی برای برخی از افراد بسیار دردناک و ناراحت کننده است. افرادی که به حساسیت فصلی مبتلا هستند ممکن است از دیدن شکوفه‌های گل، زیاد خوشحال نشوند.

در این مقاله همراه ما باشید تا دلایل ایجاد عطسه و گلودرد را با هم مرور کنیم و نحوه مدیریت چنین حساسیت‌هایی را یاد بگیریم.

مشکل با گرده‌های گل:

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که در طول روزهای برفی نیز عطسه کنید، به عفونت سینوس‌ها مبتلا شوید و چشمتان به خارش بیفتد؟ این موضوع بسیار رایج است.

آلرژی‌های فصلی که با نام رینیت آلرژیک یا تب یونجه نیز خوانده می‌شود حدود ۵ میلیون نفر را در ایالت متحده آمریکا درگیر خود کرده است. در یک مطالعه بزرگ، ۵۵ درصد از کارگران به خاطر مواد آلرژی‌زای محیطی دچار بیماری شده بودند.

گرده‌های گل یکی از آلرژن‌های شایع فصلی است. با اینحال گرد و خاک و سایر موارد نیز می‌تواند چنین شرایطی را ایجاد کند.

یک حقیقت بسیار جالب در این مورد وجود دارد و آن هم این است که آلرژن‌ها معمولا بی خطرند. این سیستم ایمنی بدن ماست که مقصر اصلی ماجرا محسوب می شود و به اشتباه چنین مواردی را به عنوان مهاجم خطرناک می شناسد. سیستم ایمنی بدن که چنین ذراتی را به عنوان مهاجم می‌شناسد تلاش می‌کند با آن مبارزه کند. در چنین شرایطی هیستامین آزاد می‌گردد.

هیستامین باعث باز شدن رگ‌های خونی می‌شود و شرایطی همچون آبریزش از چشم، خارش پوست و احتقان سینوس‌ها را ایجاد می‌کند. البته به خاطر داشته باشید که همه افراد به این شرایط پاسخ یکسانی نمی‌دهند.

واکنش نشان دادن به مواد آلرژی زا به ژنتیک نیز بستگی دارد. هنوز بیشتر دانشمندان به خوبی نمی‌دانند که چرا افراد به حساسیت دچار می‌شوند. اما مطالعه انجام شده نشان می‌دهد که مولکولی در مرغ وجود دارد که به عنوان نسخه فسیل شده مولکولی عمل می‌کند که امروزه در انسان‌ها باعث ایجاد واکنش می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که تمامی واکنش‌های حساسیت زا حدود ۱۶۰ میلیون سال قبل آغاز شده است. این واکنش‌ها یک مبارزه سریع نبوده است.

بیشتر افراد عطسه و خارش را بلافاصله بعد از قرار گرفتن در معرض مواد حساسیت زا تجربه می کنند اما احتقان و خستگی ممکن است هشت ساعت بعد در فرد ایجاد شود. به همین خاطر ما نمی‌توانیم به تنهایی وجود این حساسیت را تشخیص دهیم و پزشک باید این نشانه‌ها را تشخیص دهد.

برنامه شما برای پیشگیری از آلرژی فصلی:

تغییر در آب و هوا به انتشار گرده‌های گل می انجامد. این موضوع بدین معنی است که سیستم ایمنی شما با ورود این ذرات ریز تحریک می‌شود و سعی می کند نسبت به آن واکنش نشان دهد. خوشبختانه ما می‌توانیم طرح اقدامی خودمان را برای مبارزه با این شرایط داشته باشیم.

  1. اتاق را خنک نگه دارید:

پنجره‌های اتاق را ببندید و کولر را روشن کنید. در این شرایط از ورود گرده‌های گل به منزل جلوگیری کرده اید. از به کار بردن پنکه خودداری کنید زیرا باعث چرخاندن گرد و خاک و بدتر شدن شرایط می‌شود.

  1. از باد اجتناب کنید:

باید بدانید که گرده‌های گل حرکت می‌کنند. سعی کنید جایی بنشینید که در آن بادی وجود ندارد. زمانی که باد شدیدی می‌وزد از رفتن به بیرون از منزل خودداری کنید.

  1. چمن‌های موجود در منزل را بزنید:

مطمئن شوید که چمن های باغچه را کوتاه کرده اید. از ماسک استفاده کنید تا گرده وارد بدن شما نشود.

  1. در سایه بمانید:

زمانی که می‌گوییم در سایه بنشینید شوخی نمی‌کنیم. اینکار نه تنها چشم شما را از نور خورشید محافظت می کند بلکه از ورود گرده به چشم نیز جلوگیری خواهد کرد.

  1. دوش بگیرید:

به خاطر داشته باشید که دوش گرفتن می‌تواند تمامی مواد آلرژی زایی که بر روی بدن شما وجود دارد را پاک سازد.

  1. سینوس‌های خود را پاکسازی کنید:

سعی کنید مسیر بینی خود را با آب و نمک شستشو دهید.

  1. هوشمندانه غذا بخورید:

برخی از غذاها می تواند به شما کمک کند با آلرژن های موجود در فصل بهار مبارزه کنید. سعی کنید رژیم غذایی خود را با آجیل، سیب، ماهی، انگور قرمز و گوجه فرنگی پر کنید.

  1. به داروخانه سری بزنید:

در چنین شرایطی می‌توانید از داروهای بدون نسخه همچون قطره چشم و آنتی هیستامین استفاده کنید. برخی از راه‌حل‌های جایگزین همچون مصرف مقدار اضافی از ویتامین C می‌تواند مفید باشد. در مورد اسپری‌های بینی هوشیار باشید. برخی از این اسپری‌ها اعتیاد آورند.

همچنین بخوانید: جلوگیری از آلرژی پاییزی

نظر خود را بیان کنید