پزشک عمومی
این مقاله تایید شده است اما تنها جنبه اطلاع رسانی دارد.

بیماری تاکی کاردی چیست؟ + راه درمان آن

تاکی کاردی چیست و چه علائمی دارد؟

تاکی کاردی Tachycardia

تاکی کاردی یا تندتپشی شرایطی است که با عنوان افزایش ضربان قلب شناخته می‌شود. اگرچه این موضوع در برخی از شرایط ممکن است طبیعی و سالم باشد اما در برخی از موارد نیز نشان دهنده وجود مشکل در بدن است. بنابراین، دانستن نشانه‌ها و درمان‌های احتمالی آن می‌تواند انتخاب مناسبی را به همراه داشته باشد.

تاکیکاردی چیست؟

همانطور که می‌دانید هر فردی یک ضربان قلب نرمال دارد که با عنوان ضربان قلب نیز شناخته شده است. برای بیشتر بزرگسالانی که بالای ۱۵ سال هستند؛ ضربان قلب طبیعی در حالت استراحت حدود ۱۰۰ bpm است. هر ضربانی که بیشتر از این مقدار باشد به عنوان تاکی کاردی شناخته می‌شود.

زمانی که ورزش می‌کنید یا فعالیت‌های دیگری را انجام می‌دهید، ضربان قلب شما به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند. بنابراین این افزایش بخش طبیعی سلامت کلی بدن شماست. با اینحال، اگر افزایش ضربان قلب بدون انجام تمرینات ورزشی یا فعالیت‌های دیگر باشد، می‌تواند نشان دهنده نقص الکتریکی در قلب باشد.

تاکی کاردی علل مختلفی دارد اما برخی از علل شایع ایجاد آن شامل آمفتامین، مصرف کوکائین، تب، ترس، پرکاری تیروئید ، اضطراب، ورزش، نیکوتین و فشار خون بالاست.

بیشتر این شرایط می‌تواند باعث ایجاد تاکی کاردی شود هرچند این شرایط ممکن است برای پزشک به منزله یک مشکل پزشکی ناشناخته باشد. بنابراین با اینکه درمان طبیعی و خانگی برای این بیماری وجود دارد اما هنوز هم مشورت با یک پزشک متخصص بسیار مهم است.

نشانه‌های تاکی کاردی بسیار ساده است. زمانی که ضربان قلب شما افزایش پیدا می کند، ممکن است مواردی همچون سرگیجه یا تنگی نفس ، درد قفسه سینه ، تپش قلب را احساس کنید. هرگونه فعالیت غیر طبیعی سیستم قلبی- عروقی خود را به پزشک اطلاع دهید زیرا ممکن است نشان دهنده سکته یا حمله قلبی باشد.

درمان تاکی کاردی چیست؟

تاکی کاردی را میتوانید با اصلاح سبک زندگی تا حدود زیادی کنترل و درمان کنید.

پتاسیم:

زمانی که ضربان قلب شما بدون دلیل افزایش پیدا می‌کند، به این معنی است که فشار خونتان از کنترل خارج شده است. به همین خاطر قلب نیز به سختی کار می‌کند تا خون را در بدن به جریان اندازد. پتاسیم یک ماده مشهور و شناخته شده است که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند و از بروز تاکی کاردی جلوگیری نماید.

فلفل:

اگرچه ممکن است فلفل به عنوان یک ماده افزایش دهنده ضربان قلب شناخته شده باشد اما در حقیقت، ماده فعال در فلفل با عنوان کپسایسین به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل خواهد کرد. این ماده می‌تواند برای سلامت قلب مفید باشد و یک درمان موثر برای تاکی کاردی است.

اجتناب ار محرک‌ها:

مشکل طبیعت انسان این است که همه افراد عادت‌های خاص خود را دارند. محرک‌هایی همچون کافئین یا نیکوتین می‌تواند ضربان قلب را به صورت غیر طبیعی افزایش دهد. به جای خوردن قهوه یا استعمال سیگار از چای استفاده کنید.

آب نارگیل:

یکی از مزایای قابل توجه آب نارگیل، توانایی آن برای برقراری تعادل در الکترولیت‌های بدن است. این ماده به ایجاد تعادل مایعات و فشار خون کمک می‌کند. آب نارگیل به شدت خطر ابتلا به تاکی کاردی را کاهش می‌دهد.

انجام تمرینات ورزشی:

اگرچه این موضوع به نظر کمی عجیب می‌رسد اما تمرینات ورزشی یک روش بسیار عالی برای آماده کردن بدن برای یافتن ضربان قلب مناسب است. با خارج کردن استرس و هورمون‌های اضافی از بدن، ضربان قلب کمتر می‌شود. تمرینات ورزشی به بهبود متابولیسم بدن کمک می‌کند.

هشدار درباره تاکی کاردی:

همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم، تاکی کاردی می‌تواند تاثیر بسیار بدی بر روی بدن داشته باشد. اگر نشانه‌های تاکی کاردی به صورت مزمن وجود داشته باشد، باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید. تاکی کاردی ممکن است نشان دهنده شرایط حاد پزشکی باشد، بنابراین درمان خانگی در این شرایط مفید نخواهد بود.

نظر خود را بیان کنید