در جوامع صنعتی امروزی، کم شنوایی عارضه ای است که می تواند از هر جنسیت و از هر محدوده ی سنی افراد را درگیر کند. از راه های متداول و رایج جبران کم شنوایی استفاده از سمعک می باشد. امروزه سمعک ها در مدل ها، طرح ها، برند ها و با امکانات و تکنولوژی های متعدد برای درجات و انواع مختلف کم شنوایی ساخته می شوند. برای افراد مختلف با نیازهای شنوایی متفاوت و همچنین به دلیل وجود تنوع بیش از حد در انواع سمعک، انتخاب سمعک مناسب گاها امری پیچیده و دشوار می شود. طبق مطالعات انجام شده از هر ۵ فرد کم شنوای واجد شرایط استفاده از سمعک تنها یک نفر از این افراد اقدام به خرید سمعک می کنند و یکی از دلایل آن تنوع در انواع سمعک و ناتوانی این افراد در انتخاب سمعک مناسب می باشد.

در این مقاله سعی کرده ایم با ارائه اطلاعات کافی در مورد سمعک، انواع سمعک، قیمت سمعک و نحوه خرید سمعک بتوانیم شما را در انتخاب و خرید سمعک مناسب راهنمایی کنیم. . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت و نحوه خرید سمعک می توانید با کلینیک شنوایی سنجی و تجویز سمعک، نوین سمعک ارتباط برقرار کنید.

انواع سمعک

سمعک ها از نظر شکل ظاهری به دو گروه اصلی سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی تقسیم می شوند و هر کدام از آنها دارای چند زیر مجموعه می باشد. سمعک های داخل گوشی اندازه کوچکتری دارند و درون گوش قرار داده می شوند و برای کسانی که دوست ندارند سمعکشان دیده شود، سمعک مناسبی می باشد. سمعک های پشت گوشی اندازه بزرگتر و قدرت بیشتری دارند و پشت گوش قرار داده می شوند و تقریبا برای تمامی انواع کم شنوایی مناسب می باشند.  در کلینیک شنوایی سنجی و تجویز سمعک، نوین سمعک هر دو نوع سمعک تجویز میشود.

سمعک

تقسیم بندی مهم و دیگر سمعک بر اساس سطح تکنولوژی به کار رفته در آن می باشد. سمعک ها به طور کلی در رده های آنالوگ، دیجیتال و سمعک هوشمند طبقه بندی می شوند. سمعک های آنالوگ امروزه به دلیل ایجاد آسیب شنوایی از رده خارج شده اند. سمعک های دیجیتال دارای پردازشگرهایی هستند که قبل از تقویت صدا تغییراتی در سیگنال صوتی اعمال می کنند. در نوین سمعک بر حسب نیازهای شنوایی شما امکان تجویز هر دو سطح تکنولوژی سمعک امکان پذیر میباشد.

سمعک هوشمند

سمعک هوشمند سمعکی است که دارای آخرین و به روزترین سطح تکنولوژی سمعک می باشد. این سمعک ها علاوه بر دارا بودن ویژگی های سمعک دیجیتال، قابلیت یادگیری با استفاده از هوش مصنوعی را نیز دارد. سمعک های هوشمند با تجزیه و تحلیل میزان نویز محیط و همچنین قابلیت یادگیری، ترجیحات شخصی کاربر در طول زمان یاد می گیرند و تقویت مورد نیاز را اعمال می کنند و در محیط های مختلف بسته به میزان نویز محیط، به صورت خودکار و بدون نیاز به تغییرات دستی، تنظیمات لازمه را اعمال می کنند. از دیگر ویژگی های سمعک هوشمند، می توان به قابلیت بلوتوث و اتصال آن به لوازم بلوتوثی نظیر تلویزیون و گوشی موبایل اشاره کرد.

سمعک

قیمت سمعک

با پیشرفت سطح تکنولوژی سمعک، قیمت سمعک نیز بیشتر می باشد و سمعک های هوشمند و هوشمند وایرلس به دلیل سطح تکنولوژی بالاتر، قیمت بیشتری نیز دارند. میزان کم شنوایی افراد نیز بر قیمت سمعک تاثیر می گذارد. افرادی که کم شنواییشان شدید و عمیق می باشد نیازمند استفاده از سمعک قوی تر و با قدرت بالاتری می باشند و باید برای جبران کم شنوایی هزینه بیشتری کنند. عامل دیگر در تعیین قیمت سمعک برند سازنده آن می باشد. برخی از برند ها دارای سابقه بیش از صد سال و اعتبار بالایی در میان متخصصین شنوایی و کاربران می باشند. خدمات پس از فروش برندهای مختلف با یکدیگر متفاوت می باشد و این عامل نیز بر قیمت سمعک تاثیر می گذارد. از برندهای معروف در زمینه وسایل کمک شنوایی می توان به سمعک زیمنس آلمان و ویدکس دانمارک اشاره کرد. سمعک زیمنس دارای بیش از ۱۵۰ سال سابقه در زمینه طراحی وسایل کمک شنوایی می باشد و عمده شهرت آن نوآوری در زمینه تکنولوژی و خدمات پس از فروش برتر و باکیفیت آن می باشد. نوین سمعک نمایندگی اکثر برند های معتبر را دارا میباشد و شما میتوانید برند درخواستی خود را سفارش دهید.

از کجا سمعک بخریم؟

متخصص شنوایی یا همان ادیولوژیست مرجع معتبر و تایید شده جهت تجویز سمعک توسط سازمان نظام پزشکی می باشد و دلیل آن این است که متخصصین شنوایی به صورت حرفه ای و آکادمیک دوره های کامل تشخیص کم شنوایی، درمان و توانبخشی آن را در سطح دانشگاهی فرا می گیرند و از نظر بالینی نزدیک به دو سال در بیمارستان تجربه کسب می کنند. لازم به توضیح است که تنظیم اشتباه سمعک، علاوه بر اینکه کمکی به بهبود مشکل شنوایی نمی کند، بلکه می تواند منجر به آسیب شنوایی و عوارض بعدی آن شود. بنابراین حتما باید خرید سمعک از مراکز معتبر انجام شود.

چه نوع سمعکی بخرم؟

در انتخاب سمعک مناسب عوامل مختلفی نظیر نوع و میزان کم شنوایی، نیازهای شنوایی فرد، ترجیحات شخصی فرد، تکنولوژی مورد نیاز،میزان بودجه و مهارت های حرکتی و بینایی مراجعه کننده نقش دارند. متخصص شنوایی با بررسی عوامل ذکر شده و ارائه مشاوره شنوایی مناسبترین سمعک را برای شما انتخاب می کند.

سمعک

برخی از افراد اصرار دارند که سمعک نامرئی استفاده کنند، اما باید در خرید سمعک، ویژگی های ظاهری الویت اولتان نباشد و بیشتر باید بر سطح تکنولوژی سمعک توجه کرد. همچنین امروزه سمعک های پشت گوشی در اندازه های بسیار کوچک طراحی می شوند و می توان گفت که دید بسیار کمتری نسبت به سمعک های قدیمی دارند و دیگر نباید در مورد ظاهر آن نگران باشید.

اگر بودجه شما برای خرید سمعک های پیشرفته می رسد، بهتر است این نوع سمعک را بخرید. سمعک های پیشرفته سمعک هایی هستند که در آنها از هوش مصنوعی استفاده شده و مدارهایشان به گونه ای است که بیشتر بر تقویت گفتار و حذف نویز تمرکز می کنند و کیفیت صدای نزدیک به صدای طبیعی را فراهم می کند.

نظر خود را بیان کنید