برای اتصال به اینترنت ADSL، به مودم‌ها با برندها و مدل‌های مختلفی دسترسی داریم. این توانایی انتخاب گسترده و قدرت مانور بالا در عین حال که شاید باعث شود هر کاربری به هر آنچه که مدنظرش است دست پیدا کند اما در عین حال برای بسیاری نیز می‌تواند انتخاب بسیار چالش برانگیزی باشد. برای اینکه ارزان ترین مودم های ADSL بازار را به سادگی بشناسیم، باید قیمت آن‌ها را همراه با ویژگی‌هایشان بسنجیم. در واقع شاید قیمت پایین از هر دو جهت گاهی گول زننده باشد؛ بسیاری فکر می‌کنند قیمت پایین یک دستگاه نشان دهنده بی استفاده بودن آن است، بسیاری دیگر نیز صرفا دنبال قیمت پایین هستند و به ویژگی‌های مودم توجه نمی‌کنند. در حالیکه باید قیمت و ویژگی یک مودم را با هم درنظر گرفت.

 

مودم tp-link

• نوع مودم: مودم‌ها اگرچه صرفا با نام مودم شناخته می‌شوند اما بیشتر محصولات امروزی یک مودم روتر هستند و در واقع این دستگاه‌ها ترکیب دو دستگاه مودم و روتر می‌باشند که استفاده از آن و به طور کلی اتصال به اینترنت را بسیار ساده می‌کند. به این ترتیب توجه به مودم روتر بودن دستگاه اهمیت بالایی دارد. در صورتی یک مودم روتر نباشد، نیاز به یک روتر جداگانه خواهید داشت.

 

• تعداد پورت شبکه: اگر دستگاه‌های زیادی برای اتصال به مودم دارید، باید تعداد پورت‌های LAN تعبیه شده بر روی دستگاه را حتما مدنظر قرار دهید. مودم‌های ارزان قیمت معمولا یک یا دو یا در بعضی موارد تا ۴ پورت دارند. که از پهنای باند متفاوتی بعضا تا ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه یا بیشتر پشتیبانی می‌کنند.

 

• سرعت پشتیبانی شده: مودم‌های ADSL بسته به اینکه از اینترنت ADSL یا ADSL2 یا ADSL2+ باشد، می‌توانند از سرعت اینترنت مختلفی پشتیبانی ‌کنند که در بیشترین حالت می‌تواند به ۲۴ مگابیت بر ثانیه یا بیشتر برسد که معمولا با توجه میانگین سرعت اینترنت ADSL در ایران، از این نظر مودم‌ها مشکلی نخواهند داشت.

 

• پورت USB: داشتن پورت یو اس بی بر روی مودم‌ها به شما اجازه می‌دهد که استفاده‌های ویژه‌تری از مودم روتر خود کنید. به وسیله این پورت شما می‌توانید که با اتصال پرینتر به مودم آن را شبکه کنید و در دسترس همه دستگاه‌های شبکه قرار دهید یا با اتصال یک دانگل ۳G یا ۴G به مودم از آن به صورت بی‌سیم استفاده نمایید. این ویژگی شاید در خیلی از مودم‌های ارزان قیمت ADSL وجود نداشته باشد.

 

• تعداد آنتن: تعداد آنتن هر چقدر بیشتر باشد در واقع پوشش دهی مودم بیشتر می‌شود و دیگر در هیچ نقطه‌ای از خانه، نقطه کور نخواهید داشت. اگر مودم را برای محوطه وسیعی می‌خواهید باید به این مورد حتما توجه کنید.حالا که به دیدی کلی از ویژگی‌های یک مودم ADSL پیدا کردیم، سراغ معرفی چند مودم ADSL نسبتا ارزان قیمت می‌رویم.

 

مودم روتر ADSL تی پی لینک TD-W8901N

خرید مودم تی پی لینک

این یک مودم از برند مودم تی پی لینک است که یک عدد آنتن خارجی دارد که در حالت بدون مانع تا ۶۰ متر پوشش دهی ایجاد می‌کند. سرعت پشتیبانی شده توسط این مودم تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد. بر روی این مودم ۴ عدد پورت LAN تعبیه شده است که به این ترتیب خواهید توانست تا ۴ دستگاه را به آن متصل کنید. علاوه بر این ۴ پورت، یک پورت RJ-11 نیز برای اتصال خط تلفن به مودم نیز بر روی آن وجود دارد. این مودم دارای چراغ‌های ال ای دی برای نمایش فعالیت‌های آن است و در بازه دمایی صفر تا ۴۰ درجه سانتیگراد فعالیتی نرمال دارد. همچنین محدوده فرکانس وای فای آن نیز بین ۲.۴ تا ۲.۴۸۳۵ گیگاهرتز قرار دارد و از استانداردهایی مانند ۸۰۲.۱۱g/b پشتیبانی می‌کند. این دستگاه دارای دکمه‌ای برای روشن/خاموش کردن مودم و دکمه‌ای برای خاموش/روشن کردن وای فای نیز می‌باشد.

 

مودم روتر دی لینک DSL-2740U

 

یکی از ارزان ترین مودم های ADSL در بازار، مودم ۲۷۴۰ از برند دی لینک است. این مودم دارای ۲ آنتن خارجی با قدرت ۵dBi می‌باشد که باعث می‌شود پوشش دهی بسیار خوبی ایجاد کند و نسبت به مودم‌هایی که یک آنتن دارد، نقاط کور خانه یا محل کار شما را به حداقل می‌رساند. بر روی این مودم دی لینک ۴ عدد پورت شبکه قرار دارد تا بتوانید ۴ دستگاه مختلف را به آن متصل نمایید. ویژگی بسیار مهم این مودم پشتیبانی از استاندارد ADSL2+ است که باعث می‌شود تا سرعت ۲۴ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی کند. وای فای این مودم دی لینک از استانداردهای ۸۰۲.۱۱b/g/n است و به این ترتیب پهنای باند پشتیبانی شده توسط آن تا ۳۰۰ مگابیت برثانیه می‌رسد که در نوع خود منحصر به فرد است. محدوده فرکانس آن نیز در بازه ۲.۴ تا ۲.۴۸۳۵ گیگاهرتز قرار می‌گیرد.

 

مودم روتر تی پی لینک TD-W8961N

 

نکته بسیار مهمی که در ابتدا باید درباره مودم تی پی لینک TD-W8961N دانست این است که این محصول دارای ۴ نسخه مختلف است. چون این دستگاه از ابتدا یکی از ارزان ترین مودم های ADSL و پرفروش ترین محصولات بازار بوده است، از نسخه یک آن که در سال ۲۰۱۰ عرضه و همچنان تولید می‌شود تا نسخه ۳ آن که در سال ۲۰۱۳ عرضه شده است، دارای یک سری ویژگی‌های ثابت و در عین حال دارای سخت افزاری متفاوتی‌ هستند.

ویژگی‌های مشترک این نسخه‌ها داشتن ۴ پورت شبکه است که به شما اجازه اتصال ۴ دستگاه به آن را می‌دهد و یک پورت RJ-11 برای اتصال خط تلفن به مودم است. این دستگاه‌ با برخورداری از استاندارد ۸۰۲.۱۱b/g/n وای فای آن تا پهنای باند ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه‌ای را پشتیبانی می‌کند. همچنین با داشتن ۲ عدد آنتن پوشش دهی خوبی را نیز ایجاد می‌نماید.

اما تفاوت این نسخه‌ها در پردازنده مرکزی و تراشه وای فای آن‌هاست. نسخه یک آن دارای پردازنده مرکزی TrendChip TC3162LEM و تراشه وای فای Ralink RT3052F است. نسخه دوم آن این دو قطعه به TrendChip TC3162U و Ralink RT5392 و در نسخه سوم به Ralink RT63365E و Ralink RT5392L ارتقا یافته‌اند. نسخه یک این مودم برای کاربران خانگی کفایت می‌کند و نسخه‌های بالاتر آن برای کسانی که به دنبال ویژگی‌های حرفه‌ای تری هستند کاربرد بیشتری دارد چون تراشه‌های استفاده شده در آن‌ها به روزتر می‌باشند اما برای یک کاربر خانگی این تفاوت قابل لمس نخواهد بود.

 

مودم روتردی لینک DSL-2750U

 

این مودم دی لینک نیز یکی دیگر از ارزان ترین مودم های ADSL در بازار است که دارای ویژگی کیفیت خدمات و حفاظت فایروال است و با استاندارد ADSL2+ می‌تواند تا سرعت ۲۴ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند. بر روی این مودم دی لینک ۴ عدد پورت شبکه تعبیه شده است که می‌توانند از پهنای باند ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه‌ای پشتیبانی کنند. در کنار این ۴ پورت، یک عدد پورت RJ-11 برای اتصال خط تلفن و ۱ عدد پورت USB 2.0 برای اتصال پرینتر جهت شبکه کردن و یا اتصال دانگل یو اس بی ۳G یا ۴G نیز وجود دارد که ویژگی‌های این محصول را تکمیل می‌کند.

این مودم روتر دی لینک دارای ۴ آنتن خارجی است که پوشش دهی عالی ایجاد می‌نمایند و با داشتن ۹ چراغ ال ای دی بر روی آن، می‌تواند از عملکرد قسمت‌های مختلف مودم و عملکرد صحیح مودم آگاه شد. وای فای این مودم با پشتیبانی از استاندارد ۸۰۲.۱۱b/g/n تا پهنای باند ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه‌ای را پشتیبانی کرده و فرکانس آن در بازه ۲.۴ تا ۲.۴۸۴ قرار می‌گیرد.

 

مودم روتر تی پی لینک TD-W9960

 

این مودم تی پی لینک مدل TD-W9960 نیز دارای دو نسخه مختلف ۱ و ۱.۲ است که در تمامی ویژگی‌ها به جز دو سه ویژگی در بخش امنیتی، شبیه یکدیگر می‌باشند. این مودم دارای ۳ پورت LAN و یک پورت LAN/WAN است که از پهنای باند ۱۰۰/۱۰ مگابیت بر ثانیه‌ای پشتیبانی می‌کنند و همچنین دارای یک پورت RJ-11 برای اتصال کابل تلفن است. همچنین این مودم دارای ۲ آنتن خارجی با قدرت ۵dBi نیز می‌باشد که پوشش دهی خوبی را ایجاد می‌کند. این مودم با به خاطر استانداردهای وایرلس ۸۰۲.۱۱b/g/n تا پهنای باند ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه‌ای را در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز نیز پشتیبانی می‌کند.

 

منبع:راف نت مگ

نظر خود را بیان کنید