دکترای دندانپزشکی با آزمون ملی ، راحت تر از آنچه فکر می کنید !!

برای اخذ دکترای دندانپزشکی دو روش وجود دارد. روش اول شرکت در کنکور سراسری و قبولی در دانشگاه های ایران است. روش دوم و صد البته آسان تر، تحصیل در یکی از دانشگاه های خارج کشور مورد تایید وزارت بهداشت.  آزمون ملی دندانپزشکی ویژه ی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور است که در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل کرده اند و برای تایید صلاحیت طبابت در ایران به قبولی در این آزمون نیاز دارند. این آزمون توسط سازمان سنجش و وزارت بهداشت مدیریت می شود.

آزمون ملی دندانپزشکی جایگزین آزمون جایابی شده است.

آزمون جایابی دندانپزشکی برای ورودی های قبل از آگوست ۲۰۰۹ الزامی بود.

دانش آموختگان دندانپزشکی پس از تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور جهت معادل سازی مدرک خود و ایجاد امکان اشتغال در ایران در این آزمون شرکت می کنند.

معرفی این دانش آموختگان جهت شرکت در آزمون پس از بررسی مدارک اولیه و تطابق آن با ضوابط آیین نامه ارزشیابی توسط مرکز خدمات آموزشی صورت می گیرد.

مراحل آزمون ملی دندانپزشکی

این آزمون شامل دو بخش تئوری و عملی می باشد که دانش آموختگان  به صورت مرحله ای در آن مورد سنجش قرار می گیرند.

بخش تئوری آزمون ملی دندانپزشکی

بخش تئوری آزمون ملی دندانپزشکی

بخش تئوری آزمون ملی دندانپزشکی شامل امتحان کتبی علوم پایه و امتحان کتبی دروس تخصصی می باشد. سهم نمره علوم پایه ۲۵ درصد و سهم نمره دروس اختصاصی ۷۵ درصد از نمره کل است.

مباحث علوم پایه شامل آسیب شناسی، ایمنی شناسی، انقلاب اسلامی ایران و اندیشه اسلامی، آناتومی و مورفولوژی دندان، انگل شناسی، بیوشیمی، فیزیک پزشکی، روانشناسی و مهارت های ارتباطی، قارچ شناسی، باکتری شناسی، ویروس شناسی، علوم تشریحی، فیزیولوژی، ژنتیک، ، بافت شناسی دهان و دندان، جنین شناسی دهان و دندان می باشد.

مباحث تخصصی شامل اندودانتیکس، ارتودانتیکس، آسیب شناسی دهان و فک و صورت، پروتز های دندانی، پریودانتیکس، بیماری های دهان و فک و صورت، جراحی دهان و فک و صورت، دندانپزشکی ترمیمی، دندانپزشکی کودکان، رادیولوژی دهان و فک و صورت، سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، مواد دندانی، زبان انگلیسی می باشد.

دانش آموختگانی که پیش از این در آزمون جامع علوم پایه شرکت کرده و قبول شده اند، با ارائه درخواست کتبی به مرکز خدمات آموزشی می توانند از نتیجه قبولی قبلی استفاده کنند و مجدد در آزمون علوم پایه شرکت نکنند.

پس از قبولی در بخش تئوری امکان شرکت در بخش عملی فراهم می شود.

بخش عملی آزمون ملی دندانپزشکی

بخش عملی آزمون ملی دندانپزشکی

بخش عملی آزمون ملی دندانپزشکی شامل مراحل پریکلینیک، کلینیک و درمان جامع می باشد که به صورت مرحله ای است و پس از قبولی در هر مرحله امکان شرکت در مرحله بعد فراهم می شود.

امتحان پریکلینیک مرحله ی اول بخش عملی می باشد که پس از قبولی در بخش تئوری در جلسه متعارفه زمانبندی آزمون پریکلینیک مشخص می شود.

مرحله ی پریکلینیک شامل ۴ بخش ترمیم، پروتز، اطفال و درمان ریشه(اندودانتیکس) می باشد.

حدنصاب قبولی گرفتن حداقل نمره ی ۱۲ از ۲۰ می باشد.

داوطلبانی که در این مرحله (پره کلینیک) موفق به کسب معدل ۱۷ و یا بالاتر شوند از امتحانات کلینیکی حداکثر ۳ بخش با تشخیص کمیته آزمون ملی معاف خواهند شد و هزینه این ۳ امتحان را نیز پرداخت نخواهند کرد. این قبیل افراد با نظر کمیته آزمون ملی امکان ورود به مرحله بعدی را در همان ترم تحصیلی خواهند داشت.

پس از قبولی در آزمون مرحله ی پریکلینیک امکان شرکت در آزمون مرحله ی کلینیک فراهم می شود.

مرحله ی کلینیک شامل اندودانتیکس، بیماری های دهان و فک و صورت، پروتز های دندانی، پریودانتیکس، دندانپزشکی ترمیمی، جراحی دهان و فک و صورت، رادیولوژی، دندانپزشکی کودکان می باشد.

حدنصاب قبولی گرفتن حداقل نمره ی ۱۲ از ۲۰ می باشد.

داوطلبانی که در این مرحله (کلینیک) موفق به کسب معدل ۱۷ و یا بالاتر شوند با نظر کمیته آزمون ملی از گذراندن بخشی از این مرحله (درمان جامع بیماران) معاف می شوند.

در مرحله درمان جامع دانش آموخته حداقل به مدت ۶ ماه دردانشکده های دندانپزشکی یا کلینیک های منتخب زیر مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی (منتخب دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی) به منظور ارتقای مهارت های ضروری و آشنایی با نظام سلامت کشور زیرنظر هیات علمی مشخص شده به فعالیت می پردازد و ارزیابی متقاضی در این دوره طی دستورالعمل تنظیمی کمیته آزمون ملی انجام خواهد شد.

منابع آزمون ملی دندانپزشکی

این آزمون به صورت ساختارمند و بر اساس چک لیست استاندارد و معیارهای تدوین شده توسط کمیته آزمون ملی دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی در چهار رشته ترمیمی، اندودانتیکس، ارتودانتیکس و پروتزهای ثابت و متحرک برگزار می شود. زمان برگزاری این آزمون در دو نوبت است که در هر سال تحصیلی مشخص و اعلام می شود. منابع آزمون ملی را در این لینک می توانید ببینید.

با داشتن چه شرایطی می شود از آزمون ملی دندانپزشکی معاف شد؟

دانش آموختگانی که دارای گواهی قبولی در امتحانات بورد ملی آمریکا و کانادا و آزمون جامع معادل با آزمون های فوق از سایر کشورها درصورت تایید شورای عالی ارزشیابی باشند از شرکت در آزمون ملی معاف می شوند.

مجتمع سلامت تهران افتخار دارد که با چندین سال سابقه درخشان در آموزش های حوزه سلامت، دوره های تخصصی آمادگی آزمون ملی را به صورت خصوصی و گروهی برگزار می نماید. برای اطلاعات بیشتر شما دندانپزشکان محترم می توانید به سایت مجتمع سلامت تهران مراجعه بفرمایید.

لطفا ویدیو آپارات زیر به صورت EMBED در انتهای متن قرار گیرد.

نظر خود را بیان کنید