در مورد زخم و درمان زخم در منزل چه می دانید؟ زخم به معنی هر نوع آسیب یا شکستگی در سطح پوست است. زخم‌ می‌تواند به دلیل حوادثی مانند سوختگی، بریدگی کاغذ، پارگی پوست یا جراحی، بیماری زمینه‌ای یا برخی بیماری‌های پوستی دیگر که ممکن است زخم ایجاد کند، مانند اگزما یا پسوریازیس باشد.

همه چیز در مورد انواع زخم و درمان زخم در منزل

انواع زخم

بسته به زمان بهبودی و نیاز به مشاوره با متخصص درمان زخم، بسته به شدت زخم، زخم ها را می توان به روش های مختلفی طبقه بندی کرد. افراد احتمالاً در طول زندگی در حین انجام فعالیت های روزانه دچار انواع زخم ها می شوند. بسته به علت، محل و عمق، زخم می‌تواند از یک زخم ساده تا شدید متغیر باشد. در اینجا انواع زخم ها را توضیح داده ایم.

باز یا بسته

زخم ها می توانند باز یا بسته باشند. زخم‌های باز، زخم‌هایی هستند که بافت یا اندام‌های زیرین آن در معرض دید قرار دارند و به محیط بیرون باز هستند. از سوی دیگر، زخم های بسته زخم هایی هستند که بدون اینکه بافت ها و اندام های زیرین در معرض بیرون قرار بگیرند ایجاد می شوند.

حاد یا مزمن

بسته به زمان بهبودی زخم را می توان به حاد یا مزمن طبقه بندی کرد. زخم های حاد زخم هایی هستند که بدون هیچ عارضه ای در مدت زمان پیش بینی شده بهبود می یابند. از سوی دیگر، زخم‌های مزمن، زخم‌هایی هستند که مدت زمان نسبتاً طولانی مدتی طول می‌کشند تا عوارض آنها بهبود یابد.

همه چیز در مورد انواع زخم و درمان زخم در منزل

انواع زخم های مزمن

زخم های فشاری

همچنین به عنوان زخم بستر یا زخم پوستی نیز شناخته می شود، این زخم ها زمانی ایجاد می شوند که فشار و یا نیروی برشی روی پوست وجود داشته باشد. افرادی بیشتر مستعد ابتلا به این زخم‌های مزمن هستند که به دلیل هر گونه بیماری، تحرک محدودی دارند یا نمی‌توانند راه بروند و تمام یا بخشی از بدن خود را به موقعیت دیگری حرکت دهند.

زخم های دیابتی

این زخم ها عموماً در پاها ایجاد می شوند و در نتیجه تغییرات اعصاب و گردش خون در بدن ناشی از دیابت هستند. این زخم ها شامل زخم های نوروپاتیک، ایسکمیک و نورو ایسکمیک هستند.

تمیز یا عفونی

زخم ها را نیز می توان بر اساس تمیز یا عفونی بودن آنها طبقه بندی کرد. زخم‌های تمیز آنهایی هستند که هیچ ماده خارجی یا آلودگی در داخل ندارند، در حالی که زخم‌های آلوده یا زخم‌های عفونی زخم‌هایی هستند که ممکن است مقداری خاک، باکتری یا سایر مواد خارجی داشته باشند.

داخلی یا خارجی

زخم ها همچنین می توانند داخلی یا خارجی باشند. زخم های داخلی ممکن است به دلیل اختلال در گردش خون، عملکرد سیستم عصبی، نوروپاتی یا بیماری پزشکی، یا کاهش جریان خون، اکسیژن یا سایر مواد مغذی باشد، در حالی که زخم های خارجی می تواند به دلیل نیروی خارجی یا ضربه باشند.

همه چیز در مورد انواع زخم و درمان زخم در منزل

زخم‌های غیر نافذ: این زخم‌ها در اثر ضربه‌های شدید یا اصطکاک با سطوح دیگر ایجاد می‌شوند. از جمله:

  • ساییدگی
  • پارگی
  • کبودی
  • ضربه مغزی

زخم های نافذ: این زخم ها در اثر ضربه ایجاد می شوند و تمام ضخامت پوست را از بین می برند. از جمله:

  • زخم های چاقو
  • بریدگی
  • زخم های جراحی و غیره

زخم باز چیست؟

زخم باز آسیبی است که شامل شکستگی خارجی یا داخلی در بافت بدن است که معمولاً پوست را درگیر می کند. تقریباً هر کسی در مقطعی از زندگی خود یک زخم باز را تجربه خواهد کرد. بیشتر زخم های باز جزئی هستند و در منزل قابل درمان هستند.

زمین خوردن، تماس با اجسام نوک تیز و تصادفات رانندگی از شایع ترین علل زخم باز هستند. در صورت وقوع یک حادثه جدی، باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. این امر به ویژه در مواردی که خونریزی زیاد باشد یا خونریزی بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد صادق است.

آیا انواع مختلفی از زخم باز وجود دارد؟

چهار نوع زخم باز وجود دارد که بسته به علت آنها طبقه بندی می شوند.

سایش

ساییدگی زمانی اتفاق می افتد که پوست روی یک سطح زبر یا سخت ساییده یا خراشیده شود. در این زخم ها معمولاً خونریزی زیادی وجود ندارد اما برای جلوگیری از عفونت، زخم باید شسته و تمیز شود.

بریدگی

بریدگی یا پارگی عمیق پوست یکی دیگر از انواع زخم است. بریدگی با چاقو، ابزار و ماشین آلات از علل شایع پارگی هستند. در مورد پارگی های عمیق، خونریزی می تواند سریع و گسترده باشد.

سوراخ شدن

سوراخ شدن به معنی ایجاد سوراخ کوچکی است که توسط یک جسم نوک تیز مانند میخ یا سوزن ایجاد می شود. گاهی اوقات، گلوله می تواند باعث سوراخ شدن شود.

سوراخ ممکن است خونریزی زیادی نداشته باشند اما این زخم ها می توانند به اندازه ای عمیق باشند که به اندام های داخلی آسیب برسانند. اگر حتی یک زخم کوچک دارید، برای تزریق واکسن کزاز و جلوگیری از عفونت به پزشک مراجعه کنید.

جدا شدگی

جدا شدگی به معنی پارگی جزئی یا کامل پوست و بافت زیرین آن است. جدا شدگی معمولاً در هنگام تصادفات شدید مانند له شدن بدن، انفجار و شلیک گلوله رخ می دهد. این زخم ها خونریزی شدید و سریع دارند.

همه چیز در مورد انواع زخم و درمان زخم در منزل

درمان زخم باز چگونه است؟

برخی از زخم ها ممکن است در خانه درمان شوند و برخی دیگر ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک برای درمان داشته باشند.

درمان زخم در منزل

زخم جزئی را می توان در خانه درمان کرد. ابتدا زخم را بشویید و ضد عفونی کنید تا همه کثیفی ها و آلودگی ها پاک شوند. برای کنترل خونریزی و تورم از فشار و ارتفاع دادن زخم استفاده کنید.

هنگام پانسمان زخم، همیشه از یک گاز یا باند استریل استفاده کنید. زخم های بسیار جزئی ممکن است بدون پانسمان بهبود یابد. باید زخم را به مدت پنج روز تمیز و خشک نگه دارید. همچنین باید مطمئن شوید که استراحت کافی دارید.

زمان مراجعه به پزشک

اگرچه می توانید برخی از زخم ها را در خانه درمان کنید، اما در موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • زخم باز عمیق تر از ۱ سانتی متر است
  • خونریزی با فشار مستقیم متوقف نمی شود
  • خونریزی بیش از ۲۰ دقیقه طول می کشد
  • خونریزی نتیجه یک تصادف جدی است

عوارض زخم باز

عارضه اصلی زخم باز خطر عفونت است. اگر سوراخ، پارگی عمیق یا تصادف جدی داشتید و علائم خونریزی یا عفونت قابل توجهی نشان دادید، فوراً با پزشک تماس بگیرید.

علائم خونریزی شامل خونریزی مداوم است که به فشار مستقیم واکنش نشان نمی دهد. اگر زخم موارد زیر را داشته باشد ممکن است عفونت داشته باشید:

  • افزایش ترشحات
  • چرک سبز، زرد یا قهوه ای غلیظ
  • چرک با بوی بد

سایر علائم عفونت عبارتند از:

  • تب بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد برای بیش از چهار ساعت
  • وجود توده حساس در کشاله ران یا زیر بغل
  • عدم بهبود زخم

درمان زخم در منزل در آرون

مرکز درمان در منزل آرون تیم متخصص درمان زخم خود را از میان پرستاران دوره دیده و مجرب انتخاب کرده است. در ابتدا بیمار در منزل ویزیت اولیه می شود و نوع زخم و درمان و تعداد جلسات آن را کارشناس زخم مشخص می کند. سپس با تهیه وسایل پانسمان طی جلساتی بسته به نوع و شدت زخم درمان انجام می شود. لازم به ذکر است ویزیت اولیه کارشناس زخم رایگان است. برای ارتباط با ما با شماره ۰۲۱۳۷۸۷۳۰۰۰ تماس حاصل نمایید.

نظر خود را بیان کنید