درمان کمر درد

کمردرد یکی از مشکلات شایع در میان افراد با رده‌های سنی مختلف، به شمار می‌رود و بیماران زیادی با  کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنند.  خوشبختانه این مشکل در اکثر مواقع، با راهکارهای خانگی قابل درمان بوده و نیازی به مراجعه به پزشک نیست. از روش‌های خانگی، می‌توان به درمان کمردرد با انجام ورزش‌های مربوطه اشاره کرد. اما در صورتی که این عارضه به روش‌های خانگی بهبود پیدا نکرد، بایستی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

کمردرد صبحگاهی

در اغلب مواقع، کمردردی که هنگام صبح احساس می‌کنید، ممکن است به دلیل نحوه خوابیدن شما یا نوع تشک یا بالشتی که از آن استفاده می‌کنید، باشد. با این حال، دلایل دیگری مانند بارداری، دیسک کمر و فیبرومیالژیا نیز در ایجاد کمردرد صبحگاهی موثرند. این دلایل، از شایع‌ترین مواردی هستند که منجر به احساس کمردرد هنگام صبح می‌شوند.

علائمی که خبر از کمردرد می‌دهد

این عارضه می‌تواند علائم متفاوتی را در هر فرد ایجاد کند. از درد عضلانی گرفته تا احساس تیر کشیدن یا سوزش، در افراد احساس می‌شود. بسته به علت ایجاد کمردرد، علائم نیز متفاوت خواهند بود.

علاوه بر این، گاهی ممکن است درد ناشی از کمردرد هنگام خم شدن، چرخاندن کمر، بلند کردن وسایل سنگین، ایستادن و یا راه رفتن، به پای شما نیز شیوع پیدا کند. در چنین مواقعی بایستی به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی باید برای درمان کمردرد به پزشک مراجعه کرد؟

همانطور پیش از آن گفتیم با مراقبت و راهکارهای خانگی درمان کمردرد https://www.ador.ir/fa/مقالات/درمان-کمردرد/ ، می‌توان کمردرد شدید را طی مدت کوتاهی درمان کرد؛ اما، در موارد زیر باید حتما به پزشک مراجعه کنید:

تا چندین هفته کمردرد ادامه داشته باشد.

کمردرد بسیار شدیدی ایجاد شده باشد و با استراحت کردن بهبود پیدا نکند.

کمردرد به هر دو پا به سمت پایین گسترش یافته باشد (به خصوص اگر به سمت زانو گسترش پیدا کند.)

منجر به ضعف، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در یک یا هر دو پا شود.

بیمار بدون هیچ دلیل یا اقدامی، دچار کاهش وزن شود.

دلایل احتمالی ایجاد کمردرد

این عارضه می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که در اغلب مواقع، طی یک الی دو روز برطرف خواهد شد. برخی از دلایل که منجر به کمردرد شده و طی مدت زمان زیادی، بیمار متحمل دردهای زیادی می‌شود، به شرح زیر است:

کشیدگی عضله و رباط

وزنه برداری یا بلند کردن وسایل سنگین، می‌تواند علت ایجاد کمر درد باشد و رباط‌های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. اگر از نظر جسمانی ضعیف باشید، فشار مداوم به کمر، منجر به اسپاسم عضلانی می‌شود.

چاقی شکم

اضافه وزن و چاقی شکم، یکی از مواردی است که باید در درمان کمردرد در نظر داشته باشید. چاقی شکم، فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های اسکلتی عضلانی مانند کمردرد می‌کند. به همین جهت، استفاده از کمربند لاغری برای درمان کمردرد می‌تواند موثر باشد.

بیرون زدگی یا پارگی دیسک

دیسک به عنوان یک بالشتک در بین مهره‌های کمر عمل می‌کند. محتویات داخل دیسک، ممکن است دچار برآمدگی یا حتی پارگی شوند و در نهایت، به عصب فشار وارد کنند. با وجود چنین مشکلاتی، گاهی فرد هیچ درد و علائمی ندارد. معمولا اینگونه مشکلات، به صورت اتفاقی در عکسبرداری‌های تشخیصی، مشاهده می‌شوند.

آرتروز

این بیماری می‌تواند قسمت‌های مختلفی از بدن از جمله کمر را تحت تاثیر قرار دهد. در برخی از مواقع آرتروز در ستون فقرات، منجر به تنگ شدن فضای اطراف نخاع می‌شود.

پوکی استخوان

اگر فرد دچار پوکی استخوان باشد، پس از مدتی فضاهای تو خالی در استخوان و ستون فقرات ایجاد شده و در نهایت منجر به شکستگی می‌شود.

بهترین درمان کمردرد

درمان کمردرد

در اغلب مواقع، درمان کمردرد به روش‌های خانگی امکان پذیر است. با این حال، در برخی از مواقع، فرد ممکن است نیاز به بررسی پزشک و درمان‌های تاثیرگذارتری داشته باشد. در صورتی که درد شما پس از چند هفته بهبود پیدا نکرد، حتما باید به پزشک جهت درمان مراجعه کنید.

درمان‌های دارویی

بسته به نوع کمردرد، ممکن است پزشک، موارد زیر را برای تسکین درد تجویز کند:

مسکن‌های بدون نسخه

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن ممکن است به تسکین کمردرد کمک کند. این داروها تنها باید با دستور پزشک مصرف شوند؛ چراکه، مصرف بیش از اندازه آن‌ها منجر به عوارض جانبی جدی خواهد شد.

شل کننده های عضلانی

اگر کمردرد با مصرف داروهای مسکن بهبود پیدا نکرد، ممکن است پزشک شل‌کننده‌های عضلانی را برای بیمار تجویز کند.

مسکن‌های موضعی

این دسته از داروهای تسکین دهنده مانند پماد، باید در قسمت آسیب دیده مالیده شود.

داروهای ضد افسردگی

برخی از داروهای ضد افسردگی، مانند دولوکستین و داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای، مانند آمی تریپتیلین، دردهای مزمن کمر را تسکین می‌دهند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست می‌تواند تمریناتی را جهت افزایش انعطاف پذیری، تقویت عضلات کمر و وضعیت مناسب بدن به شما آموزش دهد. انجام مکرر این تمرین‌ها مانع ایجاد درد می‌شود. همچنین ورزش برای کمردرد، قطعا به تسریع روند درمان کمردرد کمک خواهد کرد.

روش‌های جراحی و سایر روش‌های درمانی

روش های درمانی کمردرد

  1. تزریق کورتیزون
  2. نوروتومی با فرکانس رادیویی
  3. قرار دادن محرک‌های نخاعی
  4. عمل‌های جراحی

جمع بندی

کمردرد از شایع‌ترین دردهایی است که اکثر انسان‌ها حداقل یک بار در زندگی خود، آن را تجربه می‌کنند. بسیاری از انواع کمردرد را می‌توان با ورزش و روش‌های خانگی، درمان کرد. اما اگر کمردرد طولانی شود و بهبود نیابد، باید برای تشخیص و درمان آن، به پزشک متخصص مراجعه شود تا روند درمان آغاز شود. پزشک با توجه به نوع کمردرد، یکی از درمان‌های دارویی، فیزیوتراپی یا جراحی را به بیمار پیشنهاد خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنیم به بلاگ آدور سر بزنید.

نظر خود را بیان کنید