کاشت دندان چیست؟
کاشت دندان یکی از شاخه های دندان پزشکی است که روشی برای جایگزین نمودن ریشه ی دندان طبیعی می باشد. در کاشت دندان پایه های ایمپلنت به عنوان ریشه دندان جایگزینی مناسب ، پایدار و دائمی در استخوان فک شده و این توانایی را دارند که برای مدتی طولانی تاج دندان مصنوعی را روی خود به صورت پایدار نگه داری کنند. با آنکه علم دندان پزشکی پیشرفت های زیادی کرده است اما هنوز هم انسان های زیادی با افتادن دندان های خود دست و پنجه نرم می کنند که دلایلی همچون آسیب دیدن در تصادفات ، برخورد ضربه در اثر فعالیت های ورزشی ، پوسیدگی دندان ها ، بیماری های پریودنتال و … سبب بروز چنین مشکلی می شوند. تنها راه چاره ی این مشکل تا سال ها پیش کمک گرفتن از روش بریج و یا دندان مصنوعی بود اما خوشبختانه امروزه کاشت دندان به عنوان یک روش مناسب و ایده آل برای کمک به افراد به وجود آمده است که این روش برای افرادی که دندان های خود را از دست داده اند توصیه می شود.
مراحل کاشت دندان
- داشتن برنامه
تعیین برنامه زمان بندی برای بیماران اولین مرحله کاشت دندان می باشد. در اولین مرحله یک تیم بسیار حرفه ای و با تجربه که شامل جراح دهان و دندان و همچنین متخصص ایمپلنت هستند تمامی نیاز های ویژه افراد را بررسی کرده و در نظر می گیرند تا بتوانند بهترین و مناسب ترین کاشت ایمپلنت را برای فرد بیمار برنامه ریزی کرده و انجام دهند.
- کاشت ایمپلنت دندان
اگر بیمار دارای تراکم استخوانی مناسبی باشد دندان پزشک ایمپلنت دندان را به حالت یک پست تیتانیومی در مکانی که دندان کشیده شده است درون استخوان فک می کارد.
- سوار کردن تاج دندان مصنوعی
پس از انجام دومین مرحله ی کاشت دندان حدود شش الی دوازده ماه طول می کشد که به صورت کامل پایه ی ایمپلنت با استخوان فک جوش بخورد. پس از گذشت شش الی دوازده ماه مرحله ی سوار کردن تاج مصنوعی توسط دندان پزشک آغاز می شود. برای اینکه بتوان تاج دندان مصنوعی را نصب کرد ابتدا باید اباتمنت برای حمایت از دندان نو به پست ایمپلنت نصب شود. سپس قالبی از دندان فرد بیمار تهیه می شود تا به لابراتوار برای پرستودنتیست ارسال شده و اقدام به طراحی و تولید پروتز دندان مصنوعی نمایند. برای آماده شدن پروتز دندان مصنوعی حدود دو هفته زمان لازم است که پس از آن روی اباتمنت تاج دندان مصنوعی سوار می شود. اگر فرد بیمار به اوردنچر نیاز داشته باشد باید به تعدادی پایه ی ایمپلنت وصل شود که در استخوان فک کاشته شده است دلیل این کار نیز این است که دندان مصنوعی متحرک بر روی آن قرار بگیرد.
- نصب تاج دندان
در آخرین مرحله کاشت دندان وقتی دندان پزشک می خواهد تاج دندان مصنوعی را نصب نماید رنگ دندان جدید را نیز به گونه ای انتخاب می کند که با سایر دندان های طبیعی فرد سازگاری داشته باشد. بسیاری از افراد پس از کاشت دندان برای خود نگران حس و عملکردشان می شوند که در این باره باید گفت از آنجایی که پایه ی ایمپلنت به صورت کامل درون استخوان فک وجود داشته و با این استخوان جوش خورده است عملکرد و حس فرد از کاشت دندان به طور کامل همانند سایر دندان های طبیعی خود می باشد.
مزایای کاشت دندان
- جویدن راحت غذا ها : فردی که دندان خود را کاشته است می تواند انواع خوراکی ها و غذا های سفت را بدون ترس از شکستن دندان ها و بدون هیچ دردی میل کند چرا که در کاشت دندان پایه ایمپلنت و تاج دندان مصنوعی درون استخوان فک به صورت پایدار و مستحکم قرار گرفته اند.
- اصلاح ظاهر دندان ها : ایمپلنت ها شباهت خیلی زیادی به دندان های طبیعی افراد داشته و هیچ فردی متوجه مصنوعی بودن آن ها نمی شود چرا که نحوه ی طراحی آن ها به گونه ای است که با استخوان فک جوش خورده و یک دندان دائمی محسوب می شوند.
- ماندگاری و طول عمر ایمپلنت : ایمپلنت ها از دوام و طول عمر بالاتری برخوردار بوده و اگر فرد بیمار به خوبی از آن ها مراقبت کرده و بهداشت دهان و دندان را نیز رعایت کند ایمپلنت ها را می تواند تا آخر عمر در دهان خود بدون هیچ مشکلی نگه دارد.
- درست شدن شیوه ی حرف زدن : یکی از دلایل برتری کاشت دندان در مقابل دندان های مصنوعی همین موضوع صحبت کردن می باشد. بیش از ۹۰ درصد افرادی که به مدت طولانی از دندان مصنوعی استفاده کرده اند در رابطه با ایجاد روابط اجتماعی و صحبت کردن با دیگران دچار مشکل می شوند چرا که دندان های مصنوعی هنگام صحبت کردن به صورت ثابت در جای خود قرار نگرفته و دائما در حال جا به جا شدن می باشند در حدی که برخی اوقات این دندان ها به بیرون دهان می افتند.
جهت مشاوره و درمان بوسیله متخصص ایمپلنت از آلمان دکتر بزرگ با شماره تلفن ۲۲۰۲۳۶۵۸-۰۲۱
تماس حاصل نمایید.