گذشته از تنوع بسیار زیاد انواع ارتودنسی، ارتودنسی کردن دندانهای خودتان یا شاید فرزندانتان کمی ترسناک به نظر بیاید. آخر اصلاً چه آدم عاقلی پیش متخصص ارتودنسی میرود و از او میخواهد توی دهانش یک سری سیم و مواد دیگر کار بگذارد که قرار است با زور و فشار زیاد، آن هم طی یک دورهی نسبتاً طولانی دندانهایش را صاف و مرتب کند.
حتماً در اینجا یاد دندانهای ستارههای سینما هم میاُفتید. جانی دپ، استیو بوشمی و دیگرانی که انگار با دندانهایشان مشکل چندانی ندارند. بعد از خودتان میپرسید من چرا باید چنین دردی را برای ارتودنسی دندانهایم تحمل کنم. تازه همهی اینها در صورتی است که هزینه ارتودنسی را حساب نکرده باشید.
اما بگذارید بگویم حرفهایی که در بالا خواندید کمی غیرواقعی و اغراقآمیز است. حقیقت این است که ارتودنسی نه تنها قادر است دهان و دندان شما را سروسامان بدهد، به اعتماد به نفس و زیبایی شما نیز کمک بسیاری میکند. اما مسلماً قبل از رفتن پیش یک متخصص ارتودنسی باید کمی بیشتر راجعبه این خدمت دندانپزشکی اطلاعات کسب کنید! پس با ما همراه باشید تا به چند مورد ضروری که حتماً باید قبل از مراجعه به متخصص ارتودنسی بدانید بپردازیم.
اصلاً تعریف درست روش درمان ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی یک درمان دندانپزشکی است برای اینکه دندانها را در دهان با وارد آوردن فشار نسبتاً کمی به تمامیِ آنها حرکت دهیم. هدف از حرکت دندانها در دهان این است که دندانهایی که به شکلی مرتب و صاف رویش نیافتهاند را در وضعیت مطلوبتری قرار دهیم. پس از اینکه دندانها در وضعیت مناسب خود در دهان قرار گرفتند میتوان تضمین کرد که عملکرد فک و دهان، لثه و طول عمر دندانها بسیار بیشتر خواهد شد.
گاهی نیز قرار نگرفتن درست دندانها در دهان باعث فشارهای چندین برابر به عضلات فک و دهان میشود. از عوارض بد و دردآور این پدیده سردردهای بسیار شدید است. ارتودنسی وضعیت فک و عضلات دهان را نیز به شکلی مطلوب در میآورد تا این مشکلات نیز از بین بروند.
گذشته از اینکه ارتودنسی میتواند به سلامت دهان و دندان شما کمک کند، عاملی موثر در افزایش زیبایی شما و در نتیجه اعتماد به نفس نیز هست. سالانه کودکان زیادی برای اینکه دندانهایشان در دهان به زیبایی جا نگرفته است در مدرسه و جمع دوستان مورد آزار و اذیت قرار میگیرند که در آینده میتواند روی روان این کودکان اثر گذار باشد. ارتودنسی جواب بسیار خوبی است برای این قبیل مشکلات.
سن مناسب برای ارتودنسی چه زمانی است؟
این سوال که آیا پس از گذشت دوران کودکی نیز میتوان دندانهای خود را ارتودنسی کرد یا پس از گذشت این زمان طلایی باید فاتحهی دهان و دندان را خواند خیلی رایج است.
جالب است بدانید که شروع دورهی مطلوب برای ارتودنسی عدد مشخص و خاصی ندارد. دندانپزشکان میگویند که ارتودنسی را از زمانی که رشد دندانهای دائمی آغاز شود و نامرتبی و ناهمگون بودن آنها در دهان و لثه دیده شود؛ میتوان ارتودنسی را آغاز کرد.
اما میانگین سنی این فرایند به گفتهی سازمان دندانپزشکان آمریکا بین ۸ تا ۹ سالگی است. هرچند معاینات برای تشخیص رشد ناهمگون دندانها در دهان، و تشخیص نیاز به ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی میتواند از ۷ سالگی نیز انجام پذیرد.
در این دوره اجزای مختلف دهان کودک همچنان در حال رشد هستند و ارتودنسی میتواند بسیار آسانتر و مهمتر از آن، کامل انجام گیرد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص ارتودنسی کودکان میتوانید به سایت دکتر پیام حسینی متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
اما افرادی که پس از این دورهی سنی دست به انجام درمان ارتودنسی میزنند نیز وجود دارند.
درواقع انجام ارتودنسی در سنین بالاتر از دورههای کودکی نیز امکانپذیر است. اما باید توجه داشت که ارتودنسی در سنین بالا به آسانی آنچه در سن کم انجام میپذیر، انجام شدنی نیست.
گذشته از اینکه عملیات درمان ارتودنسی به دست متخصص ارتودنسی در سنین بالاتر پیچیدهتر نیز میشود. ممکن است نتوان درمان را به شکل کامل انجام داد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد ارتودنسی بزرگسالان نیز میتوانید اطلاعات مورد نیاز را از همان سایت دکتر پیام حسینی برداشت کنید.
انواع ارتودنسی کدام است؟
درمان ارتودنسی انواع و اقسام بسیار زیادی دارد که بنا به نیازهای مراجع هر کدام کارآمدی و کاربرد متفاوت خود را دارند. در ادامه با چند مورد از این روشها بیشتر آشنا خواهیم شد.
ارتودنسی متحرک یا الاینرهای شفاف
در ارتودنسی متحرک یا الاینرهای شفاف بیمار میتواند دستگاه ارتودنسی را برای کارهایی از قبیل غذا خوردن از دهانش خارج کند. این شیوهی ارتودنسی میتواند برای اشخاصی که مدام مجبورند در جمعهای رسمی حضور پیدا کنند و نمیتوانند مدام از دستگاه ارتودنسی استفاده کنند راهحل مناسبی است.
ارتودنسی ثابت فلزی یا سرامیکی
این روش را به احتمال زیاد بیش از همهی روشهای دیگر در دهان اشخاصی تحت درمان ارتودنسی هستند مشاهده کردهاید. ارتودنسی ثابت فلزی را نمیتوانید از دهانتان خارج کنید اما مکانیزم قرار گیری آن در دهان شما به گونهای است که برای غذا خوردن و دیگر کارهای روزانهی شما مشکلی پیش نمیآورد.
در ارتودنسی ثابت همچنین میتوان به جای فلز از سرامیک استفاده کرد که تفاوت اصلی این دو روش با یک دیگر در این است که ارتودنسی سرامیکی به رنگ دندان است و کمتر قابل مشاهده است.
ارتو دنسی لینگوال یا از پشت دندانها
به زبان ساده ارتودنسی لینگوال از نظر سخت افزار و تکنیکها و علم ارتودنسی شبیه به ارتودنسی ثابت است. تنها با این تفاوت که براکتها و دیگر تجهیزات ارتودنسی در پشت دندانها کار گذاشته شده و از بیرون دهان قابل مشاهده نیستند.
از کجا یک متخصص ارتودنسی قابل اعتماد و با کیفیت پیدا کنیم؟
یکی از مشکلات افرادی که در صدد استفاده از امکانات ارتودنسی هستند پیدا کردن متخصص ارتودنسیای است که علاوه بر تسلط بر تمام تکنیکها و روشهای بهروز ارتودنسی، قابل اعتماد نیز باشد.
همهی ما داستانهایی از اقوام و آشنایان شنیدهایم که از مراجع نزد دندانپزشکی خاص راضی نیستند. در چنین صورتی چگونه باید یک متخصص ارتودنسی خوب یافت؟
ما به شما کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر پیام حسینی را پیشنهاد میکنیم. دکتر پیام حسینی مدرک تخصص خود در ارتودنسی را از کشور سوئد گرفته است و هماکنون عضو انجمن ارتودنتیست های آمریکا AAO و عضو سازمان جهانی ارتودنتیست ها WFO نیز میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به دکتر پیام حسینی میتوانید به سایت دکتر پیام حسینی مراجعه کنید و از طریق همان سایت اقدام به گرفتن وقت ویزیت برای انجام درمانهای ارتودنسی خود کنید.
سخن آخر
ارتودنسی یکی از دمانهای پیشرفتهای است که انجام آن حتماً در زندگی شما نقش مهم و به سزایی خواهد گذاشت. اگرچه ممکن است سن ایدهآل برای انجام درمان ارتودنسی را رد کرده باشید، اما یک متخصص ارتودنسی خوب حتماً میتواند برای شما کارهایی را بکند که دیگران نمیتوانند. بنابراین حتماً تمام متخصصین ارتودنسی موجود را با دقت بررسی کنید و از بین آنها بهترین انتخاب کنید. اما اگر انتخاب شما دکتر پیام حسینی بود برای مراجعه به سایت آن معطل نکنید!