یکی از دردهای رایجی که ممکن است برای هرکسی رخ دهد درد قفسه سینه است که در این مقاله میخواهیم دلایل اصلی این درد رو مورد بررسی قرار دهیم.
علت شایع درد قفسه سینه
اغلب درد قفسه سینه به عنوان حمله قلبی در نظر گرفته می شود اما بیماریهای متعدد دیگری نیز وجود دارد که میتواند این نشانه را تحریک نماید.
برخی از این بیماریها بیشتر از اینکه حاد و جدی باشند، ازاردهنده هستند و برخی میتوانند بسیار حاد باشند.
اگر شما دردی در قفسه سینه خود دارید و ۱۰۰ درصد در مورد علت ایجاد آن مطمئن نیستید بهتر است با پزشک یا اورژانس تماس بگیرید. در این مقاله قصد داریم ۷ مورد از شرایطی را معرفی کنیم که می تواند باعث ایجاد درد قفسه سینه شود.
سوزش سر دل:
اگر بدانید افراد، نشانههای رفلاکس اسید معده را با حمله قلبی اشتباه میگیرند حتما شگفت زده و متعجب خواهید شد اما دلایلی وجود دارد که به این بیماری سوزش سر دل میگویند.
رفلاکس اسید معده به مری زمانی رخ میدهد که محتویات معده فرد که در برگیرنده اسید نیز هست به سمت مری باز میگردد. همانطور که میدانید اسید معده خاصیت اسیدی بسیار زیادی دارد. بنابراین حس سوزش در پشت جناغ در این شرایط ایجاد میشود. اسید معده تقریبا PH دو را دارد.
رفلاکس گاه به گاه در بیشتر افراد شایع است و نگرانی در مورد آن وجود ندارد اما اگر رفلاکس هفته ای دو بار یا حتی بیشتر از آن رخ دهد ممکن است به رفلاکس اسید معده به مری مبتلا شده باشید.
اگر این بیماری به طور درمان نشده رها شود می تواند با گذشت زمان به اسم، احتقان قفسه سینه و شرایطی منجر شود که به آن مری بارت میگویند. این موضوع شانس توسعه بیماریهایی همچون سرطان را افزایش میدهد.
مقاله مرتبط: راه های پیشگیری از سوزش معده
فشار عضلانی:
ممکن است شما نیز همانند بیشتر افراد فشار عضلانی را با شرایط جدی همچون حمله قلبی اشتباه بگیرید.
بیشتر افرادی که با درد قفسه سینه به پزشک مراجعه میکنند نگران حمله قلبی هستند. بعد از بررسی سابقه پزشکی بیمار میتوان علت ایجاد چنین دردهایی را تشخیص داد.
در برخی از موارد بلند کردن یک جسم سنگین میتواند چنین دردی را ایجاد کند. پزشکان انتظار ندارند بیمار بتواند تفاوت بین حمله قلبی و فشار عضلانی را تشخیص دهد اما به عنوان یک قانون کلی باید بدانید که اگر شما قفسه سینه را فشار دهید و درد بیشتر حس نمایید به احتمال زیاد اسیب عضلانی اسکلتی خواهید داشت.
کوستوکندریت(عفونت غضروف متصل به دنده):
حدود ۱۳ الی ۱۶ درصد از بزرگسالانی که با درد قفسه سینه به پزشک مراجعه می کنند مبتلا به شرایطی هستندکه به آن کوستوکندریت میگویند.
این بیماری عفونت غضروفی است که دنده را به استخوان سینه متصل میکند. اگرچه پزشکان همیشه نمیتوانند دلایل ایجاد چنین شرایطی را حدس بزنند اما به نظر میرسد مقصر اصلی این ماجرا از عفونتهای ویروسی تا اسیب به قفسه سینه متغیر باشد.
عموما، افراد زمانی که این ناحیه را فشار میدهند نوعی حس فشار بر روی دیواره قفسه سینه احساس میکنند. در چنین شرایطی پزشک میتواند با بررسی سابقه پزشکی یا انجام معاینات مختلف بیماری را تشخیص دهد. در ابتدا پزشک تلاش می کند وجود بیماریهای قلبی یا سایر شرایط حاد را تشخیص دهد.
اگر مبتلا به کوستوکندریت باشید درد قفسه سینه در عرض چند روز یا چند هفته بهبود پیدا میکند. در این شرایط استفاده از مسکنهای بدون نسخه نیز میتواند کمک کننده باشد.
زونا:
ویروسی که باعث ایجاد آبله مرغان میشود حتی بعد از بهبود نقاطی که در بدن ایجاد شده است در داخل بدن باقی میماند. در حقیقت این ویروس میتواند در بزرگسالی نیز دوباره فعال شود و شرایطی را ایجاد نماید که به آن زونا گفته میشود.
اولین نشانه زونا در برگیرنده خارش و سوزش پوست است. اگر ناحیه بالای قفسه سینه تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته باشد ممکن است درد ناشی از آن با حمله قلبی یا سایر بیماریهای قلبی اشتباه گرفته شود. با اینحال چند روز بعد، راشهای پوستی ظاهر میشود و به دنبال آن تاولهایی در بدن دیده خواهد شد.
اگر فکر میکنید به زونا مبتلا شده اید باید با پزشک مشورت کنید. داروهای ضد ویروسی میتواند درد را کمتر کند و طول دوره بروز علائم را کوتاه تر نماید.
البته این موضوع تنها زمانی صادق خواهد بود که این داروها را در عرض ۷۲ ساعت بعد از ظاهر شدن راش پوستی مصرف کنید. اگر دیر متوجه بیماری زونا شده باشید پزشک به جای تجویز داروهای ضد ویروسی، از مسکن استفاده خواهد کرد.
پریکاردیت(التهاب و تورم غشای دور قلب):
اگر در عرض چند روز گذشته با عفونت ویروسی دست و پنجه نرم کرده باشید ممکن است به طور ناگهانی با درد تیز و شدیدی در قفسه سینه از خواب بیدار شوید.
در این شرایط احتمال دارد به بیماری پریکاردیت مبتلا شده باشید که نوعی عفونت در لایههای بافتی است که قلب را احاطه کرده است. عفونتهای تنفسی اغلب مقصر اصلی این ماجراست اما سایر موارد همچون اختلالات خود ایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز میتواند در ابتلا به پریکاردیت دخیل باشد.
اگرچه پریکاردیت معمولا بدون خطر است اما میتواند کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد. پزشک میتواند شرایط شما را بعد از انجام سی تی اسکن ، EKG و اشعه ایکس از قفسه سینه تشخیص دهد.
اگر خوش شانس باشید این بیماری در عرض چند روز یا چند هفته با استراحت کردن و مصرف مسکن هایی همچون ایبوپروفن بهبود پیدا میکند.
پانکراتیت(التهاب لوزالمعده):
اینکه درد قفسه سینه به خاطر حمله قلبی نیست دلیل نمیشود که بیماری شما خطرناک نباشد. یکی از این شرایط با عنوان پانکراتیت حاد شناخته میشود که التهاب ناگهانی پانکراس است که درست پشت معده واقع شده است.
درد شدید شکمی میتواند به سمت قفسه سینه نیز کشیده شود. درد ناشی از بیماری پانکراتیت معمولا درد شدیدی است. در اغلب موارد، پانکراتیت زمانی اتفاق میافتد که سنگ کیسه صفرا باعث ایجاد التهاب در پانکراس میشود. این موضوع در زنان شیوع بیشتری دارد.
اگر فکر میکنید به پانکراتیت مبتلا شده اید، باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. برای دریافت آنتی بیوتیک و بهبود شرایط ممکن است مجبور شوید چند روز در بیمارستان بمانید. پزشک از شما میخواهد ازمایش خون و سایر تست ها را انجام دهید.
بیماری عروق کرونری:
بیماری عروق کرونری(CAD) نوعی بیماری قلبی است که با تجمع پلاکها در شریانهایی ایجاد میشود که خون مورد نیاز قلب را تامین میکند.
در اثر گذشت زمان، کلسترول در دیواره شریانها رسوب میکند و همین امر میتواند جلوی جریان خون را بگیرد و باعث ایجاد درد در قفسه سینه شود. با اینکه CAD میتواند حملات قلبی ناگهانی را ایجاد کند، میتواند به نارسایی قلبی و آریتمی منجر شود.
اگر به این بیماری مبتلا هستید ، پزشک شما ممکن است استاتین را آغاز کند و یک استنت در شریانها قرار دهد. البته در چنین شرایطی ممکن است پزشک بخواهد جراحی بای پس را انجام دهد. اگر دردی در قفسه سینه دارید باید هرچه سریع تر آن را بررسی کنید.
یکی از مشکلات بزرگی که در این مورد وجود دارد نادیده گرفتن دردی است که در قفسه سینه ایجاد میشود. سالانه افراد زیادی به خاطر حملات قلبی جان خود را از دست میدهند. این افراد فکر میکردند درد در قفسه سینه به خاطر سوءهاضمه بوده است.
اگر نشانههای جدیدی را در خود دیدید که قبلا هرگز آن را تجربه نکرده اید یا اینکه درد شدیدتر میشود بهتر است با یک پزشک مشورت کنید یا با اورژانس تماس بگیرید. درد قفسه سینه هر علتی که داشته باشد باید جدی گرفته شود.