آزمایش بارداری یا تست بتا، آزمایشی می باشد که برای سنجش میزان BHCG موجود در خون یا ادرار فرد انجام می شود. با شروع روند بارداری، میزان BHCG موجود در بدن به طور قابل توجهی افزایش می یابد که از سنجش میزان آن برای بررسی بارداری و موارد دیگر استفاده می شود.

آزمایش بارداری

یکی از اصلی ترین دغدغه زوجین در زندگی مشترک، بچه دار شدن یا جلوگیری از آن می باشد. همه حداقل یک بار برای انجام این آزمایش یا آگاهی از نتیجه آن به آزمایشگاه مراجعه کرده ایم ولی گاها به دلیل مشغله های روزمره و یا حتی مواردی مثل ترافیک و آلودگی هوا نمی توانیم مستقیما به آزمایشگاه مراجعه نماییم.

 آزمایشگاه آنلاین آنی آزما با پذیرش آنلاین و اینترنتی آزمایش بارداری شما، این امکان را می دهد تا بدون کوچک ترین دردسر و اذیتی به راحتی آزمایش خود را در محل کار یا منزل انجام داده و جواب آزمایش خون بارداری یا آزمایش ادرار بارداری خود را نیز به صورت غیرحضوری و از طریق وبسایت آزمایشگاه دریافت نمایید.

آزمایش بارداری چیست و به چه منظوری انجام می شود

آزمایش بارداری یکی از آزمایش های روتینی می باشد که همه ما کم و بیش با آن آشنا هستیم. این آزمایش برای بررسی باردار بودن خانم ها استفاده می شود. علاوه بر تشخیص بارداری، از آزمایش بارداری برای بررسی حاملگی خارج رحمی، نظارت بر بارداری هایی که امکان سقط دارند، بررسی حاملگی افراد قبل از شروع یک دوره درمانی یا دارویی خاص و همچنین برای غربالگری جنینی و بررسی اختلالات احتمالی جنین در دوران بارداری استفاده می شود.

آزمایش بارداری دارای نام های مختلفی است که از معروف ترین آنها می توان به آزمایش بتا، آزمایش بتا تیتر، آزمایش خون بارداری و آزمایش ادرار بارداری، تست حاملگی و آزمایش HCG اشاره کرد.

زمانی که شما علائم بارداری را در خود احساس کردید و یا اینکه از دوره پریود شما حدود ۱۱ روز گذشته و شما به اصطلاح تاخیر دارید، و یا اینکه در مواردی که پزشک به حاملگی خارج رحمی شک دارد و همچنین قبل از شروع دوره درمانی خاص باید از آزمایش بارداری برای اطمینان از وضعیت بارداری خود استفاده نمایید.

آزمایش بارداری برای اولین بار حدود ۱۱ روز پس از تشکیل جفت در خون قابل اندازه گیری می باشد. میزان بتا در طول هر ۴۸ تا ۷۲ ساعت، دو برابر می شود. در حدود۸ تا ۱۱ هفته پس از تشکیل جفت، مقدار HCG به بیشترین مقدار سرمی خود می رسد. پس از این دوره، مقدار بتا در خون کاهش یافته و تا پایان بارداری روند نزولی خود را ادامه می دهد.

آزمایش بارداری به چه روش هایی انجام می شود

نمونه هایی که می توان از آنها آزمایش بارداری را انجام داد، نمونه ادرار و در صورت امکان ادرار صبحگاهی و همچنین نمونه خون می باشد. در بسیاری از موارد افراد می توانند از داروخانه ها کیت های ادراری این آزمایش را تهیه نمایند اما برای جواب های دقیق تر، بهتر است آزمایش بارداری از نمونه خون انجام شود.

آزمایش بارداری هم از طریق خون و هم از طریق ادرار قابل انجام است. در آزمایش ادرار بارداری شما کاست ها یا نوار های مخصوص تست بارداری را از طریق داروخانه ها تهیه کرده و با استفاده از ادرار خود، از نتیجه آن مطلع می شوید. گاها به دلیل جواب های غیر مطمئنی که این کاست ها می توانند به همراه داشته باشند و حساسیت پایینی که دارند، انجام آزمایش بارداری از خون به افراد توصیه می شود. در این آزمایش، پس از انجام خون گیری از فرد، نتیجه آزمایش او با استفاده از دستگاه ها و کیت های آزمایشگاهی دقیق و حساس، اندازه گیری می شود.

آزمایش بارداری

شما به راحتی و بدون صرف وقت و هزینه اضافی، می توانید آزمایش بارداری خود را در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما انجام داده و در کوتاه ترین زمان ممکن، جوا آزمایش خود را از طریق اینترنت مشاهده نمایید..

موارد استفاده از آزمایش بارداری

از آزمایش بارداری برای بررسی موارد زیر استفاده می شود:

  • تایید بارداری
  • تعیین سن تقریبی جنین به هفته
  • تشخیص بارداری های غیر طبیعی مثل بارداری خارج رحمی
  • بررسی احتمال وجود سقط جنین
  • بررسی غربالگری جنین از نظر بیماری های ژنتیکی مثل سندروم داون
  • استفاده به عنوان تومور مارکر و تشخیص توده های سرطانی در قیمت رحم و تخمدان ها

زمانی که بارداری افراد به وسیله این آزمایش تایید شد، پزشک فرد باید اولویت اول را حفظ سلامت جنین بگذارد و از استفاده از داروها و روش های درمانی که بر سلامت مادر و بچه اش تاثیر می گذارد، خودداری نماید.

تفسیر نتایج آزمایش بارداری

جواب آزمایش بارداری شما بسته به روش مورد استفاده به صورت کمی یا کیفی می تواند باشد. در آزمایش ادراری بارداری، جواب شما به صورت منفی یا مثبت بیان می شود و خط مربوط به قسمت کنترل بیانگر سالم بودن نوار یا کاست مورد استفاده می باشد.

اما در آزمایش خون بارداری، جواب ها به صورت عددی و به صورت mIU/ml بیان می شود و نتایج پایین تر از ۱۰ بیانگر عدم بارداری در خانم ها می باشد.

در صورتی که جواب آزمایش شما در رنج نرمال و مورد انتظار نباشد، عوامل مختلفی هستند که می توانند باعث بروز این حالت شوند که پزشک آن را تشخیص می دهد.

مقادیر پایین تر از حد مورد انتظار در آزمایش بارداری می تواند بیانگر:

  • اشتباه در محاسبه هفته های بارداری
  • احتمال سقط جنین یا موارد این چنینی
  • بارداری خارج رحمی

همچنین مقادیر بالاتر از حد مورد انتظار این آزمایش نیز در موارد زیر اتفاق می افتد:

  • اشتباه در محاسبه هفته های بارداری
  • بارداری قطبی یا بارداری که در آن به جای تشکیل جنین در داخل رحم، یک توده بافتی در رحم ایجاد می شود.
  • بارداری دوقلویی یا چند قلویی

آیا تست خونی آزمایش بارداری همیشه دقیق می باشد؟

هیچ آزمایشی همیشه صد در صد درست نیست. در برخی موارد، آزمایش بارداری شما می تواند دارای نتایج مثبت کاذب و منفی کاذب نیز باشد. برای تعیین این مورد، پزشک متخصص شما باید با توجه به علائم بالینی و همچنین استفاده از سونوگرافی و تست های دیگر، این گونه موارد را تشخیص دهد.

برخی داروها نیز هستند که با تاثیر بر میزان HCG خون، باعث ایجاد جواب های نادرست در آزمایش شما می شوند. از جمله این داروها می توان به داروهای باروری و افزایش قدرت جنسی اشاره کرد که دارای HCG می باشند.

در صورتی که جواب آزمایش شما مثبت باشد، اما علائم بارداری در فرد تایید نشود، پزشک باید برخی آزمایشات مربوط به تومور مارکر رحم و تخمدان ها را درخواست نماید تا احتمال وجود سرطان نیز بررسی شود.

آزمایش بارداری

هدف از تشکیل آزمایشگاه آنلاین آنی آزماراحتی بیشتر شما عزیزان در هنگام آزمایش دادن می باشد. ضمن اینکه این آزمایشگاه با موسسات و آزمایشگاه های بسیار معتبر تهران نیز طرف قرار داد بوده که آزمایش های شما را به بهترین نحو و با بالاترین کیفیت انجام می دهند. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که فرصت مراجعه حضوری به آزمایشگاه را ندارید، به راحتی می توانید با چند کلیک ساده و ثبت اینترنی آزمایش بارداری خود در سایت آنی آزما کلیه مراحل مربوط به پذیرش آزمایش خود را در کوتاه ترین زمان ممکن سپری کرده و برای خون گیری در محل کار یا منزل شخصی خود آماده شوید. ضمن اینکه جواب های این آزمایشگاه نیز به صورت اختصاصی و از طریق اینترنت و سایت آزمایشگاه قابل دسترس بوده و نیازی نیست که شما برای دریافت جواب آزمایش خود به آزمایشگاه مراجعه نمایید.

نظر خود را بیان کنید