ریزش مو می‌تواند به دلایلی مانند سن بالا، کمبود ویتامین، ژنتیک، تغییرات فصلی، استرس، فقر آهن، اختلالات هورمونی رخ دهد. در سراسر جهان، حدود ۶۰ درصد مردان و ۵۰ درصد زنان  تجربه ریزش مو رادارند. برای رفع این مشکل، مردم اغلب از محصولات بدون نسخه، ازجمله درمان‌های موضعی مانند  ماینوکسیدیل استفاده می‌کنند ولی برخی از افرادی که دچار ریزش مو می‌شوند، کاشت مو را انتخاب می‌کنند.

کاشت مویکی از روش‌های ترمیمی است. اولین پیوند مو در سال ۱۹۳۹ در ژاپن با موهای سرانجام شد. باگذشت زمان و پیشرفت علم پیوند های کوچک در حد میکرو در پوست سر، آغاز شد تا ظاهری طبیعی‌تر را به همراه داشته باشد. در این مقاله، میزان موفقیت انواع مختلف کاشت مو و همچنین مدت‌زمان ماندگاری آن‌ها و عوارض جانبی احتمالی آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

هر آنچه باید در مورد کاشت مو بدانید.

 انواع کاشت مو

کاشت مو در حال حاضر کاملاً متداول است و مردم در سراسر جهان از این راه‌حل استفاده می‌کنند. کاشت مو باهدف بازگرداندن رشد مو در مناطقی از پوست سر با رشد محدود یا بدون رشد انجام می‌شود. در حین کاشت مو، جراح فولیکول‌ها را از ناحیه متراکم مو مانند پشت سر خارج می‌کند که به این فولیکول‌ها، ناحیه اهداکننده گفته می‌شود. سپس فولیکول‌ها را در شکاف‌های کوچکی در ناحیه آسیب‌دیده پوست سر قرار می‌دهند. در بیشتر موارد، جراحان از قسمت کناری یا پشت سر به‌عنوان ناحیه اهداکننده استفاده می‌کنند. بااین‌حال، برداشتن پوست از چانه، پشت یا سینه نیز می‌تواند مؤثر باشد. استفاده از موهای بدن ممکن است برای افرادی که موهای ضخیم در پشت یا کناره سر ندارند، مفید باشد.

برخی تحقیقات معتبر نشان می‌دهد که گرفتن موهای بدن یا ریش زمان بیشتری می‌برد و به مهارت بیشتری نسبت به استفاده از موهای سر نیاز دارد. بااین‌حال،مطالعه معتبر دیگری گزارش می‌دهد که بدن و ریش می‌توانند  یک منبع عالی به‌عنوان    ناحیه  اهداکننده برای کاشت مو باشند. بسته به تعداد فولیکول‌هایی که جراح کاشت می‌کند، هر روش چندین ساعت به طول می‌انجامد و هر دو شامل بی‌حسی موضعی هستند. معمولاً این نوع جراحی سرپایی بوده و شخص می‌تواند در روز درمان به خانه برود.

دو نوع اصلی کاشت مو وجود دارد:

پیوند واحد فولیکولان (FUT)

FUT گاهی به‌عنوان جراحی نوار واحد فولیکولان (FUSS) شناخته می‌شود. برای انجام عمل FUT، جراح با استفاده از چاقوی جراحی، تکه‌ای از پوست سر را معمولاً از پشت سر برمی‌دارد. اندازه نوار به‌طورمعمول حدود ۶ تا ۱۰ اینچ طول دارد اما می‌تواند از گوش تا گوش کشیده شود. ناحیه‌ای که پوست سر برداشته‌شده است را با بخیه می‌بندند. نوار بریده‌شده را با چاقوی جراحی به قطعات کوچک‌تر جدا می‌کنند، ممکن است قطعه را به بیش از ۲۰۰۰ قطعه کوچک‌تر تقسیم کنند که گرافت نامیده می‌شوند. برخی از این پیوند ها ممکن است فقط یک تار مو داشته باشند. با استفاده از سوزن یا تیغ، جراح سوراخ‌های کوچکی در پوست سر ایجاد می‌کند که موها در آن کاشته می‌شوند. موهای برداشته‌شده را وارد سوراخ‌ها می‌کند. این مرحله پیوند نامیده می‌شود. سپس محل‌های جراحی را با بانداژ یا گاز می‌پوشانند.

تعداد خاصی از پیوند هایی که فرد دریافت می‌کند بستگی به مواردی مانند نوع مو، اندازه، محل پیوند، کیفیت (ازجمله ضخامت) مو و رنگ مو بستگی دارد.

استخراج واحد فولیکولی (FUE)

برای انجام عمل FUE، جراح موهای پشت سر را می‌تراشد سپس فولیکول‌ها را از پوست سر بیرون می‌آورد.  همانند روش FUT، جراح سوراخ‌های کوچکی در پوست سر ایجاد می‌کند و فولیکول‌های مو را به داخل سوراخ‌ها پیوند می‌دهد سپس محل جراحی را با باند یا گاز می‌پوشانند.

هر دو تکنیک موثر هستند، ولی تفاوت‌هایی نیز دارند:

,FUE به مهارت بیشتری نیاز دارد و مدت‌زمان جراحی بیشتری از FUSS دارد البته اگر جراح تجربه زیادی در این تکنیک داشته باشد، FUE می‌تواند نتایج بسیار خوبی را به همراه داشته باشد.

میزان موفقیت

میزان موفقیت جراحی کاشت مو به عوامل زیادی ازجمله مهارت و تجربه جراح و ضخامت موهای اهداکننده، بستگی دارد.

به گفته انجمن جراحان پلاستیک آمریکا (ASPS) ، اکثر افرادی که از FUE با استفاده از موهای بدن یا ریش همراه با موی سر استفاده کردند با میانگین نمره کلی رضایتمندی ۸.۳ از ۱۰ را به این روش دادند. هم‌چنین مطالعات نشان داد که استفاده از درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) با FUE موفقیت در کاشت مو FUE را افزایش می‌دهد. همه شرکت‌کنندگان در گروه PRP پس از ۶ ماه بیش از ۷۵ درصد رشد مجدد مو داشتند. آن‌ها نسبت به گروه‌های غیر PRP بهبود سریع‌تری در تراکم مو و بهبود پوست داشتند.

آیا کاشت مو موثر است؟

 کاشت مو معمولاً موفق‌تر از محصولات ترمیم مو بدون نسخه است. اما چند عامل را باید در نظر گرفت:

  • ۱۰ تا ۸۰ درصد موهای کاشته شده طی سه تا چهار ماه آینده به‌طور کامل رشد خواهد کرد.
  • مانند موهای معمولی، موهای کاشته شده نیز به‌مرورزمان نازک می‌شوند.
  • افرادی که فولیکول‌های موی خفته دارند (کیسه‌هایی که معمولاً موهای زیرپوست دارند اما دیگر موهایشان رشد نمی‌کند) ممکن است پیوندهای موثری کمتر داشته باشند، اما مطالعات  نشان می‌دهد که درمان با پلاسما می‌تواند به رشد ۷۵ درصد یا بیشتر موهای پیوند شده کمک کند.

به دلیل این‌که بیشتر پیوندها با موهای خود فرد انجام می‌شود، بنابراین کاشت مو برای درمان افراد مبتلابه موارد زیر موثر نیست:

  • نازک شدن و طاسی گسترده
  • ریزش مو در اثر شیمی‌درمانی یا داروهای دیگر
  • زخم‌های ضخیم پوست سر از جراحات

مراقبت‌های بعد از جراحی کاشت مو

برای دستیابی به بهترین نتیجه، باید دستورالعمل‌های جراح خود را پس از عمل رعایت کنید.

  • چند روز بعد از عمل موهای خود را نشویید و در چند هفته اول از شامپوهای ملایم استفاده کنید.
  • قلم‌مو یا شانه را روی گرافت های جدید به مدت حدود ۳ هفته فشار ندهید.
  • تا زمانی که پزشک به شما گفت مشکلی ندارد، از کلاه یا پیراهن و پیراهن یقه دار استفاده نکنید.
  • حدود یک هفته ورزش نکنید.

در صورت ریزش برخی موها نگران نباشید. این بخشی از روند کاشت مو است. موهای کاشته شده ممکن است تا چند ماه رشد زیادی نداشته باشند.

اثرات جانبی

کاشت مو به‌طورکلی هنگامی ایمن است که توسط جراح مجرب و باتجربه انجام شود. بااین‌حال، حتی با پیوند مو موفق، برخی از عوارض جانبی ممکن است رخ دهد.

عفونت یا خونریزی

 به دلیل این‌که در کاشت مو برای برداشتن فولیکول‌های اهداکننده باید برش ایجاد کرد، با هر برشی، خطر عفونت یا خونریزی بیش‌ازحد وجود دارد.

اسکار

خطر ایجاد اسکار در ناحیه اهداکننده و ناحیه پیوند وجود دارد.  روش FUSS معمولاً جای زخم طولانی و خطی می‌گذارد که در آن جراح نواری از پوست سر را برمی‌دارد. با رشد موهای جدید در اطراف این زخم ممکن است استتار شود. بااین‌حال، اگر فرد موهای خود را کوتاه کند و یا موهای اطراف نازک شود، ممکن است قابل‌مشاهده باشد.

روش FUE همچنین ممکن است برخی از زخم‌ها را در ناحیه‌ای که جراح فولیکول‌ها را با استفاده از ابزار پانچ برداشته است، باقی بگذارد. بااین‌حال، ممکن است این زخم‌ها به‌اندازه زخم ناشی از FUSS نباشند.

درد و تورم

 در برخی از افراد ممکن است بعد از عمل مقداری تورم در سروصورت ایجاد شود که در این صورت  جراح با تجویز مسکن‌هایی به کاهش درد کمک می‌کند. داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن، آنتی‌بیوتیک برای جلوگیری از عفونت، ضدالتهاب مانند استروئید خوراکی، برای تسکین تورم، داروهایی مانند فیناستراید یا ماینوکسیدیل برای کمک به تحریک رشد مو ازجمله داروهایی هستند که تجویز می‌شوند.

هزینه کاشت مو چقدر است؟

پیوند مو می‌تواند بین ۴۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ دلار در هر جلسه باشد. هزینه‌های نهایی ممکن است به موارد زیر بستگی داشته باشد:

  • وسعت روش پیوند
  • در دسترس بودن جراحان در منطقه شما
  • تجربه جراح
  • تکنیک جراحی انتخاب‌شده

معرفی کلینیک کاشت مو

مجموعه الماس در زمینه کاشت مو در تبریز و در زمینه پوست، خدمات متنوعی از جمله بوتاکس، جوان‌سازی پوست، رفع موهای زائد، روشن کردن پوست، از بین بردن لک با روش‌های درمانی متنوع با همکاری تیم پزشکی و با بکارگیری دستگاه‌های مُدرن و با روش‌های روز دنیا ارائه می‌دهد

سخن آخر

 کاشت مو عمدتاً آخرین راه‌حل برای مشکلات نازک شدن مریزش مو است. اگر ریزش مو دارید، توصیه می‌شود در ابتدا به متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا دلیل ریزش مو را بررسی کند زیرا در بسیاری از مواقع تجویز برخی داروهای خاص می‌توانند از این مشکلات جلوگیری کنند. بااین‌حال، گاهی اوقات این روش‌های پزشکی شکست می‌خورند و شما مجبور می‌شوید برای یک‌راه حل دائمی به سراغ کاشت مو بروید. توجه داشته باشید که در انتخاب مرکز کاشت مو دقت کافی را داشته باشید، یک جراح دارای مجوز را انتخاب کنید، سابقه اقدامات موفق کاشت مو را بررسی کنید و از نمونه کارهایش دیدن کنید.

نظر خود را بیان کنید