خانم‌ها قبل از شروع دوران قاعدگی مجموعه‌ای از علائم فیزیکی و روانی را تجربه می‌کنند که به آن سندرم پیش از قاعدگی یا PMS می‌گویند. هنوز علت دقیق بروز این سندروم مشخص نشده است؛ اما تحقیقات نشان می‌دهد که احتمالا علت اصلی بروز PMS، تغییرات هورمونی در این دوره است. هورمون‌های مختلفی از جمله اِستروژن و پروژسترون در دوره قاعدگی تولید می‌شوند. تغییرات در سطح این هورمون‌ها ممکن است منجر‌به عوارض مختلفی همچون شکم درد، سردرد، تغییرات خلقی و اختلال خواب در زنان شود. در این مقاله به‌منظور ارتقای سطح آگاهی جامعه به معرفی سندرم پیش از قاعدگی پرداخته‌ایم. اگر می‌خواهید با راه‌های مقابله با سندرم pms آشنا شوید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

سندرم پیش از قاعدگی (PMS)؛ تجربه تغییرات فیزیکی و روانی موقت

PMS مخفف عبارت سندرم پیش از قاعدگی است. این عبارت به مجموعه‌ای از علائم فیزیکی و روانی اشاره دارد که قبل از دوره قاعدگی در بسیاری از زنان رخ می‌دهد. علائمی که زنان در این دوره تجربه می‌کنند شامل درد شکم، سر‌درد، خستگی، افسردگی، تغییرات خلقی، اضطراب و بی‌خوابی می‌شود. این علائم معمولا یک هفته قبل از شروع دوره قاعدگی آغاز و با شروع خون‌ریزی قطع می‌شوند.

باتوجه‌به تغییرات و نشانه‌هایی که فرد تجربه می‌کند، برای کنترل سندرم PMS راه‌ها و داروهای مختلفی وجود دارد. اگر علائم این سندرم تاثیر منفی بر زندگی روزمره شما گذاشته است باید به متخصص زنان مراجعه کنید. در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه با سندروم پیش از قاعدگی مقابله کنید.

تجویز داروهای ضد افسردگی برای مقابله با سندرم پیش از قاعدگی

در بعضی موارد که تغییرات فیزیکی و روحی قبل از قاعدگی ضعیف و ناچیز است، با تغییر سبک زندگی می‌توان علائم PMS را کنترل کرد و کاهش داد؛ اما اگر نشانه‌ها شدید باشند، افراد نیاز به مراجعه به پزشک و بهره‌گیری از روش‌های دارویی برای کاهش علائمی همچون افسردگی و اضطراب خواهند داشت. یکی از این داروها قرص فلوکستین است که در دسته داروهای ضد افسردگی قرار دارد. پزشکان معمولا برای کسانی‌که قبل از قاعدگی دچار افسردگی، اضطراب و وسواس می‌شوند، این دارو را تجویز می‌کنند.

این دارو و سایر داروهای ضد افسردگی مهار‌کننده باز‌جذب سروتونین همچون پاروکستین و سرترالین نقش موثری در کاهش علائم خلقی داشته‌اند. البته توجه داشته باشید که این داروها به‌هیچ‌عنوان نباید بدون تجویز پزشک مصرف شوند.

سندرم پیش از قاعدگی یا PMS چیست و چطور با آن مقابله کنیم؟

کاهش درد سینه در دوره PMS با مصرف آنتی‌استروژن‌ها

یکی از علائمی که افراد در دوره سندرم پیش از قاعدگی تجربه می‌کنند، درد در ناحیه سینه است. با مصرف آنتی‌استروژن‌ها و داروهایی همچون تاموکسیفن درد سینه که در این دوره شدیدتر می‌شود را می‌توان کاهش داد. توجه داشته باشید که مصرف این داروها نباید بدون تجویز پزشک انجام شوند. اگر نشانه‌های PMS برای شما شدید است، حتما برای کنترل آن به متخصص زنان مراجعه کنید. پزشک باتوجه‌به علائمی که شما را آزار می‌دهند اقدام به تجویز دارو خواهند کرد. پزشکان برای کسانی‌که به‌طور هم‌زمان علائم افسردگی و درد سینه را تجربه می‌کنند، ممکن است قرص ولبان و ناپروکسن سدیم تجویز کنند.

نقش مصرف دیورتیک‌ها برای مقابله با سندرم پیش از قاعدگی

در دوره سندروم پیش از قاعدگی، سطح هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون در بدن بالا می‌رود. این موضوع ممکن است منجر‌به افزایش نگهداری پتاسیم در بدن شود. مصرف دیورتیک‌ها به‌منظور کاهش سطح پتاسیم و نفخ در دوره PMS صورت می‌گیرد. البته توجه داشته باشید که کاهش ناگهانی سطح پتاسیم ممکن است موجب بروز مشکلاتی همچون ضعف عضلات، کم‌خونی و در بعضی مواقع درد در ناحیه قلب شود؛ بنابراین مصرف دیورتیک‌ها حتما به تجویز پزشک و زیر نظر او صورت بگیرد.

داروخانه‌‌ها از طریق همکاری با مرکز پخش دارو، قرص‌ها و مکمل‌هایی که برای مقابله با دردها و اختلال‌های دوره PMS موثر هستند را برای پاسخگویی به نیاز زنان در این دوره تهیه و تامین می‌کنند. باتوجه‌به تجویز پزشک می‌توانید با مراجعه به داروخانه‌های سراسر کشور داروی مورد‌نیاز خود را با در دست داشتن نسخه تهیه کنید.

متوقف کردن تخمک گذاری با قرص‌های پیشگیری از بارداری برای کاهش علائم PMS

یکی از کارهایی که برای مقابله با دردهای دوره سندروم پیش از قاعدگی می‌توان انجام داد، متوقف کردن دوره تخمک‌گذاری است. به‌این‌‌منظور پزشک متخصص قرص‌های هورمونی ضد بارداری را تجویز می‌کند. به‌طورکلی مصرف قرص‌های هورمونی در دوره پیش از قاعدگی موجب کنترل بیشتر دوره، کاهش درد، پیشگیری از بروز بیماری‌هایی مانند سرطان تخمدان و بیماری‌های رحمی، بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی و کاهش خون‌ریزی در دوره پریود می‌شود. همچنین مصرف قرص ضدبارداری در این دوره و منظم شدن دوره پریود باعث می‌شود تا خانم‌ها برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای بارداری داشته باشند. قبل از شروع هر نوع روش درمان باید با پزشک متخصص مشورت کنید. فقط درصورتی‌که پزشک تشخیص دهد، مجاز به مصرف قرص ضد بارداری در این دوره خواهید بود. زیرا ممکن است مصرف این قرص‌ها برای برخی افراد مناسب نباشد.

سندرم پیش از قاعدگی یا PMS چیست و چطور با آن مقابله کنیم؟

متخصصان زنان؛ بهترین مشاوران برای انتخاب راه مقابله با سندرم پیش از قاعدگی

در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که سندرم پیش از قاعدگی چیست و چگونه می‌توان به مقابله با آن پرداخت. برای کاهش علائم و دردهایی که افراد در دوره PMS تجربه می‌کنند، روش‌های مختلفی وجود دارد. اگر نشانه‌ها و علائم خفیف باشند، با تغییر در سبک زندگی روزمره نیز می‌توان این دوره را به‌راحتی پشت سر گذاشت؛ اما در‌صورتی‌که نشانه‌ها شدید بوده و زندگی روزمره افراد را تحت‌الشعاع قرار دهند، بهتر است که با متخصص زنان برای مقابله با سندروم پیش از قاعدگی یا PMS مشورت کنید. پزشک با بررسی شرایط روحی و فیزیکی شما بهترین روش درمان را تجویز خواهد کرد.

نظر خود را بیان کنید