از قدیم شنیدیم که میگن عقل سالم تو بدن سالمه. پس با مراقبت از بدن می تونیم زندگی بهتری حتی از لحاظ روحی داشته باشیم. اهمیت مراقبت از جسم و روح برای خانم هایی که باردار هستند، بیشتره. پس اگر بخوایم تغییراتی تو ضرب المثل بالا بدیم که یه جورایی به خانم های باردار مربوط باشه می تونیم بگیم: بچه سالم تو بدن مادر سالمه. این سلامت جسمی و روحی مادر به عوامل مختلفی بستگی داره، مثل: تغدیه خوب، خواب خوب، رعایت همه نکات لازم در این دوران، داشتن اطلاعات لازم در مورد بارداری و انجام فعالیت های درست و متناسب با بارداری.

تو این مطلب میخوایم در رابطه با مورد آخر یعنی فعالیت های درست و متناسب با خانم های باردار صحبت کنیم. پیشنهاد ما به شما امتحان ماساژ و یوگا در بارداریه.

هوای بدنتان را در بارداری بیشتر داشته باشید

ماساژ در همه حالت و برای هر ادمی لذت بخشه. عضلات و مغز خسته ای که شاید درگیر روزمرگی شدن با ماساژ فرصت تجدید قوا پیدا می کنند. در واقع ماساژ یه ورزش روحی و جسمیه. ماساژ سر متمرکز روی جمجمه ی شماست جایی که تمام عصب هاتون قرار داره و با این کار فکرتون برای چند ساعت خالی از همه ی مسائل روز میشه. جالبه بدونید که ماساژ پا میتونه روی کل بدنتون تاثیر مثبت بذاره. پا قسمت مهمی از بدنتونه و ماساژ پا آرامش خوبی رو به کل بدنتون انتقال میده. این فواید برای خانم های باردار هم وجود داره. خانم های باردار تغییرات هورمونی و تغییرات فیزیکی زیادی رو در طول ۹ ماه تجربه می کنند. ماساژ در بارداری به گذروندن راحت تر و آروم تر این دوران کمک می کنه و فواید زیر رو براتون داره:

تنظیم هورمون ها: بعضی از خانم ها ممکنه در طول بارداری دچار افسردگی شوند. ماساژ مرتب در این دوره از استرس های شایع بارداری و افسردگی جلوگیری می کنه و حتی میتونه با تنظیم هورمون های موثر بر خلق و خو بهتون آرامش زیادی بده.

کاهش تورم: حتما خانم های بارداری که از تورم پاها و یا قسمت های دیگه ی بدنشون گله دارند رو دیدید. ماساژ راه خوبی برای افزایش گردش خون و کاهش تورم میتونه باشه.

کاهش درد: خانم های باردار ممکنه در طول بارداری درد های سیاتیک رو تجربه کنند که دلیلش گرفتی عضلات لگن و کمره. ماساژ در این دوران درد سیاتیک رو در خانم ها کم میکنه.

البته یادتون باشه که بدن شما در دوران بارداری شرایط خاصی داره. پس برای انجام دوباره ی هر فعالیتی که در دوارن غیر بارداری انجام میدادید باید با مشورت پزشکتون باشه. فشار خون بالا یا بارداری پر خطر از مواردی هستند که ممکنه مانع از تجربه ی ماساژ بشن. حتما برای ماساژ به مراکزی برید که برای ماساژ بارداری افراد دوره دیده رو داشته باشن. ماسور ها برای ماساژ بارداری مراقب نقاط حساس بدن شما و یا قسمت های که ممکنه براتون خطرناک باشه فشار نمیارند و اصول رو رعایت می کنند.

 یوگا در بارداری:

یوگا، نظم جسمی و روحی باستانی و شاخه ای از فلسفه است. به نظر می رسد بیش از ۵۰۰۰ سال قبل در هند گزارش شده  .یوگا به سلامت روح و جسم و داشتن تمرکز بهتون کمک می کنه. حرکات مختلف در یوگا باعث افزایش انعطاف پذیری اندام ها و تقویت عضلاتتون میشه. همه ی این فواید برای مادران باردار هم هست اما با رعایت اصول. چه تجربه ی یوگا قبل از بارداری داشته باشید چه نه، نیازه برای انجام اون در دوران بارداری با پزشکتون مشورت کنید. در کلاس های مخصوص یوگا در بارداری شرکت کنید و اگر به کلاس های عموم میرید حتما به مربی اطلاع دهید که باردار هستید. یادتون باشه بارداری هر خانم با خانم دیگه متفاوته. پس به تجربه ی خانم های باردار اطرافتون اکتفا نکنید و در هر زمینه ای از متخصصتون کمک بخواید.

یوگا در بارداری فواید زیر رو براتون داره:

کاهش حالت تهوع

افزایش تمرکز و کنترل درد با تنفس درست

حفظ آرامش، جلوگیری از افسردگی وارتباط بهتر با فرزندتون

معمولا متخصصان، یوگا رو در سه ماه اول بارداری توصیه نمی کنند. در سه ماه اول بهتره روی تمرین های تنفسی تمرکز کنید. این تمرین ها با آموزش تنفس درست بهتون کنترل درد و حفظ آرامش رو آموزش میده. در سه ماه دوم بارداری شانس شما برای تجربه ی یوگا بیشتره؛ اما مفاصل شما نرم تر و شکمتان بزرگ تر میشه و باید با احتیاط حرکات رو انجام بدید. سعی کنید وضعیت هارو خیلی طولانی نکنید و در هر لحظه اگر فشار بهتون وارد شد یا احساس درد داشتید، به مربیتون اعلام کنید. سه ماه سوم دوره ی پر چالش شماست. شکمتان کاملا بزرگ میشه و برای حفظ تعادل نیازه که کف پاتون رو به دیوار بچسبونید و حرکات محدود تری داشته باشید. یادتون باشه در طول بارداری و انجام یوگا هیچ وقت در مدت طولانی به پشت نخوابید، حرکت ایستاده روی شانه را انجام ندهید، کشش زیاد و خم شدن های طولانی برای تان مفید نیست. برخی از حرکات یوگا که در دوران بارداری مفید هستند: وضعیت دراز کش به پهلو: وضعیت مناسب برای آرامش و سرد کردن بدن بعد از تمرین. وضعیت چرخش لگن: کاهش دردهای کمر و تقویت عضلات شکم. حرکت چمباته یا اسکات: باعث ریلکسیشن، باز شدن لگن و تقویت ماهیچه های بالایی پاها میشه.

با انجام فعایت مخصوص این دوران، دوره ی بارداری راحت و آرومی رو تجربه کنید تا زندگی سالمی رو به خودتون و فرزندتون هدیه بدید.

نظر خود را بیان کنید