خرید سمعک

اگر به‌تازگی دچار کم شنوایی شده‌اید، ممکن است نیاز به استفاده از سمعک داشته باشید. در این مقاله قصد داریم تا  اطلاعات مفیدی درباره خرید سمعک و فن‌آوری سمعک‌های هوشمند در اختیار شما قرار ‌دهیم.

وقتی صحبت از سمعک (Hearing Aid)، تقویت‌کننده صدای شخصی (PSPA) و شنوایی‌شناس (ادیولوژیست) می‌شود، اطلاعات زیادی در اینترنت وجود دارد که می‌تواند شما را گمراه کند و ایده‌های اشتباهی به شما دهد. هنگام خرید سمعک مهم است که ابتدا اطلاعات اولیه‌ای درباره سمعک داشته باشید تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.

سمعک دستگاه الکترونیک پیشرفته‌ای است، که با تقویت صدا باعث بهبود شنوایی افراد کم ‌شنوا می‌شود. آن از سه قسمت اصلی (میکروفون، تقویت‌کننده و رسیور) تشکیل شده است.

مشاوره خرید سمعک در کلینیک شنوایی سنجی سمعک ساعی

در ایران و بیشتر کشورها، سمعک‌ها‌ جزو وسایل پزشکی طبقه‌بندی می‌شوند و بر طبق قوانین و مقررات مربوط به سازمان‌های بهداشتی و درمانی آن کشور ارزیابی و نظارت می‌شوند.

در آمریکا تجویز سمعک بر طبق مقررات سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) انجام می‌شود. بر طبق قوانین این سازمان ابتدا شما باید توسط شنوایی‌شناس معاینه و شنوایی‌سنجی شوید، سپس با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و همچنین سبک زندگی و نیازهای شنیداری‌تان سمعک برای شما تجویز شود. خرید سمعک بدون ارزیابی پزشکی مورد تایید این سازمان نیست.

همچنین بر طبق قوانین سازمان غذا و دارو آمریکا دستگاه‌های تقویت‌کننده‌ صدا از قبیل تقویت‌کننده صدا شخصی (PSPA) یا سایر دستگاه‌های ساده و معمولی تقویت‌کننده صدا را نمی‌توان تحت عنوان سمعک تبلیغ و فروخت.

از کجا سمعک بخرم؟

برخلاف سایر وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون و گوشی موبایل سمعک‌ها وسایل پزشکی هستند و باید توسط فردی که در این زمینه دانش و تخصص دارد تجویز شوند. تنها فردی که صلاحیت‌های لازم برای تجویز سمعک را دارد، شنوایی‌شناس است.

مشاوره خرید سمعک در کلینیک شنوایی سنجی سمعک ساعی

شنوایی‌شناس فردی است که خدمات جامعی در زمینه پیشگیری، ارزیابی، توانبخشی و پایش آسیب‌های دستگاه شنوایی و تعادل و اختلات ارتباطی همراه آن ارائه می‌دهد. ارزیابی، تجویز و تنظیم سمعک و سایر وسایل کمک ارتباطی و همچنین ارزیابی دستگاه کاشت حلزون شنوایی و برنامه‌ریزی پروتزکاشت حلزون بر عهده شنوایی‌شناس است. تهیه سمعک از افراد  غیر شنوایی‌شناس توصیه نمی‌شود، زیرا ارزیابی، تجویز و تنظیم سمعک یک حیطه علمی کاملا تخصصی است. چنانچه سمعک توسط شنوایی‌شناس تجویز نشود، سمعک تجویزشده کارایی مناسب را نخواهد داشت و حتی ممکن است به باقیمانده شنوایی شما آسیب برساند.

فرآیند تجویز شامل معاینه گوش، شنوایی‌سنجی، قالب‌گیری، تنظیم، آموزش استفاده و نگهداری از سمعک و خدمات پس از تجویز است. چنانچه هر کدام از این مراحل انجام نشود یا به درستی انجام نشود، شما تجربه خوبی از سمعک نخواهید داشت.

سمعک هوشمند

شرکت در فعالیت‌های روزمره برای افراد کم شنوا می‌تواند تا حدی دشوار و ناامید‌کننده باشد. فکر استفاده از سمعک و  نگهداری از آن کافی است تا بسیاری از افراد به دنبال راه‌حلی برای کم شنوایی‌شان نباشند. اما ممکن است به این موضوع توجه نکنید که تلاش برای شنیدن و درخواست از دیگران برای تکرار جملات به مراتب بیشتر از بهبود شنوایی با سمعک‌ها ناراحت‌کننده است.

مشاوره خرید سمعک در کلینیک شنوایی سنجی سمعک ساعی

سمعک‌های هوشمند محبوب‌ترین و موثرترین گزینه برای هر نوع کم شنوایی است. عملکرد خودکار در سمعک‌ هوشمند به کاربران امکان می‌دهد تا به‌طور طبیعی با محیط خود ارتباط برقرار کنند. با کمک فن‌آوری دیجیتال الگوریتم‌های در نظر گرفته شده در این سمعک‌ها نویزهای محیطی را کاهش می‌دهند و صداهای دلخواه شما (صداهای گفتاری) را تقویت می‌کنند.

در جامعه امروزی مبتنی بر ارتباطات، باید تمام صداهای ممکن را با خیال راحت و بدون اعوجاج بشنوید. با استفاده از سمعک‌های هوشمند، می‌توانید همه وسایل بلوتوث‌دار خود از جمله موبایل، تبلت، کامپیوتر و تلویزیون را به صورت بی‌سیم (وایرلس) و به‌سادگی به سمعک‌های خود متصل کنید و از شنیدن لذت ببرید. در این حالت سمعک‌های هوشمند شما به هدست‌هایی با کیفیت بالا تبدیل می‌شوند، به‌طوری‌که برقراری تماس تلفنی، تماشای تلویزیون یا گوش دادن به موسیقی برای شما آسان‌تر و با کیفیت‌ترمی‌شود.

هدف سمعک‌های هوشمند این است که شنوایی شما نزدیک به شنوایی طبیعی شود. بیشتر سمعک‌های هوشمند به شما امکان می‌دهند در صورت لزوم تنظیمات را به صورت دستی انجام دهید، سپس با گذشت زمان سمعک‌ها این تنظیمات را فرا می‌گیرند و به طور خودکار شروع به تنظیم می‌کنند. این بدان معناست که می‌توانید سمعک‌ها را صبح روی گوش‌تان قرار دهید و شب آنها را بر‌دارید، به‌طوری‌که در طول روز هرگز نیازی نیست که چند بار آنها را لمس کنید و تنظیمات‌شان را تغییر دهید.

مشاوره خرید سمعک در کلینیک شنوایی سنجی سمعک ساعی

همچنین می‌توانید سمعک‌های هوشمند را از طریق اپلیکیشن نصب‌شده روی موبایل‌‌تان به صورت بی‌سیم کنترل کنید تا میزان صدا، برنامه و حتی سایر تنظیمات پیشرفته مانند تمرکز (جهت‌داری) میکروفون‌ها را تنظیم کنید. اگر تنظیمات انتخاب شده توسط سمعک‌های خود را دوست ندارید‌، تنظیمات را تغییر دهید تا سمعک در شرایط مشابه تنظیمات دلخواه شما را اعمال کند.

به خاطر داشته باشید که مهم‌ترین کار سمعک‌ بهبود شنوایی است. به عبارت دیگر، این‌که آیا آنها می‌توانند به موبایل شما متصل شوند، نباید هنگام خرید سمعک عامل اصلی تصمیم‌گیری باشد. برای این‌که در  انتخاب سمعک دچار اشتباه نشوید، شنوایی‌شناس به شما کمک می‌کند تا با توجه به نوع و میزان کم شنوایی‌ و نیازهای شنیداری‌تان انتخاب مناسبی داشته باشید. سمعک‌های تجویزشده برای شما باید از کیفیت صدای بسیار خوبی برخوردار باشند و به شما کمک کنند تا در محیط‌های مختلف بهتر بشنوید.

ویژگی‌های سمعک‌های امروزی پیشرفته و مهیج است. اگر فکر می‌کنید کم شنوایی دارید یا سمعک استفاده می‌کنید و قصد تعویض آن را دارید می‌توانید از کلینیک شنوایی و سمعک ساعی در زمینه تجویز سمعک‌های هوشمند مشاوره بگیرید.

ریساند

سمعک ریساند یکی از بزرگترین کمپانی‌های تولید کننده سمعک و وسایل کمک شنوایی است که در بیش از ۱۰۰ کشور جهان نمایندگی دارد. این کمپانی در سال ۱۹۴۳ تاسیس شده و دفتر مرکزی آن در Ballerup دانمارک است. ریساند و برندهای دیگری مانند بلتون (beltone)، اینترتون (Intertone) و جبرا (Jabra) متعلق به شرکت GN Store Nord هستند.

مشاوره خرید سمعک در کلینیک شنوایی سنجی سمعک ساعی

ریساند یکی از ۶ تولیدکننده برتر دنیا هست و به نوآوری و پیشرفت مستمر در فن‌آوری مشهور است. از زمان شروع در دهه ۱۹۴۰، این کمپانی همواره به رشد خود ادامه داده است، اما در ۲۰ سال گذشته نوآوری آنها باعث شده که به دستاوردهای جدیدی در تولید سمعک‌های هوشمند وایرلس برسند.

در سال ۲۰۱۰، ریساند فن‌آوری iSolate Nanotech را ارائه کرد. در این فن‌آوری از پوشش پلیمری محافظ (در مقیاس نانو) برای محافظت سمعک‌ها از رطوبت و تعریق استفاده می‌شود. فن‌آوری نانو iSolate  با پوشاندن تمام عناصر سمعک با لایه‌ محافظ نازک، طوری عمل می‌کند که آب قابل‌جذب نباشد و عمر مفید سمعک طولانی‌تری شود.

یکی از ویژگی‌های اصلی سمعک ریساند اتصال وایرلس (بی‌سیم) به موبایل و سایر دستگاه‌های بلوتوث‌دار است. در سال ۲۰۱۳، ریساند با شرکت اپل همکاری کرد تا سمعک‌های ساخته‌شده برای آیفون (MFi) را تولید کند. این تکنولوژی به کاربران این امکان را می‌دهد که صدا مستقیم از محصولات اپل (آیفون، آیپد و آیپاد) به سمعک ارسال شود.

مشاوره خرید سمعک در کلینیک شنوایی سنجی سمعک ساعی

معرفی سری جدید LiNX Quattro در سال ۲۰۱۸ بسیاری از افراد حرفه‌ای را به وجد آورد. این سمعک از طریق بلوتوث قابلیت اتصال مستقیم به موبایل‌های دارای سیستم عامل iOS و اندروید را دارد. با این قابلیت هنگام مکالمه تلفنی یا گوش دادن به موسیقی صدا واضح شنیده می‌شود و سمعک‌ها مانند دو تا هندزفری عمل می‌کنند.

نظر خود را بیان کنید