در انتخاب جراح بینی خود دقت کنید

هدف از انجام عمل جراحی زیبایی بینی، به دست آوردن فرم ظاهری بهتر و متناسب تر با سایر اجزای صورت و همچنین بهبود کارکرد تنفسی بینی می باشد.

ایران یکی از کشورهایی است که دارای بالاترین آمارهای انجام عمل رینوپلاستی می باشد و سالانه افراد زیادی در کشور تحت این عمل جراحی قرار می گیرند.

البته حاذق بودن جراحان ایرانی و تبحر آن ها باعث شده که علاوه بر مراجعه کننده های داخلی، افرادی از خارج از کشور به منظور انجام عمل جراحی پلاستیک بینی، به متخصصین داخلی مراجعه کنند.

بینی به عنوان یکی از اعضای ظاهری صورت، علاوه بر نقشی که در زیبایی ظاهری انسان ها دارد، کارکردی مهم و حیاتی در بدن را نیز دارا می باشد.

در صورتی که فرم بینی به شکلی باشد که عملکرد تنفسی انسان دچار اخلال شود، مشکلات زیادی برای انسان به وجود می آید. گاهی علاوه بر مشکلات ظاهری بینی، مسائل دیگری از جمله پولیپ بینی، انحراف تیغه سپتوم بینی، بزرگی شاخک بینی می تواند در کارکرد تنفسی بینی ایجاد اخلال کند. از طریق عمل جراحی بینی علاوه بر ایجاد زیبایی ظاهری بینی می توان، این دست از مشکلات تنفسی را نیز رفع کرد. در حقیقت به بیان بهتر باید گفت در برخی از مواقع عمل جراحی بینی علاوه بر کاربردهای زیبایی می تواند عملکرد درمانی هم داشته باشد.

پس یکی از مهم ترین ارکان ها در رابطه با تجربه عمل جراحی بینی موفق، حفظ نقش تنفسی بینی است.

زیبایی هر عضو صورت، در کنار زیبایی اجزای دیگر، معنا می یابد. به این صورت که فرم هر بخش از چهره، باید با سایر اجزا متناسب باشد.

مثلا اگر سایر اجزای صورت، درشت باشند، داشتن یک بینی بسیار کوچک و عروسکی، فرمی نازیبا به صورت خواهد بخشید. یا آنکه با توجه به بزرگ تر بودن اعضای صورت مردان، معیارهای زیبایی برای صورت آن ها متفاوت از زنان است.

برای آن که ماحصل نتیجه از عمل بینی، به صورت مطلوب باشد و زیبایی افراد را تامین کند، لازم است که اندازه بینی با سایر اجزای صورت تناسب داشته باشد و زاویه نوک آن نیز به اندازه باشد. استانداردهای اندازه زاویه نوک بینی و میزان فاصله آن با دهان، برای زنان و مردان متفاوت است. در برخی از موارد عمل های همزمان جراحی بینی ، پروتز گونه و چانه با هم اتفاق می افتد.

در انتخاب جراح بینی خود دقت کنید

انواع روش های عمل جراحی بینی

جراحی پلاستیک بینی، عموما به دو شیوه باز و بسته انجام می پذیرد.

عمل باز بینی

در این شیوه از رینوپلاستی، از بین سوراخ های بینی یک شکاف ایجاد می شود و سپس پوست از اسکلت بینی به راحتی بلند می شود. در عمل باز بینی، جراح دسترسی و دید بیشتری دارد و در نتیجه تغییرات بیشتری را می تواند ایجاد کند.

عمل بسته بینی

در این روش، برش هایی از داخل بینی ایجاد می شود و جراح دید و دسترسی کمتری دارد. اما طول مدت زمان عمل بسته بینی کمتر است و پس از عمل تورم کمتری ایجاد خواهد شد.

هیچ کدام از این دو روش جراحی پلاستیک بینی، بر روش دیگر، ارجحیت ندارند و با توجه به نیاز بیمار و صلاحدید پزشک، برای جراحی روش مناسبت تر انتخاب خواهد شد.

عوامل موثر در کیفیت عمل جراحی بینی

جنس پوست و میزان نازکی و ضخامت آن یکی از اصلی ترین نقش ها در حصول نتیجه نهایی از عمل بینی ایفا خواهد کرد.

هر چه پوست، نازک تر باشد، عمل بینی آسان تر و نتیجه بخش تر خواهد بود. بینی هایی که پوست بسیار ضخیم با غدد چربی زیاد داشته باشند، عمل شان دشوارتر است و تغییراتی که می توان روی آن ها ایجاد کرد، نسبت به بینی های دارای پوست نازک، محدودتر است.

در اصطلاح عامه، معمولا به بینی هایی که پوست ضخیم تری داشته باشند، بینی گوشتی می گویند و بینی هایی که پوست نازک تری داشته باشند، استخوانی نامیده می شوند. هر چند که این اصطلاحات، مبنای چندانی در علم پزشکی ندارند ولی در ادامه این یادداشت به ارائه توضیحاتی درباره هر کدام از این عمل ها، خواهیم پرداخت.

عمل جراحی بینی گوشتی

همان طور که گفته شد، مشخصه اصلی بینی های گوشتی، آن است که پوست ضخیم تری نسبت به بینی های استخوانی دارند. از سوی دیگر، غضروف بینی های گوشتی، ضعیف می باشد. در عمل جراحی بینی گوشتی، پزشک جراح، با اصلاح مشکلات استخوان و تقویت غضروف بینی، تغییرات لازم را ایجاد، خواهد کرد.

عمل جراحی بینی استخوانی

معمولا بینی های استخوانی را با یک یا چند تا از ویژگی های زیر می شناسند:

پوست نازک، وجود قوز و یا انحنا روی استخوان، استحکام بالای ناحیه غضروفی، نازک بودن لایه های چربی، باریک بودن استخوان و کوچک بودن پره های بینی

از طریق عمل بینی استخوانی می توان انحراف تیغه سپتوم بینی، جای شکستگی، قوز، انحنا و دیگر مشکلات آن را رفع نمود.

نحوه عمل بینی

  • ایجاد بی حسی موضعی و یا بیهوشی

با توجه به میزان پیچیدگی عمل و صلاحدید جراح با توجه به شناختش از ویژگی های بیماری که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرد، یا بی حسی موضعی انجام می پذیرد و یا بیهوشی کامل

  • ایجاد برش

با توجه به آناتومی بینی و اصلاحاتی که قرار است بروی بینی به وجود بیاید جراح برش های مورد نیاز را ایجاد می کند و همچنین، باتوجه به باز یا بسته بودن عمل بینی، نوع برش متفاوت خواهد بود.

  • ایجاد تغییرات در ساختار بینی

فرم بینی چه به لحاظ ظاهری و چه به لحاظ مشکلات تنفسی در این مرحله اصلاح می گردد و تغییرات لازم بر روی آن، انجام خواهد شد.

  • بستن برشی که در ابتدای عمل، ایجاد شده بود

پس از اعمال تغییرات و اصلاحات لازم، پوست بینی به سر جای اصلی اش باز خواهد گشت و برش ایجاد شده از طریق بخیه بسته خواهد شد. بخیه ها به نحوی زده خواهند شد که تقریبا جای آن ها دیده نشود.

عوارض عمل بینی

تمامی عمل های جراحی، همراه با خود عوارضی را به طور قطع به دنبال خواهند داشت. عمل رینوپلاستی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما اکثر عوارض عمل بینی موقتی هستند و با رعایت نکات، شاهد رفع و بهبودی آن ها می باشیم. البته میزان تبحر و حاذق بودن پزشک جراح نیز بر نتیجه عمل، تاثیر شگرفی دارد.

عوارض احتمالی بینی

  • خونریزی پس از عمل
  • نا متقارن شدن سوراخ های بینی
  • بروز عفونت
  • صدمه دیدن برخی از بافت های عمقی
  • بی حسی و کرختی در پوست بینی
  • کوچک شدن بیش از حد سوراخ های بینی
  • کبودی
  • تورم
  • قرمز شدن چشم و پوست
  • احساس درد به مدت یک هفته در ناحیه بینی

البته عوارض رایج عمل بینی، موقتی اند و با توصیه های پزشکی، قابل رفع می باشند.

در حقیقت بسیاری از عوارض عمل جراحی بینی که طولانی مدت می باشند بر اثر عدم تجربه و مهارت کافی جراح بوجود می آیند. اگر جراح شما، از مهارت کافی برخوردار است، نیازی به نگرانی در رابطه با بروز برخی از مشکلات نیست. چرا که بسیاری از آن ها به زودی از بین خواهند رفت و برخی دیگر نیز اصلا از جمله کاهش بویایی، خونریزی، نامتناسب شدن فرم بینی، کرختی پوست، آسیب دیدن بافت های عمقی و عفونت هرگز رخ نخواهند داد.

برای انتخاب جراح مناسب برای عمل های زیبایی صورت و بدن می توانید به سایت انجمن جراحان پلاستیک ایران از لینک زیر مراجعه کنید.

http://ispas.ir

نظر خود را بیان کنید