وبگاه Times Higher Education از منابع دانشگاهی معتبر جهان، هر ساله فهرستی از بهترین دانشگاههای جهان را منتشر میکند. در رتبهبندی سال ۲۰۲۰ این وبسایت تغییر بزرگی اتفاق افتاده است: دانشگاه آکسفورد همچنان بهترین دانشگاه جهان معرفی شده؛ ولی مؤسسه فناوری کالیفرنیا با سه پله صعود در مقایسه با سال ۲۰۱۹ توانسته خود را در جایگاه دوّم قرار دهد. این وبسایت دانشگاههای ۹۲ کشور را ارزیابی میکند و ۲۷ کشور حداقل یک دانشگاه در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان دارند.
این فهرست جدید Times Higher Education وبگاه از برتری دانشگاههای انگلیس و آمریکا خبر میدهد. حضور دانشگاههای ژاپن و چین در این فهرست و رتبههای مربوط به دانشگاههای آلمان و هلند نشاندهنده پیشرفت و ثبات در زمینه آموزش این کشورها دارد.
معیارهای ارزیابی بهترین دانشگاههای جهان ۲۰۲۰
وبگاه Times Higher Educationسیزده عامل مهم و تأییدشده دانشجویان، استادان، دانشگاهها و دولتها را برای ارزیابی دانشگاهها در نظر میگیرد. این عوامل که شاخصهای عملکرد (Performance Indicators) هر دانشگاه را تعیین و بررسی میکنند به پنج گروه زیرتقسیم شده است:
- تدریس (محیط آموزش)
- تحقیق (حجم تحقیقات و دستاوردها و اعتبار سنجی)
- استنادها (تأثیر تحقیق)
- نگاه بینالمللی (کارمندان و دانشجویان و تحقیقات)
- ارتباط با صنعت و میزان درآمدهای بهدستآمده از این طریق (انتقال دانش)
معرفی پنچ دانشگاه برتر جهان از نظر وبگاه Times Higher Education
دانشگاه آکسفورد (University of Oxford)
دانشگاه آکسفورد از دانشگاههای معتبر انگلیس بهشمار میآید که چهار سال پیاپی عنوان برترین دانشگاه جهان را از آن خود کرده است. لقب قدیمیترین دانشگاه در منطقه انگلیسیزبان و دومین دانشگاه قدیمی جهان (بعد از دانشگاه بولونیا) اعتبار و قدمت آکسفورد را نشان میدهد. گفتنی است بیست هزار نفر دانشجو در مقاطع مختلف در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند. استخدام بیش از ۹۵ درصد فارغالتحصیلان این دانشگاه در شرکتهای بزرگ و مطرح دنیا، نشان از عملکرد بینظیر دانشگاه آکسفورد را نشان میدهد. شایان ذکر است رقابت شدیدی برای ورود به آکسفورد وجود دارد و تعداد محدودی از متقاضیان موفق میشوند پذیرش پذیرش بگیرند. با وجود فراوانی تقاضای تحصیل در این دانشگاه، بهطور متوسط پنچ درخواست برای تحصیل در دورههای مختلف پذیرفته میشود.
مؤسسه فناوری کالیفرنیا (California Institute of Technology)
مؤسسه فناوری کالیفرنیا معروف به CalTech از دانشگاههای معتبر و خصوصی آمریکا است که در پاسادنای ایالت کالیفرنیا قرار دارد. وجه تمایز این دانشگاه اندازه کوچک آن است. ۲۲۵۰ دانشجو در این دانشگاه تحصیل میکنند که ۱۰۰۰ نفر آنها دانشجویان مقطع کارشناسی هستند.Caltech با ایجاد محیطی میانرشتهای، دانشجویان را با موضوعها و مسئلههای اساسی علم و فناوری درگیر میکند. شایان ذکر است آزمایشگاه «پیشرانه جت»، متعلق به ناسا را دانشگاه Caltech اداره میکند. فرصتهای عالی برای مطالعه و اجرای موسیقی و تئاتر و هنرهای تجسمی دیگر بخشهای این دانشگاه محسوب میشود. با وجود خصوصیبودن این دانشگاه، بیشتر دانشجویان کمک هزینه تحصیلی به مبلغ ۳۸.۹۸۳ دلار آمریکا دریافت میکنند. CalTech را با نشان سگ آبی(Beaver) میشناسند که به مهندس طبیعت معروف است.
دانشگاه کمبریج (University of Cambridge)
دانشگاه کمبریج سال ۱۲۰۹م در شهر کمبریج و کناره رودخانه کَم (River Cam) تأسیس شد. کمبریج دومین دانشگاه قدیمی در منطقه انگلیسیزبان و سومین دانشگاه قدیمی در جهان محسوب میشود. این دانشگاه مانند دانشگاه آکسفورد سیستم کالجی دارد و کالجهای آن برای تمامی ۱۸ هزار دانشجوی خود امکان تحصیل و استراحت و زندگی را فراهم کرده است. کمبریج از ۱۵۰ دپارتمان دانشگاهی و ۳۱ دانشکده تشکیل شده است که سه دانشکده فقط مخصوص خانمها است. از جمله افراد برجستهای که در تأسیس این دانشگاه نقش پر رنگی ایفا کردهاند، میتوان به آیزاک نیوتن و جان هاروارد اشاره کرد. نکته جالب درباره کمبریج و آکسفورد تاریخی بودن آنهاست که باعث شده «دانشگاههای باستان» لقب بگیرند. طبق مقاله وبگاه US News هیچ دانشگاهی بهاندازه دانشگاههای آکسفورد و کمبریج باعث تغییر و تحول در جهان نشده است.
دانشگاه استنفورد (Stanford University)
دانشگاه استنفورد در استنفورد و نزدیک شهر سانفرانسیسکو و منطقه دره سیلیکون ایالت کالیفرنیا قرار دارد. بسیاری از شرکتهای معتبر در زمینه فناوری اطلاعات را فارغالتحصیلان این دانشگاه تأسیس کردهاند. بههمین دلیل نقش اقتصاد ایالت کالیفرنیا تا حد زیادی وابسته به این دانشگاه است. شرکتهای سان مایکروسیستمز، هیولت پکرد، یاهو، گوگل، الکترونیک آرتز و سیسکو همگی از خروجیهای دانشگاه استنفورد بهشمار میآید. از جوایز معتبری که این دانشگاه توانسته کسب کند میتوان به شصت جایزه نوبل و هفت مدال فیلدز اشاره کرد. هفت هزار نفر دانشجوی کارشناسی و نُه هزار نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی از بودجه تحقیقاتی حدود ۱.۲۲ میلیارد دلاری دانشگاه استنفورد برخوردار و مشغول اجرایی کردن بیش از پنج هزار پروژه تحقیقاتی هستند. ناگفته نماند تنها دانشجویان با استعداد و توانامند بالا میتوانند در دانشگاه استنفورد تحصیل کنند. استیون هاوکینگ، فیزیکدان و کیهانشناس معروف انگلیسی، دانشگاه استنفورد را دانشگاهی منحصربهفرد در آمریکا و دنیا میدانست.
مؤسسه فناوری ماساچوست (Massachusetts Institute of Technology)
اواسط قرن نوردهم میلادی مؤسسه فناوری ماساچوست با نام اختصاری MIT در شهر کمبریج ایالت ماساچوست امریکا تأسیس شد. از همان سالهای ابتدایی این مؤسسه برای دانشجویان نیازمند به کمک هزینههای تحصیلی را حمایت مالی کرده است. هرسال، دانشگاه امآیتی هر سال، عنوان بهترین دانشگاه مهندسی جهان را دریافت میکند. شایان ذکر است تنها هشت درصد از متقاضیان برای تحصیل در این دانشگاه پذیرفته میشوند. فارغالتحصیلان دانشگاه ماساچوست برای استخدام در شرکتهای بزرگی مثل Googleو Amazonو Apple در اولویت هستند.
اعزام دانشجو به خارج از کشور
دانشجویانی که قصد دارند تحصیلات خود را در کشورهای دیگر با سیستمهای آموزشی متفاوت ادامه دهند، اغلب با سؤالات و ابهامات زیادی روبرو هستند. مؤسسات اعزام دانشجو با مشاورین مجرب و ارتباطهای گوناگونی که با دانشگاههای مختلف دارند از آخرین تغییرات شرایط مهاجرت باخبرند. به همین دلیل یکی از مطمئنترین اقدامات برای تسهیل امور مهاجرت، تماس با مشاورین باتجربه در این زمینه است. مؤسسه سیم آخر از مجربترین این مراکز مشاوره در زمینه امور مهاجرت به حساب میآید که فعالیت خود را از سال ٨٢ با آموزش کنکور هنر شروع کرده است. فعالیتهای فرهنگی مؤسسه سیم آخر بعد از سالها تجربه در حوزه مشاوره تحصیلی و مدیریت آموزش به فعالیت در زمینه «مشاوره تحصیل در خارج از کشور» و «اعزام دانشجو» متصل شده است تا راه مطمئنی را برای دانشجویانی که قصد تحصیل در کشورهای دیگر را دارند، فراهم کند.