معیار های ازدواج
ازدواج موفق همواره یکی از دغدغه ها و چالش های تمامی افراد در زندگی بوده است. درواقع تمامی افراد در صدد آن هستند تا همسر و شریکی مناسب برای خود پیدا کنند تا زندگی موفقی داشته باشند. و همه ی افراد بارها و بارها در رابطه با معیار های ازدواج از خود سوال هایی پرسیده اند.
برای انتخاب درست شما باید از معیار های درستی هم استفاده کنید و همچنین علت شکست در ازدواج را نیز بدانید . در ادامه به بررسی معیار های ازدواج از نظر دکتر شقایق درویشی میپردازیم .
شناخت خود برای ازدواج
مهم ترین قدم این است که شما خود را به قدر کافی شناخته و از تمام نیاز ها و خواسته های خودتان در زندگی آگاه باشید. در واقع کسی که میخواهد ازدواج کند شمایید، در نتیجه خودتان باید با توجه به خواسته هایتان، معیار های گفته شده را اولویت بندی کنید.
علاوه بر این موضوع شما باید اطمینان حاصل کنید که خودتان آمادگی لازم برای ازدواج را دارید . به بلوغ فکری ، فیزیکی و جنسی رسیده اید ، از مسئولیت های زندگی مشترک مطلعید و توانایی مالی و تعهد لازم برای آغاز زندگی مشترک را دارا هستید. هم چنین باید دلیل مشخص و قابل قبولی برای ازدواج داشته باشید.
چهار قدم برای انتخاب همسر مناسب
در ازدواج و انتخاب همسر چهار قدم اصلی وجود دارد که هر دونفر باید این موضوعات را در نظر گرفته و احساس رضایت کافی را داشته باشند. این چهار قدم به ترتیب عبارتند از
- مشاهده
- مصاحبه
- مکاشفه
- مشاوره قبل از ازدواج
مشاهده در واقع همان اولین قدم برای شروع یک رابطه است.شما باید از لحاظ ظاهری جذب طرف مقابل شده و اورا بپسندید.
قدم دوم که میتوان از آن به عنوان مهم ترین قدم نام برد مصاحبه است. شما در این مرحله با طرف مقابل خود بار ها و بار ها صحبت می کنید تا تمام اطلاعات لازم من جمله اطلاعاتی در رابطه با وضعیت زندگی ، اهداف ، سلامتی و مشخصه های رفتاری را به دست آورید. البته انجام درست این مرحله در گرو درست انجام دادن دو مرحله ی بعد نیز هست. معیار هایی که شما باید طرف مقابل را بر اساس آن ها بسنجید را در ادامه نام میبریم.
۲۰ معیار اصلی ازدواج
جذابیت
همسر شما باید از نظر شما شخصی زیبا و جذاب باشد. غالبا این اولین مسئله ای است که خواه یا ناخواه مورد توجه افراد قرار میگیرد. این موضوع را در نظر بگیرید که اگر طرف مقابل به قدر کافی برایتان جذاب نباشد ممکن است در آینده نسبت به او احساس کمتری داشته باشید.
داشتن تفاهم و درک مناسب از یکدیگر
تفاهم به معنای داشتن عقایدی کاملا یکسان نیست اما باید تناسبی بین عقاید و احساساتتان نسبت به هم وجود داشته باشد. در واقع تفاوت هایتان نباید به گونه ای باشد که شخص مقابل کاملا متضاد شما باشد و شما نتوانید او و عواطفش را به خوبی درک کنید.
مهم ترین معیار ازدواج اخلاق است
اخلاق از مهم ترین معیار های ازدواج است . باید بپذیرید که زندگی با شخص بد اخلاق یا بی اخلاق ( بد دهن، پرخاشگر، شکاک ، بدبین، متعصب و…) بسیار سخت و حتی در بسیاری از موارد نشدنی است. در نتیجه مطمئن شوید که طرف مقابل مهربان ، بخشنده ، مثبت اندیش، با ادب و… باشد . این موضوع در تربیت فرزندان هم نقش به سزایی دارد.
دیدگاه مشابه به زندگی
شما بابید از نقطه نظری یکسان به مسائل بنگرید . نباید یکی همه چیز را منفی ببیند و دیگری مثبت ! دیدگاه ها و جهان بینی شما باید به هم مشابه باشند.
داشتن باور ها و اعتقاد های مشابه
اینکه یکی از شما بسیار مذهبی باشد و دیگری پایبندی زیادی به اعتقادات دینی نداشته باشد در ادامه ی راه میتواند مشکلات زیادی را به وجود آورد. همسو بودن اعتقادات مذهبی از دیگر معیار های ازدواج است و باید در اعتقادات هم خط فکری یکسانی داشته باشید.
توانایی برقراری ارتباط با هم
از نظر دکتر شقایق درویشی شما دو نفر باید بتوانید به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. باید حرف های مشترک زیادی برای گفتن داشته بااشید زیرا بسیاری از اختلافات این روز ها به دلیل عدم توجه ، ارتباط و صحبت زوجین با یکدیگر است.
داشتن تعهد و مسئولیت پذیری
آغاز زندگی مشترک دردسرهایی به همراه دارد شما باید بدانید که در قبال تک تک آن ها و همسرتان مسئول هستید و باید درکنار هم بوده و به یکدیگر متعهد باشید.
داشتن مهارت سازگاری
اینکه شما یا همسرتان با کوچکترین مشکلی به جدایی بیندیشید می توان گفت که به بلوغ فکری کامل نرسیده اید و میخواهید از زیر بار مسئولیت مشکلات زندگی و وظایف خود شانه خالی کنید. باید در مقابل مشکلات زندگی و اختلافان صبوری و سازگاری به خرج دهید تا بتوانید از آن ها به خوبی عبور کنید.
صداقت اصلی ترین معیار ازدواج
دروغ گویی ، پنهان کاری و مخفی کاری از مسائلی است که می تواند بنیان زندگی را ویران کند در نتیجه حتما هر دونفر باید از همان ابتدا صداقت را در دستور کار خود قرار دهید.
سلامت جسمی و روحی
باید بدانید که سلامتی طرف مقابل میتواند روی روابط و سلامتی و روحیات شما و فرزندانتان تاثیر بگذارد. پیش از ازدواج باید در رابطه با این مسئله با یکدیگر گفتگو کرده و به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنید. بخاطر داشته باشید که اگر شما شرایط طرف مقابل را بپذیرید در قبال او و سلامتی یا بیماری اش مسئول هستید.
سطح خانوادگی و احترام به آن ها
خانواده در تربیت فرزندان نقش بسیار مهمی دارد در نتیجه اگر شخص مورد نظر شما دارای خانواده ای با اصالت و شریف است و با آن ها به خوبی و با احترام رفتار می کند می توانید تا حدودی از تربیت و ادب طرف مقابل مطمئن شوید.
تناسب و برابری جزو مهم ترین معیارهای ازدواج است
یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم داشتن یک تناسب نسبی است که باید در تمامی زمینه ها من جمله مالی، فرهنگی ، سطح خانوادگی ، تحصیلات ، سن، جایگاه اجتماعی ، بهره هوشی ، زیبایی ، جسمی و جنسی وجود داشته باشد. اختلاف بسیار ، در هر یک از مسائل گفته شده می تواند باعث به وجود آمدن مشکلات اساسی در زندگی شود.
اولویت بندی و تصمیم گیری های مشابه
برای اینکه در زندگی خود با اختلاف نظرهای زیادی رو به رو نشوید بهتر است اولویت هایتان در زندگی مشابه باشد. برای مثال اینطور نباشد که شما کار را اولویت بدانید و طرف مقابل تفریح را. این اختلاف نظر ها، کنار آمدن با یکدیگر را سخت میکند. برای کاهش این اختلاف ها بهتر است در حل مشکلات و مسائل هم تصمیم گیری های مشابهی را اتخاذ کنید.
اتفاق نظر در رابطه با فرزندان، محل زندگی و نحوه ارتباط با اطرافیان
یکی از اهداف ازدواج فرزندآوری است. شما باید در رابطه با تعداد و نحوه تربیت آن ها به توافق برسید. علاوه بر این موضوع، محل زندگی شما و نحوه رفت و آمد و ارتباطاتتان با دوستان و خویشاوندان از دیگر معیار های ازدواج است که باید به ان پرداخت.
احترام به حریم خصوصی و کنار آمدن با گذشته ی یکدیگر
هر شخصی در زندگی نیاز به حریم شخصی دارد. هم شما و هم طرف مقابلتان باید به این موضوع آگاه باشید تا شریک خود را آزار ندهید. از طرفی باید در رابطه با کلیات گذشته ی هم بدانید و آن را بپذیرید تا مسئله ای پیش نیاید.
مشاوره قبل از ازدواج
برای اطمینان از صحت شناخت از طرف مقابل ، شما در قدم اول باید از دوستان ، همکاران ، همسایگان و خویشاوندان طرف مقابل تحقیقات لازم را انجام دهید و در قدم بعدی باید به مشاوره قبل از ازدواج بروید . وجود فردی آگاه و باا تجربه می تواند به شناخت بهتر شما از هم و بررسی ابعاد شخصیتی یکدیگر کمک شایانی کند.
هم چنین مشاور ازدواج می تواند در ارزیابی طرف مقابل با توجه به این معیار ها شما را راهنمایی کرده و با برگزاری جلسات و پرسش و پاسخ ها و تست های قبل از ازدواج ، میزان شباهت و درک شما از یکدیگر و همچنین نقاط ضعف و قوتتان را به هر دوی شما متذکر شود.
تاثیر مشاوره پیش از ازدواج در اینده زوج
ازدواج ، آینده ی شما را رقم میزند پس باید تمامی دقت خود را به خرج دهید و تا زمانی که شخص مناسب خود را پیدا نکرده اید به هیچ دلیلی ( چشم و هم چشمی ، احساس تنهایی ، بحران های روحی و…) یا به امید تغییر طرف مقابل تن به این کار ندهید.
طبق گفته ی روانشناسان طرفین برای آشنایی و بررسی معیارها و به دست آوردن شناخت کافی حداقل بین ۶ تا ۱۸ ماه زمان نیاز دارند. و برای اطمینان باید از مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرید. و حتی اگر شب عروسی متوجه شدید که مناسب زندگی هم نیستید ، منصرف شده و آینده ی خودتان را تباه نکنید.