شکستگی لگن یکی از مشکلاتی است که عوارض آن می‌تواند جان و سلامت شما را تهدید ‌کند. از آن‌جایی‌که با افزایش سن قدرت بدنی افراد تحلیل می‌رود و ضعیف­تر می‌شود، خطر شکستن استخوان‌ها به‌ویژه لگن افزایش می‌یابد. با بالا رفتن سن، استخوان‌ها ضعیف‌تر می‌شوند و حتی ممکن است به پوکی نیز مبتلا شوند؛ بنابراین، افراد مسن بیشتر در خطر بروز این عارضه قرار دارند. این به این معنا نیست که افراد جوان از این عارضه مستثنی هستند؛ بلکه فقط احتمال آن برای جوانان کمتر است.

شکستگی لگن چقدر طول میکشد؟

شکستگی لگن چیست؟

شکستن قسمت بالایی استخوان ران از یک یا چند ناحیه را شکستگی لگن می‌نامند. شدت این عارضه بسته به علت آن که می‌تواند سانحه رانندگی یا سقوط باشد، متفاوت است. بیش از ۷۵ درصد این اتفاق مربوط به زنان مسن است؛ زیرا زنان پس از یائسگی، توده استخوانی خود را از دست می‌دهند و استخوان‌های آن‌ها ضعیف‌تر می‌شود.

این شکستگی می‌تواند با درد زیادی همراه باشد که یکی از علائم اصلی آن محسوب می‌شود. به­­طور معمول پزشکان برای درمان، از جراحی استفاده می‌کنند؛ اما مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا فرد به‌طور کامل بهبود یابد. همچنین برای افزایش سرعت بهبود، باید اقداماتی را نیز پس از جراحی انجام دهید.

انواع مختلف این عارضه از نظر نوع پایداری

برای درمان و بهبود سریع‌تر ابتدا باید با انواع شکستگی لگن آشنا شوید‌. اکثر اوقات این عارضه در ‌اثر یک ضربه بسیار شدید ایجاد می‌شود؛ دلیل این آسیب شدید می‌تواند شامل مواردی مانند سقوط از ارتفاع، تصادف شدید، تمرینات حادثه­ساز ورزشی و سقوط از پله‌ها باشد. به‌طور کلی پس از ضربه شدید به لگن، استخوان آن شکسته شده یا ترک بر‌می‌دارد.

در ‌صورت درمان نشدن نیز، ممکن است محل ترک برداشته عفونت کند. سپس این عفونت به سایر اعضا بدن انتقال پیدا می‌کند. در ‌نتیجه، این امر می‌تواند به قیمت جان فرد تمام شود. در‌حالت‌کلی، ۲ نوع شکستگی وجود دارد.

·         نوع پایدار

در نوع پایدار در عین وجود شکستگی، باز‌ هم استخوان در جای صحیح خود قرار می­گیرد. در این هنگام تنها یک استخوان شکسته است. این عارضه در ایلئوم و ساکروم که به ترتیب بالا‌ترین و پایین‌ترین استخوان‌ها هستند، اتفاق می‌افتد.

این نوع شکستگی همیشه دردناک بوده و درد در ناحیه لگن و کشاله ران احساس می‌شود. این درد با حرکت دادن مفصل ران در تلاش برای راه رفتن، تشدید می‌شود. البته ممکن است که فرد قادر به راه رفتن باشد؛ همچنین برخی از افراد متوجه می‌شوند که با خم نگه داشتن زانو می‌توانند درد را تا حد زیادی کاهش دهند.

·         نوع نا‌پایدار

در نوع ناپایدار، ۲ یا چند استخوان می‌شکند و قسمت انتهایی مفصل از جای اصلی خود خارج می‌شود. شکستن استخوان در نوع ناپایدار، در اثر ضربه بسیار شدید اتفاق می‌افتد و با خون‌ریزی همراه است؛ همچنین این امر می‌تواند به اندام‌های داخلی هم آسیب برساند. به­طور کلی­، توصیه می‌شود در‌ صورت وارد شدن ضربه شدید و احساس درد، به دکتر شکستگی لگن مراجعه کنید.

شکستگی‌های بزرگ و نا‌پایدار لگن باعث درد و شوک شدید می‌شوند. درد در لگن، کشاله ران، پشت، شکم یا پایین پا‌ها نمایان شود. استخوان‌های این قسمت از بدن دارای منبع خون زیادی هستند؛ بنابراین، خونریزی شدیدی اتفاق خواهد افتاد. خونریزی در داخل شکم نیز اتفاق می‌افتد که قابل‌مشاهده نیست.

درمان شکستگی لگن با جراحی

با تشخیص زودهنگام این عارضه می‌توان فرد بیمار را سریع‌تر تحت ‌درمان قرار داد. انجام فرآیند درمانی، موثر‌ واقع شده و مدت بهبودی نیز کوتاه‌تر می‌شود. در‌ صورت بی‌توجهی به علائم، فرد دچار عوارضی از جمله لخته شدن خون و در‌ نهایت التهاب و عفونت خواهد شد؛ بنابراین، باید هنگام مشاهده علائم، به پزشک مراجعه کنید. در ‌صورت شدید بودن آسیب، پزشک نسخه جراحی برای شما می‌نویسد.

فرآیند عمل ترمیم شکستگی لگن چگونه است؟

در‌صورتی‌که عارضه از نوع پایدار و خفیف باشد، نیازی به عمل جراحی نیست. در ‌این‌ حالت بیمار نیاز دارد تا استراحت کند. همچنین در این مدت باید دارو مصرف کرده و تمرینات فیزیوتراپی انجام دهد، اما اگر نوع آن نا‌پایدار باشد، باید استخوان تحت عمل جراحی قرار گیرد؛ چرا‌که در این حالت استخوان لگن در محل اصلی خود قرار ندارد و پزشک باید طی جراحی آن را به جای اصلی خود برگرداند. برای اینکه جراحی شما به بهترین شکل ممکن انجام شود، باید از برترین دکتر شکستگی لگن در تهران کمک بگیرید.

در‌صورتی­که ترک شدید باشد، پزشک جراح مجبور است مفاصل را تعویض کند؛ همچنین، باید از پلاتین، پیچ و پلیت‌های فلزی استفاده کند. با کمک این ابزار‌ها، پزشک استخوان را به جای اصلی بر‌می‌گرداند و آن را تثبیت می‌کند. برای انجام عمل جراحی ستون فقرات را بی‌حس یا بیمار را بیهوش می‌کنند.

 مراقبت‌های پس از جراحی

پزشک پس از انجام عمل جراحی، دارو‌های مسکن تجویز می‌کند. از‌ سوی‌ دیگر شکستگی لگن، موجب افزایش خطر لختگی خون می‌شود؛ بنابراین، پزشک برای بیمار، دارو‌های رقیق‌کننده خون تجویز می‌کند تا این خطر را کاهش دهد. به ‌این ‌ترتیب بیمار با مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون از لخته شدن آن در رگ‌های پا جلوگیری خواهد کرد. در‌ حالت‌ کلی بیمار باید استراحت کرده و دارو مصرف کند، اما پزشک می‌خواهد که بیمار هر‌ چه سریع‌تر از جای خود بلند شود؛ زیرا با این کار استخوان‌ها سریع‌تر جوش می‌خورند و خون نیز لخته نمی‌شود. به ‌این‌ ترتیب مدت بهبودی کاهش می‌یابد.

شکستگی لگن چیست

بهبودی پس از عارضه چقدر طول می‌کشد؟

استخوان‌های ترک خورده و خرد شده، پس از حدود ۴ هفته شروع به ترمیم می‌کنند؛ همچنین، مدت زمان کاهش درد بسته به شدت آسیب متفاوت است. به‌طوری­که درد برخی از بیماران پس از چند روز کاهش می‌یابد اما برخی دیگر تا چند هفته باید مسکن مصرف کنند‌. از ‌نظر دکتر مرصاد موسوی، بیماران می‌توانند پس از چند روز و حداکثر پس از یک هفته فعالیت‌های سبک را شروع کنند.

یکی‌دیگر از عوامل موثر در مدت زمان بهبودی، سن افراد است؛ زیرا افراد مسن‌تر استخوان‌های ضعیف‌تری نسبت به جوانان دارند. با‌این‌حال، رفع نهایی درد و ترمیم شکستگی لگن می‌تواند بین ۶ تا ۱۲ هفته طول بکشد. در‌ حالت‌ کلی اما باید از دکتر معالجه خود درباره مدت زمان بهبودی سوال کرده و اطلاعات لازم را کسب کنید.

درمان و ترمیم شکستگی لگن با دکترتو

دکترتو یکی از پلتفرم‌های با‌کیفیت برای ارائه خدمات درمانی محسوب می‌شود‌. دکترتو با ایجاد فضایی جذاب و دسترسی آسان، در‌ راستای رفاه حال بیماران فعالیت می‌کند. شما می‌توانید برای درمان شکستگی لگن، بهترین پزشکان و متخصصان را در هر نقطه از ایران پیدا کنید؛ همچنین امکان دریافت ویزیت غیر‌حضوری و دریافت مشاوره وجود دارد. شما می‌توانید با برقراری تماس با کارشناسان و متخصصان دکترتو، برای رفع مشکل خود کمک بگیرید.

نظر خود را بیان کنید