پزشک عمومی
این مقاله تایید شده است اما تنها جنبه اطلاع رسانی دارد.

عوارض مصرف شراب قرمز

6 خطر نوشیدن شراب زیاد برای سلامتی

عوارض مصرف شراب انگور قرمز

با اینکه برخی از افراد بر این باورند که نوشیدن شراب می تواند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد اما این گزینه همیشه صحیح نیست.

نوشیدن شراب می تواند عوارض جانبی هم برای افراد در پی داشته باشد. شراب به افزایش کلسترول خوب خون کمک می کند و از تشکیل کلسترول بد جلوگیری می کند. علاوه بر این نظریه هایی وجود دارد که بیان می کند فلاونوئیدهای موجود در انگور می تواند آنزیم های حل کننده لخته خون را افزایش دهد. زمانی که خون لخته می شود جریان خون کاهش می یابد و همین امر به سکته یا حمله منجر می شود.

مواد شیمیایی گیاهی موجود در شراب همچون تانن ها، ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کنند. همچنین مصرف شراب با افزایش اشتها مرتبط است و می تواند باعث افزایش مصرف غذا در میان جمیعت آسیب پذیر همچون کهنسالان شود. با اینحال نوشیدن شراب می تواند مشکلات زیادی برای بدن داشته باشد.

از جمله این مشکلات می توان به افزایش فشار خون، سیروز کبدی، واکنش های آلرژیک، انواع مختلفی از سرطان، کمبود خواب، سرطان سینه، آسیب مغزی، اسیب قلبی و پانکراس ملتهب نام برد. نوشیدن شرایط می تواند نرخ آسیب های عمومی، خشونت، مرگ را افزایش دهد.

در ادامه سعی می کنیم برخی از مضرات مصرف شراب را با هم مرور کنیم.


کمبود خواب:

برخی از افراد زمانی که شراب مصرف می کنند ممکن است کمی حالت خواب آلوده داشته باشند. این شرایط بدین خاطر رخ می دهد که الکل هضم نمی شود و به طور مستقیم از طریق دیواره شکم و دیواره روده کوچک وارد جریان خون می شود.

زمانی که الکل وارد جریان خون می شود به هر سلولی در بدن مهاجرت می کند و فعالیت سلولی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. اما به خاطر داشته باشید که این حس خواب آلودگی کوتاه مدت است و زیاد طول نمی کشد.

بعد از چند وقت ممکن است به جای خواب عمیق تر، خواب سبک تری را تجربه کنید. از لحاظ فیزیکی فعال بودن و کاهش مصرف الکل می تواند به بهبود خواب کمک کند.


چاقی:

برای برخی از افراد یک لیوان شراب می تواند اثرات بسیار زیادی داشته باشد. ۵ اونس (۱۴۰ گرم) از شراب حدود ۱۰۰ کالری وارد بدن می کند. یک شیشه ۱۲ اونسی از آن به طور میانگین ۱۸۰ کالری دارد. اما برخی از شراب های غنی شده و دسرهای آن در برگیرنده مواد حل شده ای هستند که می توانند کالری آن را بالاتر ببرند.

به همین خاطر اگرچه یک یا دو لیوان شراب ۲۰۰ کالری وارد بدن می کند اما به خاطر داشته باشید که نوشیدن زیاد آن مرتبط با مصرف غذاهای زیاد و کاهش نرخ ورزش است.


بیماری های قلبی:

همیشه نگه داشتن حد اعتدال در مصرف هر چیزی مهم بوده است. یک بار نوشیدن شراب برای زنان و دو بار نوشیدن شراب برای مردان ممکن است مزایای مرتبط با سلامتی را فراهم آورد اما زمانی که این موضوع به یک عادت تبدیل می شود و مصرف آن بالاتر می رود ممکن است فرد را در معرض بیماری های قلبی متعددی قرار دهد.

مصرف زیاد الکل می تواند به افزایش فشار خون منجر شود و به نارسایی قلبی و سکته بیانجامد. علاوه بر این مصرف زیاد این ماده باعث افزایش تری گلیسیرید خون می شود و ضربان قلب را نامنظم می کند. برای افرادی که واقعا به سلامت قلب خود فکر می کنند توصیه می شود بر روی خوردن مواد غذایی بهتر و انجام تمرینات ورزشی تمرکز کنند تا سلامت قلب خود را بهبود ببخشند.


باروری:

اگرچه اثرات و عوارض احتمالی مصرف الکل در طول بارداری همچون نقص جنین و وزن اندک نوزاد به هنگام تولد به خوبی شناخته شده است اما این اثرات در مردان زیاد بررسی نشده است.

برای مردان مصرف زیاد الکل می تواند سطح تستوسترون را کاهش دهد، تحرک اسپرم ها را کمتر نماید و باعث اختلال در نعوظ شود. به همین خاطر زنان و مردانی که به دنبال بچه دار شدن هستند بهتر است این خطرات را مدنظر داشته باشند و مصرف الکل خود را کمتر نمایند یا کلا متوقف کنند.


پانکراتیت:

مصرف زیاد الکل همچون شراب می تواند به پانکراتیت حاد منجر شود. اگر در حال حاضر پانکراتیت مزمن دارید مصرف شراب می تواند نشانه های شما را بدتر کند. یکی از مقالات موجود در سال ۲۰۱۷ نشان می دهد ارتباط بین مصرف الکل و پانکراتیت در طول ۱۰۰ سال شناسایی شده ولی هنوز معلوم نیست چرا برخی از افراد الکلی دچار پانکراتیت می شوند و برخی به چنین شرایطی مبتلا نمی شوند.

متاسفانه داده های اندکی در مورد مقدار الکل مصرفی، الگوی نوشیدن، نوع الکلی که می توان مصرف کرد و سایر عادت ها همچون عادت های رژیمی غذایی و سیگار کشیدن و اثرات این موارد بر روی پانکراتیت وجود دارد. اما به خاطر داشته باشید که کاهش مصرف الکل یا اجتناب از آن می تواند مانع از عود پانکراتیت حاد شود و درد در طول پانکراتیت مزمن را کمتر نماید.


پیری پوست:

کبد سالم مساوی با پوستی سالم است.

دکتر آستاد معتقد است: ″زمانی که کبد شما سالم باشد، سم‌هایی که بر روی پوست شما تاثیر مخرب دارند به طور طبیعی از بدن شما دفع می‌گردند. اما در صورتی که سم‌ها در کبد شما رسوب کنند و به درستی دفع نشوند، پوست شما آماج انبوهی از مشکلات از جمله: آکنه، رنگ‌پریدگی و چروک خواهد بود.”

همچنین نوشیدن الکل می‌تواند عامل بیرون ریختن کورک در سطح پوست باشد.

علاوه براین، الکل آب بدن را از بین می‌برد و موجب بی‌خوابی هم می‌شود، که بر اساس مطالعات دانشگاه کیس وسترن، با پیری زودرس ارتباط مستقیمی دارد.

دکتر آستاد می‌گوید: ″بی‌خوابی و چین و چروک‌های پوستی با یکدیگر مرتبط هستند و عامل رنگ‌پریدگی پوست بوده و خاصیت ارتجاعی آن را کاهش می‌دهد.″

شراب سفید به دلیل صدمات جبران‌ناپذیری که به دندان‌ها وارد‌می‌کند، شاخه‌ای کاملا مستقل را به خود اختصاص می‌دهد.

شراب قرمز فقط دهان شما را قرمز می‌کند، در حالی که اسید موجود در شراب سفید به مینای دندان آسیب می‌رساند و لکه‌های قهوه‌ای را برای مدت‌های مدیدی روی دندان شما باقی می‌گذارد. پس اگر از آن دسته افرادی هستید که روز خود را با شراب انگور سفید به اتمام می‌رسانید، دندان‌های شما مستعد لکه‌های قهوه‌ای خواهد بود.

چه کارهایی نباید کرد: مسواک زدن دندان‌ها بلافاصله بعد از هر نوشیدنی اسیدی!! زیرا مسواک زدن دندان‌هایی که اسید روی آن نشسته، فرسایش مینای دندان را به همراه خواهد داشت.

دکتر موران مک آندرا فوق تخصص دندان در دانشگاه نیویورک معتقد است: ″شما باید به دندان‌هایی که در اسید غوطه خورده‌اند، زمان بدهید تا مواد معدنی خود را بازسازی کنند.″ من یک ساعت بعد، مسواک می‌زنم.

همچنین بخوانید: مواد غذایی پیر کننده پوست

۲۳ دیدگاه

  1. بهنام در فروردین ۱۷, ۱۳۹۸در۱۱:۱۳ ق٫ظ

    همش دروغه چرا شراب برا اروپائی ها خوبه اما برا ما ایرانیا بد ؟؟ چون شراب خوشی میاره، و اینجا خوشی ممنوعه ☆☆☆☆☆

    • بهمن در آبان ۱۵, ۱۳۹۸در۹:۳۱ ب٫ظ

      شراب مستی میاره و آدم رو سبک می کنه،اگر برا الکی خوش بودن باید شراب خورد،پس همو نخوری بهتره.دنبال لذتی برو که نیم ساعته نباشه عزیز

      • محمد در فروردین ۲۷, ۱۳۹۹در۸:۳۰ ب٫ظ

        😂😂😂😂😂😂
        شراب مستی میاره؟
        شراب سبکت میکنه؟
        شراب الکی خوشت میکنه؟
        داداش اشتباه میزنی
        وقتی نخوردی و به گوشت ی چیزی رسیده ک اونم اشتباه بوده حداقل اظهار نظر نکن.
        اگه واسه بدن و جسم خودت ارزش قائل بودی هیچ وقت این حرف رو نمی زدی
        فکر کنم تو از اون هایی هستی ک فقط ساندیس میخورن.
        داداش تو ب ساندیس خوردنت ادامه بده

  2. igd در فروردین ۲۱, ۱۳۹۸در۱۲:۴۵ ب٫ظ

    هرچیزی زیادش بده حتی غذاخوردن اب خوردن شراب سرشارازترکیبات ضدپیریه وهیچوقت نمیزاره چربی درخون بمونه مصرف ماهی چن بارمعجزه میکنه میتونیدازدکتربپرسیدالبته دکترای مذهبی و ازدکتر

  3. مصی در خرداد ۱۰, ۱۳۹۸در۳:۱۴ ب٫ظ

    خدای همش چرته چرته چرته محض بود….

  4. زکیه قربانی در خرداد ۲۵, ۱۳۹۸در۱۰:۴۷ ق٫ظ

    من دچار بیماری لوپوسم بعضیا بهم میگن بخور موندم بخورم یا نخورم وکتری نیست ایتجا پاسخ بده

  5. امین دزفولیان در اسفند ۹, ۱۳۹۸در۲:۳۴ ب٫ظ

    دوست عزیز اگه تا حالا نخوردی پس راجبش اظهار نظر نکن.مستی مال شراب نیست.مستی مال خوردن عرق زیاده که اصلا هم خوب نیست.

    • مری در فروردین ۲۷, ۱۳۹۹در۱۲:۴۸ ب٫ظ

      دقیقاااااا

    • آرش در فروردین ۲۷, ۱۳۹۹در۳:۴۵ ب٫ظ

      فکر میکنم شما تاحالا شراب نخوردینو اصلا توجیه نیستی برادر موضوع چیه شراب هم الکل داره فقط درصد الکلش پایینتره و دوستان بسیار بسیار بسیار مضر هست و بعضی افراد با توجیه هایی مثل شادابی پوستو … خوردنشو توجیه میکنن درصورتی که شما میتونین با مواد دیگه مثل داروهای گیاهی یا …. جایگزین کنین و ضرری هم نداشته باشه

  6. علی در فروردین ۱۸, ۱۳۹۹در۳:۳۴ ق٫ظ

    چقدر صاحب نظر داریم ….
    خدایی که تموم هستی رو خلق کرده خوب میدونه که چه موجودی چی باید بخوره
    وقتی خدا انسان رو از خوردن شراب نهی کرده ؛ نشون میده که ضرر نوشیدن شراب خیلی بیشتر از منافعشه

  7. ترلان در اردیبهشت ۱۵, ۱۳۹۹در۱:۳۷ ب٫ظ

    چه مستی آورباشه چه نباشه چهدمضرباشه چه مفید درهرحال حرامه وگناه کبیرست.واگرکسی به آخرت ایمان داره بایدبدونه که طبق احادیث کسی که شراب بخوره مجازات دردناکی براش درآخرت فراهمه.

  8. محسن در اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۹در۰:۴۴ ق٫ظ

    😂🤨😂تمام مشکلات ما حل شدن فقط فقط مونده همین خوردن یا نخوردن شراب..گناه بودن یا نبودنش.
    ایشالله اینم حل میش آمین یا رب العالمین🙏

  9. علی در خرداد ۴, ۱۳۹۹در۴:۲۹ ق٫ظ

    در قرآن امده ضرر شراب از فایده اش بیشتره وهمچنین گفته قبل از نماز خواندن نباید بخوریم ولی نگفته حرامه یانجسه

    • من در تیر ۲۸, ۱۳۹۹در۳:۱۲ ق٫ظ

      میخوای بخوری خود دانی داداش ولی بیخودی به قرآن رفرنس اشتباه نده.
      قرآن صراحتا گفته ممنوع.
      دوس داری بخوری خود دانی.

  10. بهنام در شهریور ۱۹, ۱۳۹۹در۹:۱۰ ب٫ظ

    حالا کو شراب …..گربه دستش به گوشت نمیرسه میگه گوش بومیده

  11. حیدری در مرداد ۲۱, ۱۴۰۰در۱۰:۲۲ ب٫ظ

    اسلام با ضرر دیدن و ضرر رساندن مخالفه .
    رجوع کنید به احادیث تا متوجه بشین که حکمش چیه .

  12. رسول ننگین نام در آذر ۱۶, ۱۴۰۰در۹:۲۶ ق٫ظ

    هر چی به اندازه مهمه حتی شراب…

  13. شیرکو در دی ۱۱, ۱۴۰۰در۰:۵۸ ق٫ظ

    اعتدال رعایت کنید بخورید ولی باعث اذیت و آزار دیگران نشید

  14. سعید در آبان ۲۴, ۱۴۰۱در۱:۵۲ ق٫ظ

    خدای مهربون که باخوردن یا نخوردن چیزی ،از ملکیتش کم نمیشه
    کل خلقت رو تو ۶روز افریده
    رجوع کنید به وسعت اسمان ها و ستاره ها و ..
    مگه با خوردن چیزای که مارو از خوردنش نهی کرده چیزی ازش کم میشه
    همچنین مارو دوس داره فرموده خوردنش حرامه
    چه کم چه زیاد

  15. موسوی در آذر ۲۶, ۱۴۰۱در۹:۴۲ ق٫ظ

    اگر کسی به خدا ایمان واقعی داشته باشه دست با کار حرام نمیزنه

  16. صادق در فروردین ۱۳, ۱۴۰۲در۱۱:۳۱ ب٫ظ

    خدا خودش وحی فرستاده که جوی های شراب در بهشت هست بخورید

  17. نفس در شهریور ۲۸, ۱۴۰۲در۳:۵۷ ق٫ظ

    😂👌عالی بود

    منکه دارم میخورم الان خیلیم عالیه

  18. نوید در آذر ۶, ۱۴۰۲در۵:۴۵ ب٫ظ

    چون برای ما مبهمه و احتیاط شرط عقله نخوردنش بهتر از خوردنشه شایدم مفید باشه ولی اطلاعاتمون کافی نیست پس بر حسب اصل شرط احتیاط نخوریم

نظر خود را بیان کنید