تحقیقات نشان داده است که فضای محصور در کابین پرواز، بهترین مکان برای انتشار میکروبهاست و تغییرات فشار هوا در حین پرواز، حتی ممکن است به قیمت جان برخی از افراد تمام شود، از این رو نمی‌توان منکر خطرات پرواز برای تعداد انگشت شماری از مسافران شد. حال سوال اینجاست، چه کسانی و با چه شرایطی، می‌بایست از سفرهای هوایی اجتناب کنند؟

به طور کلی توصیه می‌گردد زنان با بیش از ۳۶ هفته بارداری، نوزادان کمتر از دو روز، بیماران سکته مغزی و یا حمله قلبی، بیماران با جراحی در ناحیه سر، چشم یا معده، بیماران با مشکلات تنفسی جدی و بیماران روان‌پریش به جد از سفرهای هوایی پرهیز کنند.

مسافرت های هوایی و سلامت

به گفته دکتر منوچهر قارونی، در بیماران قلبی و عروقی نیز در مواردی منع طبی پرواز وجود دارد. بیمارانی که سکته قلبی داشته‌اند، در هفته‌ها یا ماههای اول پس از سکته نباید با هواپیما سفر کنند، علاوه بر ارتفاع بالا و ایجاد اختلاف فشار، این است که سوار شدن هواپیما در برخی افراد با هیجان و استرسهایی همراه است که برای این بیماران بسیار خطرناک است و ممکن است باعث آریتمی و حتی مرگ ناگهانی شود.

افرادی که نارسایی قلبی دارند، نیز دچار تنگی‌نفس و ادم اندام تحتانی می‏شوند و شکمشان پر از آب است و به اصطلاح آسیت دارند. این بیماران هم به‌دلیل تنگی نفس نباید از پله‌های هواپیما بالا بروند و در صورت اضطرار باید از ویلچر استفاده کنند.

بیماران با مشکلات خونی نیز در مواردی می‌بایست از سفرهای هوایی اجتناب کنند. دکتر حمید رضوانی، در این خصوص می‌گوید: ” افرادی که هموگلوبین پایینی دارند، از سفر هوایی منع می‌شوند، زیرا فشار اکسیژن در ارتفاع کاهش می‌یابد. هر چند فشار هواپیما در داخل کابین تنظیم است اما این امر صد‌درصد نیست در نتیجه بیماران دچار مشکلات حادی در حین سفر می‌شوند.

بیماران با سلولهای داسی‌شکل نیز می‌بایست قبل از پرواز، خون تزریق کنند تا هموگلوبین شان افزایش پیدا کند و حین سفر حتما اکسیژن کمکی داشته باشند”.

بیماران اعصاب و روان نیز در صورت ابتلا به سایکوز یا جنون حاد از پرواز منع می‌گردند. به گفته دکتر محمدرضا خدایی، سایکوز یا جنون حاد مجموعه‌ای از علائمی مانند توهم بینایی یا شنوایی است.در این بیماری، فرد احساس می‌کند صداهایی می‌شنود یا چیزهایی می‌بیند که واقعیت ندارند. لذا ممکن است جنون بیمار، هنگام بلند شدن هواپیما عود کند و مثلاً نسبت به صحبتهای مهمانداران در مورد راهکارها و توضیحاتی که هنگام بروز حادثه رخ می‌دهد، به شکل هذیانی بنگرد و عکس‌العمل خاصی نشان بدهد که باعث اختلال در نظم کابین و آرامش سایر مسافران شود. به همین دلیل گفته می‌شود تا زمانی که این بیماری کنترل و درمان نشده است و فرد مجوز روان‌پزشک معالج و کمیسیون پزشکی شرکت هواپیمایی را ندارد، برای امنیت سایر افراد نباید سوار هواپیما شود.

دکتر سعید قزوینیان، نیز مسافرت بیماران مبتلا به صرع، بیماران TIA، بیماران بعد از جراحی مخچه و عفونتهای مغزی را در حالت کلی ممنوع و سفر هوایی را مشروط به نظر پزشک متخصص می‌داند.

گفتنی است برای رزرو انواع بلیط هواپیما اعم از سیستمی و چارتری در پروازهای داخلی و خارجی، می‌توانید به سامانه خرید آنلاین بلیط هواپیما قاصدک ۲۴ مراجعه نمایید.

قاصدک ۲۴، یکی از سامانه های معتبر در زمینه فروش اینترنتی بلیط هواپیماست که علاوه بر سهولت در خرید، از پشتیبانی ۲۴ ساعته نیز برخوردار می‌باشد. در سامانه خرید اینترنتی بلیط هواپیما قاصدک ۲۴ می توانید، تنها با انتخاب مبدا و مقصد در فیلدهای مربوطه، فهرستی از بلیط های هواپیما موجود در تاریخ دلخواه خود را مشاهده نمایید. بدین ترتیب ضمن مقایسه قیمت بلیط انواع شرکتهای هواپیمایی مثل بلیط هواپیما ماهان، بلیط هواپیما ایران ایر و … انتخابی متناسب با بودجه و سلیقه خود، داشته باشید.

با وجود تمام مسائل گفته شده، مسافرتهای هوایی همچنان به دلیل کوتاهی مدت زمان سفر، پر طرفدارند و افراد در شرایطی ناگزیر از سفر با هواپیما هستند. از این رو توصیه می‌کنیم در صورت ابتلا به یکی از بیماریهای مذکور و به منظور حفظ سلامتی خود، موارد ضروری جهت مراقبتهای لازم را فراموش نکنید و قبل از رزرو بلیط هواپیما برای سفر، با پزشکتان مشورت نمایید.

نظر خود را بیان کنید