از داروی آزیترومایسین در موارد زیر نباید استفاده کرد و یا باید طبق تجویز و نظر پزشک متخصص باشد :
- در صورتی که بیماری کبدی دارید
- در صورت ابتلا به بیماری کلیوی
- در صورت ابتلا به اختلالات ریتم قلب
- اگر سطح پتاسیم در خون شما پایین است
- در صورت ابتلا به بیماری میاستنی گراویس
- در صورتی که باردار هستید و یا قصد بارداری دارید
- در صورتی که در دوران شیردهی هستید
( به نظر نمیرسد آزیترومایسین برای جنین و یا نوزاد مشکلی ایجاد کند ولی در هر صورت ، قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید )
داروی آزیترومایسین
توجه : مصرف آزیترومایسین در بیماری ها و عفونت های مختلف متفاوت است . لطفا در صورتی که پزشک این دارو را برای شما تجویز کرد ، آزیترومایسین را برای دیگران پیشنهاد نکنید .
آزیترومایسین را همراه با غذا ، بعد و یا قبل از غذا میتواند مصرف کرده . در صورتی که از سوسپانسیون ، قطره ویا شربت آزیترومایسین استفاده میکنید باید حداقل دو ساعت بعد از صرف غذا مصرف شود .
در صورتی که بیماری شما بهبود یافت ، دوره درمان را کامل کنید و مصرف دارو را قطع نکنید . قطع مصرف آزیترومایسین قبل از پایان دوره درمان میتواند باعث ایجاد مقاومت بدن در مقابل تاثیرات دارو شود . آزیترومایسین بیماری های ویروسی مانند انواع انفولانزا و سرماخوردگی را درمان نمی کند .
در صورتی که یک وعده مصرف آزیترومایسین را فراموش کنم چه کار باید بکنم ؟
در صورتی که مصرف داروی خود را فراموش کردید ، به محض یاداوری داروی خود را مصرف کنید . در صورتی که به زمان مصرف بعدی نزدیک میشوید ، دوز فراموش شده را رها کرده و دوز بعدی را در زمان مورد نظر مصرف کنید .
تداخل دارویی آزیترومایسین و توصیه هایی درباره مصرف این دارو
حداقل ۲ ساعت قبل و بعد از مصرف آزیترومایسین نباید از داروهای ضد انسداد که حاوی آلومینیوم ویا منیزیم هستند استفاده کنید . همچنین مصرف آزیترومایسین میتواند باعث اسهال شود .در صورتی که اسهال خونی دارید حتما با پزشک تماس بگیرید . بدون مشورت پزشک در زمان مصرف آزیترومایسین از داروای ضد اسهال استفاده نکنید . در زمان مصرف آزیترومایسین از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کرده و از برنزه کردن پوست و سولاریوم دوری کنید . در صورتی که به مدت طولانی در بیرون از خانه هستید پیشنهاد میشود از کرم ضدآفتاب (SPF 30 یا بالاتر) استفاده کنید.
داروهایی مانند : دیازپام ، سیتریزین ، داکسی سایکلین ، لیپوفیکس ، متادون و … با این دارو تداخل دارند .
تداخل دارویی آزیترومایسین
عوارض آزیترومایسین
این دارو مانند تمام داروهای دیگر ، میتواند باعث بروز عوارض جانبی شود . این عوارض جانبی در تمام افراد یکسان نبوده و ممکن است شما هیچ کدام از این عوارض را تجربه نکنید .
در صورتی که با مصرف آزیترومایسین دچار علائم آلرژی و حساسیت شدید حتما با اورژانس یا پزشک تماس بگیرید . عوارضی مانند تنگی نفس ، خارش و سوزش چشم همراه با قرمز شدن ، تورم صورت و لب ها ، تورم زبان ، خارش گلو و پوسته پوسته شدن پوست و احساس خارش شدید پوست ، تب شدید ، تورم غدد لنفاوی ،درد شدید عضلات ،کبود شدن بدون دلیل پوست ، زردی پوست یا چشم .
در صورتی که عوارض زیر را دارید و با گذشت مدتی این عوارض از بین نمیرود حتما با پزشک تماس بگیرید :
- درد شدید معده
- اسهال خونی
- افزایش ضربان قلب و احساس کردن ضربان قلب
- درد قفسه سینه همراه با احساس تهوع
- تنگی نفس با احساس گیجی به صورتی که نتوانید تعادل خود را خفظ کنید
- درد معده غیر قابل تحمل
- از دست دادن اشتها
در صورتی که از داروهایی مانند وارفارین، کومادین، یانوتوون استفاده میکنید در زمان تجویز آزیترومایسین ، به پزشک خود اطلاع دهید .