ایمپلنت دندان از صفر تا صد

می توان گفت مناسب ترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته روش کاشت ایمپلنت دندان می باشد، دلیل آن هم این است که برای جایگزینی دندان از دست رفته در روش ایمپلنت دندانی نیاز نیست که دندان های مجاور تراش داده شوند و آسیبی به دندان های مجاور وارد نمی شود و از طرفی به دلیل قرار گرفتن پایه ایمپلنت در استخوان فک و جوش خوردن این پایه با استخوان فک این پایه مانند ریشه دندان طبیعی عمل می کند و می تواند در صورت انجام مراقبت های مناسب از ایمپلنت، مانند یک دندان طبیعی نیز عمل کند، و طول عمر طولانی حتی تا پایان عمر داشته باشد.
از طرفی در بحث زیبایی نیز روش کاشت ایمپلنت دندان از صفر تا صد می تواند بخوبی خواسته های بیمار را برآورده نماید و از روش های دیگر مناسبت تر می باشد.

جنس ایمپلنت دندان از چیست؟

جنس ایمپلنت دندان بصورت متداول از جنس آلیاژ تیتانیوم می باشد و این فلز با بدن انسان سازگاری دارد و می تواند با استخوان فک جوش بخورد. در مواردی نادر بدن انسان ممکن است به این فلز آلرژی نشان دهد و یا بعضی از افراد به دلیل اینکه پایه فلز تیتانیوم ممکن است بر روی تاج مصنوعی دندان سایه سیاه بندازند از زیبایی آن ناراضی باشند. امروزه جنس زیرکونیا یا دی اکسید زیرکونیوم که به صورت سرامیک سفید رنگی  است که محکم ترین سرامیک دندانپزشکی است، نیز برای پایه ایمپلنت در حال استفاده می باشد که واکنش آلرژیک تیتانیوم را ندارد و از لحاظ زیبایی هم کیفیت مطلوب تری را ارائه می دهد.

اجزای ایمپلنت

اجزای ایمپلنت

  • اجزای یک ایمپلنت عبارتند است از:
  • پایه فیکسچر ایمپلنت (پیچ تیتانیومی یا زیرکونیا داخل استخوان فک قرار داده می شود.)
    این قسمت ریشه دندان کاشت می باشد که در داخل استخوان قرار داده می گیرد، این قسمت مانند پیچ می باشد که با جراحی و برش یا بصورت پانچ درون استخوان فک قرار می گیرد.
  • اباتمنت
    قسمتی می باشد که بروی پایه ایمپلنت برای نگه داشتن تاج ایمپلنت قرار می گیرد.
  • تاج (روکش دندان)
    این قسمت نیز مانند تاج دندان روی اباتمنت قرار می گیرد.

انواع کاشت ایمپلنت

  • کاشت ایمپلنت فوری
    اگر طبق تشخیص بهترین متخصص ایمپلنت برای جایگزینی دندان از دست رفته ایمپلنت فوری مورد استفاده قرار گیرد پس از قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک از همان ابتدا اباتمنت را می بندد و روکش موقت را بر روی آن قرار می دهد و در مراحل بعدی روکش دائم را روی آن قرار می گیرد.
  • کاشت ایمپلنت معمولی
    اما اگر طبق تشخیص فوق تخصص ایمپلنت از روش کاشت ایمپلنت معمولی استفاده شود ابتدا پایه فیکسچر در استخوان فک قرار داده می شود، سپس لثه بخیه زده می شود تا جوش بخورد، سپس بعد از گذشت مدت زمانی که معمولا سه ماه است، متخصص ایمپلنت لثه را شکاف می دهد تا روکش دندان را بر روی فیکسچر قرار داده شود و پس از آن مجدد لثه را بخیه می زنند، در آخر مراحل کار نهایی که شامل خارج نمودن هیلینگ و بستن اباتمنت بر روی روکش دندان است، انجام می شود .

ایمپلنت دندان از صفر تا صد

در ابتدا بیمار برای درمان به متخصص ایمپلنت مراجعه می نماید و ممکن است که بیمار از قبل دندان را از دست داده داشته باشد و یا اینکه به دلیل پوسیدگی های عمیق، شکست کانال ریشه، بیماری لثه و … مجبور باشد دندان خود را بکشد بهترین متخصص ایمپلنت ابتدا برای اینکه شرایط فک بیمار و دندان ها و وضعیت ریشه دندان ها را بررسی نماید برای بیمار عکس ها رادیولوژی تجویز می نماید، دندانها و لثه های بیمار را کاملا بررسی کرده و چگالی و مقدار استخوان  را ارزیابی می کند.
اگر بیمار از وضعیت مناسب دهان و دندان برخوردار باشد به احتمال زیاد می تواند از نوع ایمپلنت فوری استفاده می شود، طول دوره این درمان یک روز تا یک هفته می باشد.
اگر بیمار مدت ها است دندان خود را از دست داده است و از وضعیت مناسب فک و دهان برخوردار نباشد و یا دچار تحلیل استخوان فک شده باشد نیاز است از نوع ایمپلنت معمولی استفاده شود و همچنین در صورت لزوم جراحی پیوند استخوان نیز ممکن است انجام گیرد، و طول دوره این درمان برای فک پایین حداقل سه ماه و فک بالا حداقل شش ماه می باشد و در طی این مدت جراحی و جایگذاری روکش دائمی انجام می گیرد.

مراقبت های قبل از ایمپلنت دندان

مراقبت های قبل از ایمپلنت دندان

قبل از اینکه شما بخواهید برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود از روش ایمپلنت دندان استفاده کنید نیاز است که موارد زیر را در نظر بگیرید:
بهداشت دهان و دندان را بخوبی رعایت کنید و اگر دندانی دیگر دارید که پوسیدگی دارد و یا اینکه دارای بیماری لثه می باشید درمان این موارد می بایست قبل از کاشت ایمپلنت انجام شود.
در صورتی که از سیگار استفاده می کنید بهترین کار برای کاشت ایمپلنت این می باشد که که مصرف سیگار را قطع نمایید و اگر واقعاً این کار برای شما میسر نمی باشد بهتر است مصرف سیگار را بسیار محدود کنید و این نکته را در نظر بگیرید که مصرف سیگار یکی از مهمترین عواملی می باشد که باعث از دست رفتن دندان های شما می باشد، همچنین مصرف سیگار می تواند اثر بسیار منفی در جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک داشته باشد.

زمان مناسب برای کاشت ایمپلنت

زمان کاشت ایمپلنت دندان در همه سنین حتی در سنین کهنسالی می تواند باشد اما فقط باید بعد از دوره نوجوانی افراد باشد زیرا قبل از آن افراد در دوران رشد خود هستند و استخوان فک او در حال تغییر می باشد.
همچنین  بیمارانی که دارای بیماری های دیابت فعال، سرطان، بیماری پریودنتال هستند برای کاشت ایمپلنت ممکن است قبل از انجام این روش نیاز به درمان بیشتر و موارد کنترلی بیشتر باشد. برای بالا بردن سطح اطلاعات خود از مقالات گوناگون ایمپلنت و لمینت دندان نظیر آ پی اس دندان چیست با سایت دکتر آریام همراه باشید.

 زمان مناسب برای کاشت ایمپلنت

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت

  • بوجود آمدن تورم بعد از کاشت ایمپلنت دندان امری طبیعی می باشد و بعد از گذشت ۴ تا ۵ روز بهبود می یابد، در این مدت فرد می بایست از کمپرس سرد برای کاهش تورم در ناحیه خارجی صورت به مدت ۲۰ دقیقه ای با فاصله ما بین ۱۰ دقیقه ای استفاده کند. این کار را بهتر است دو روز بیمار ادامه دهد و در صورت ادامه تورم بعد از دو روز از کمپرس گرم استفاده شود.
  • خونریزی ای که در حین جراحی وجود دارد تا ۱۰ دقیقه بعد از اتمام جراحی بهبود می یابد و همچنین برای بهبود بخیه ها و تورم نیز از کمپرس آبسرد استفاده می شود در صورت وجود خونابه صورتی رنگ نباید با خونریزی اشتباه گرفته شود و طبیعی می باشد.
  • یکی از عواملی که موجب شکست ایمپلنت می شود و یا موجب شکستگی پروتز ایمپلنت می شود فشار بیش از حد که ناشی از دندان قروچه یا قرار گرفتن باقی مانده غذای سفت یا سنگ بر روی ایمپلنت می باشد بنابراین بعد از قرار گرفتن ایمپلنت در دهان می بایست با دقت بیشتری مواد غذایی جویده شود، و از جویدن غذاهای سخت مانند ته دیگ در قسمت دندان ایمپلنت شده خودداری شود.
  • یکی از عواملی که در حفظ دندان های ایمپلنتی موثر می باشد عدم استعمال سیگار و مصرف الکل می باشد، و همچنین بیماری هایی نظیر دیابت نیز باید موارد کنترلی لازم رعایت شود.
  • اما نکته مهمی که حتماً باید رعایت شود بهداشت دهان و دندان می باشد به دلیل اینکه اطراف روکش مصنوعی ایمپلنت ممکن است باکتری و مواد غذایی باقی مانده جمع شود و برای لثه ی آن منطقه تولید بیماری کند بنابراین باید بهداشت دهان و دندان و صحیح مسواک زدن دندان ها و دندان ایمپلنت شده رعایت شود، البته بهداشت دندان ایمپلنت مانند دندان عادی می باشد یعنی حداقل دوبار مسواک در روز و استفاده از نخ دندان جزء موارد لازمه می باشد.

نظر خود را بیان کنید