افرادی که قصد دارند در یک مجموعه با یکدیگر در زمینه اقتصادی و تجاری همکاری داشته باشند؛ اقدام به ثبت شرکت نموده و در نهایت سود، زیان و هزینههای مجموعه مذکور را بین یکدیگر به نسبتهای مشخص تقسیم خواهند کرد. لازم به ذکر است که شرکتهای ثبت شده در مقایسه با کسبوکارهایی که بهصورت شریکی هدایت میشوند از لحاظ به رسمیت شناختن فعالیت آنها تفاوت داشته و شرکتها به دلیل این که به ثبت قانونی رسیدهاند؛ معتبرتر هستند. در واقع افرادی که شرکت یا مجموعه خود را به ثبت رسمی رساندهاند؛ این امکان برای آنها فراهم است تا فعالیتهای خود را به طور شناخته شده گسترش دهند. برای ثبت شرکت و آغاز فعالیت اقتصادی در ابتدا میبایست نوع شرکت خود را مشخص نموده و بعد مطابق با مراحل ثبت، اقدام کنید. در ادامه این راهنما با شرایط به ثبت رساندن شرکت و مراحل آن به طور کامل آشنا خواهید شد. در نهایت شما را با یک مرکز تخصصی جهت اخذ رتبهبندی شرکتهای مشاور و پیمانکار، ثبت برند، ثبت شرکت، اخذ رتبه و ثبت تغییرات شرکت آشنا خواهیم ساخت.
ثبت شرکت چیست و برای چه کسانی لازم است؟
به ثبت رساندن شرکت، یعنی رسمی نمودن تمامی فعالیتهای اقتصادی و تجاری مجموعه مذکور. مطابق مفاد ثبت، مجموعه میتواند اقدام به بستن قراردادهای کوچک و بزرگ با سایر سازمانها و شرکتها کند. درواقع میتوان گفت ثبت یک شرکت، سبب اعتبار بخشی به آن و گسترش فعالیتهای اقتصادی و تجاری میشود. ثبت مجموعه یا شرکت برای افرادی که قصد دارند در یک حوزه مشخص به فعالیت اقتصادی بپردازند؛ امری اجتنابناپذیر است. چراکه شرکت میتواند درهای جدیدی را به روی فعالان تجاری و اقتصادی باز نماید. در نتیجه اولین گام برای ورود به دنیای تجارت، تأسیس یک شرکت قانونی است. شایان ذکر است که تأسیس قانونی شرکت، شانس به دست آوردن فرصتهای تجاری مختلف و مفید را بالاتر برده و در پیشرفت مالی مالک، شرکا و یا سهامدارن تاثیر بهسزایی میگذارد.
آشنایی با انواع مختلف شرکت
به طورکلی شرکتها براساس مقررات مالکیتی آنها به دو دسته اصلی تجاری و مدنی تقسیمبندی میشوند. منظور از شرکتهای مدنی، مجموعههایی هستند که از تعدادی شرکای حقیقی و حقوقی تشکیل میشوند. ناگفته نماند که در شرکتهای مدنی هر شخص، مسئولیت سهام خود را بر عهده دارد. اما امور مختلف شرکت به طور مشترک با همکاری تمامی شرکا، انجام میپذیرد. در مقابل زمینه اصلی فعالیت شرکتهای تجاری، امور بازرگانی و تجاری است. مهمترین هدف ثبت شرکت تجاری، کسب سود برای تمامی شرکا است. در ادامه با مهمترین شرکتهای تجاری آشنا خواهیم شد:
الف) شرکت سهامی عام
در شرکتهای سهامی عام سرمایه کل شرکت به سهمهای مساوی تقسیم شده و بخشی از سرمایه از طریق انتشار اوراق بهادار و فروش به مردم تامین میشود. از ویژگیهای شرکت سهامی عام میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- برای تشکیل شرکت سهامی عام، حداقل ۵ سهامدار نیاز است.
- مسئولیت هر یک از سهامدارن در چهارچوب میزان سهام آنها در شرکت تعیین میشود.
- عبارت «سهامی عام» میبایست قبل یا بعد از نام اصلی شرکت در تمامی اوراق، اطلاعیهها و آگهیهای شرکت ذکر شود.
ب) شرکت سهامی خاص
کلیه سرمایه شرکت سهامی خاص، توسط موسسین آن تأمین شده و سهام شرکت به نسبت مساوی تقسیم میگردد. از ویژگیهای ثبت شرکت سهامی خاص میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- صاحبان سهام بهجای سهمالشرکه، دارای اوراق سهام هستند.
- حداقل تعداد سهامداران، برای ثبت شرکت سهامی خاص ۳ نفر است.
- در عنوان شرکت، ذکر واژه «خاص» الزامی است.
- نقل و انتقال تمام سهام یا بخشی از آن برای هر یک از سهامداران، آزاد است.
پ) شرکت تضامنی
شرکت تضامنی با حضور حداقل ۲ شریک قابل ثبت است. چنانچه شرکت تضامنی دچار ضرر و زیان شود؛ برخلاف شرکتهای سهامی، تمامی شرکا موظف به پرداخت بدهی خواهند بود.
ج) شرکت با مسئولیت محدود
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود میبایست حداقل ۲ شریک تجاری حضور داشته باشند. بهطور معمول افرادی که قصد تأسیس شرکت بازرگانی را دارند؛ این نوع شرکت تجاری را در اولویت قرار میدهند. لازم به ذکر است که در این نوع شرکت، تمامی مسئولیتهای هیأت مدیره نامحدود بوده اما ضمانت شرکا تا حداکثر میزان سرمایه آنها محدود است.
د) شرکت دانش بنیان
شرکتهای دانش بنیان با هدف کسب درآمد از طریق فروش فناوری، تأسیس میشوند. از این رو میتوان گفت که این نوع از شرکتها در مقایسه با شرکتهای سهامی خاص، مناسبتر هستند. برای ثبت شرکت دانش بنیان، حضور حداقل ۲ عضو هیأت مدیره که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتر هستند؛ الزامی است. یکی از اصلیترین مزایای ثبت این شرکت، معافیت از پرداخت عوارض و مالیات به مدت ۱۵ سال است. شرکتهای دیگری همچون مختلط، تعاونی، خدماتی و نسبی نیز وجود دارند که توضیح اهداف آنها و همچنین خصوصیات منحصربهفردی که دارند در این راهنما نمیگنجد. همانطور که پیشتر ذکر شد برای تأسیس یک شرکت در وهله اول باید نوع شرکتها را شناخته و بعد، مراحل ثبت مربوطه را طی نمایید.
مراحل ثبت شرکت در سال ۱۴۰۱
- تکمیل اسناد و مدارک مورد نیاز برای تأسیس قانونی شرکت.
- انتخاب نام شرکت (توصیه میشود نامی برای شرکت خود انتخاب نمایید که ساده، کوتاه و تلفظ راحتی داشته باشد).
- تنظیم اسناد و مدارک مورد نیاز برای تأسیس شرکت و امضای آنها.
- ارسال مدارک به اداره تأسیس شرکتها.
- دریافت آگهی.
شرایط ثبت شرکت در سال ۱۴۰۱
پس از تکمیل مدارک جهت تأسیس شرکت، میتوانید اقدامات لازم برای ثبت را شروع کنید. شایان ذکر است که در خصوص نام شرکت، شما میتوانید ۵ نام را برای شرکت خود انتخاب نموده و در نهایت کارشناس فنی اداره ثبت شرکتها ۱ نام که از نظر او استاندارد است را انتخاب خواهد کرد. ناگفته نماند که پس از تأیید نام شرکت، شما تنها فرصت دارید در بازه زمانی ۲ ماهه پروسه ثبت را ادامه دهید. چنانچه بعد از گذشت دو ماه، روند ثبت ادامه پیدا کند به طور مجدد میبایست برای انتخاب نام شرکت اقدام نمایید. بعد از این که پرونده شما در اداره مذکور به ثبت رسید و مورد تأیید قرار گرفت؛ میبایست هزینههای مربوطه را پرداخت کرده و فیش واریزی را برای اداره تأسیس شرکتها ارسال نمایید. سپس کلیه اسناد و مدارک شما توسط تیم فنی اداره مذکور مورد بررسی قرار گرفته و پس از تأیید باید آنها را امضا نمایید. در این مرحله میبایست یک نسخه از مدارک امضا شده را نزد خود نگه دارید.
در وهله آخر یک نسخه با مهر برجسته به شما تحویل داده میشود که در واقع اساسنامه شرکت است. در این مرحله فرآیند ثبت شرکت به اتمام رسیده و بعد از آن، قادر خواهید بود فعالیت اقتصادی و تجاری خود را آغاز نمایید. ناگفته نماند که پس از انجام این مرحله، آگهی ثبت رسمی شرکت شما در روزنامه ثبت و تأسیس شرکتها به چاپ خواهد رسید.
نکات مهم انتخاب نام برای ثبت شرکت در سال ۱۴۰۱
برای اینکه یک شرکت قانونی و رسمی را به ثبت رسانید که اعتماد بیشتر مشتریان را جلب نماید؛ میبایست تمامی شرایط ثبت و تأسیس شرکت را به درستی و در سریعترین زمان ممکن رعایت کرده و انجام دهید. یکی از مهمترین موارد در پروسه تأسیس شرکت، انتخاب نام درست است. برای این که متوجه شوید که نام شرکت شما بههیچ عنوان شباهتی با نام شرکتهای ثبتی و رسمی پیشین ندارد؛ میتوانید از سامانه استعلام نام شرکتهای ثبت شده قبلی استفاده نمایید. لازم به ذکر است که انتخاب نامهای خاص و شخصیت و مکانهای جغرافیایی معروف قابل قبول نبوده و بهتر است از اسامی چند سیلابی که ارتباط نزدیک و مفهومی با نوع فعالیت اقتصادی-تجاری شما دارند؛ برای ثبت شرکت استفاده کنید. ناگفته نماند که انتخاب نام ساده و کوتاه، بهتر در ذهن مشتری باقی مانده و بر اعتبار تجارت شما میافزاید.
اهمیت ثبت برند
مهمترین بخش در زمینه برندسازی، ثبت برند است. چراکه اگر این کار به درستی و به صورت قانونی انجام نشود؛ تلاشهای پیشین فرد بهطور کل بینتیجه خواهد ماند. لازم به ذکر است که مواردی مثل دیده شدن، خوب دیده شدن و قیمت و کیفیت مناسب محصولات و خدمات در برندسازی، تأثیر بهسزایی داشته و مباحث مذکور میبایست با تفکر و پژوهش یا مشورت با افراد متخصص در این حوزه انجام شود.
مزیتهای به ثبت رسانیدن برند
علاوه بر ثبت شرکت به ثبت رسانیدن برند نیز میتواند مزایای بسیار زیادی را برای کسبوکار در پی داشته باشد. این موضوع میتواند سبب متمایز شدن محصولات و خدمات شما از سایر رقبا شود. در واقع مشتریان با اعتماد به برند رسمی شما، تبدیل به مشتریان ثابت شده و آوازه کیفیت کار شرکت در صورت خوب بودن به سرعت در بازار گسترش پیدا میکند.
از دیگر مزایای انجام این کار قابلیت به فروش رساندن برند با مبلغ بالا، اعطای نمایندگیهای گوناگون در اقصی نقاط کشور، دریافت وام، جذب سرمایهگذار، کمک به بازاریابی و کسبوکار و در نهایت جذب مشتریان بیشتر و درآمد بالاتر است. چنانچه برند کسبوکار شما به ثبت نرسد؛ امکان سوء استفاده از اسم و لوگوی شما بیشتر شده و در صورت بروز چنین اتفاقی، کاری از دست شما نیز ساخته نخواهد بود. اما ثبت رسمی برند، امکان شکایت از افراد سوءاستفادهگر را فراهم میسازد.
مراحل ثبت برند شرکت در سال ۱۴۰۱
برای ثبت برند میبایست ۶ مرحله را طی کنید که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
- مرحله اول : در وهله اول باید نامی متناسب با برند و مرتبط با آن را انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که از اسامی خاص یا نامهای ترکیبی نیز میتوان استفاده کرد. البته پیش از اقدام برای ثبت بهتر است نام انتخابی را مورد بررسی قرار دهید تا پیش از شما به ثبت نرسیده باشد.
- مرحله دوم : در این مرحله باید مدارک مورد نظر در جهت ثبت برند را تهیه و تکمیل نمایید. برای تأیید حساب کاربری باید گواهی امضاء از دفترخانه رسمی دریافت شود. سپس بعد از تأیید برگه مذکور، توسط دفترخانه لازم است آن را دوباره روی سایت بارگزاری کنید.
- مرحله سوم : در وهله سوم هزینههای اداری مربوطه میبایست پرداخت گردد.
- مرحله چهارم : در صورت تأیید نام شما، درخواست ثبت رسمی برند به روزنامه رسمی ارسال شده و هزینهای جدا بابت آن نیز دریافت میشود.
- مرحله پنجم : در این مرحله میبایست مدارک فیزیکی را به اداره رسانده و پرونده تشکیل دهید.
- مرحله ششم : سپس در سایت میبایست حق ثبت رسمی برند پرداخت شده و آن را در آگهی رسمی نوبت دوم به چاپ رسانید. در نهایت مراحل ثبت به اتمام رسیده و میتوانید مدارک ثبت شدن برند خود را دریافت نمایید.
الی ثبت؛ بهترین مرجع ثبت شرکت
مجموعه «الی ثبت» با بیش از ۱۵ سال فعالیت موفق در زمینه رتبهبندی شرکتهای مشاور و پیمانکار، ثبت شرکت، اخذ رتبه، ثبت تغییرات شرکت و ثبت برند آماده خدمترسانی به شما عزیزان میباشد. کارشناسان شرکت الی ثبت با دریافت مدارک مورد نیاز، تمامی مراحل ثبت را در کوتاهترین زمان ممکن به انجام میرسانند. چنانچه قصد دارید شرکت خود را به صورت قانونی و در اسرع وقت به ثبت رسانید؛ الی ثبت با ارائه راهنمایی و مشاوره تخصصی رایگان به شما در این مسیر یاری میرساند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هزینه ثبت شرکت در سال ۱۴۰۱ و مدارک مورد نیاز برای انجام این کار میتوانید به آدرس https://elisabt.ir/ مراجعه کرده یا با شماره ۰۲۱۲۶۷۱۰۶۴۶ تماس حاصل فرمایید.