عمل دیسک کمر با لیزر نوعی جراحی کمر است که به صورت بسته برای بیماران انجام می‌گیرد. این نوع از جراحی کمر با سایر راهکارهای جراحی مانند جراحی باز یا روش‌های حداقل تهاجمی‌ تفاوت زیادی دارد.

اگر دچار کمردرد شدید یا دیسک کمر هستید، در ادامه با ماه همراه باشید تا شما را با یکی از روش‌های بسته، لیزر دیسک کمر که نوعی جراحی بسته است، بیشتر آشنا کنیم.

لیزر کمر جایگزینی برای عمل جراحی باز

جراحی باز با لیزر کمر چه تفاوتی دارند؟

تکنیک‌های متفاوتی بسته به علت درد بیمار، برای درمان کمردرد وجود دارد. به دلیل پیشرفت‌هایی که در زمینه پزشکی داشته‌ایم خوشبختانه راهکارهای زیادی از جمله لیزر کمر وجود دارد که به صورت بسته و بدون نیاز به برش برای بیمار انجام می‌شود.

در واقع زمانی که به فوق تخصص درد؛ دکتر محمد حسین دلشاد برای درمان دردهای خود مراجعه می‌کنید، پزشک سعی بر این دارد که مشکل شما را با روش‌های حداقل تهاجمی و بسته، در واقع بدون نیاز به جراحی درمان کند.

جراحی باز و قدیمی

در جراحی‌های قدیمی، جراح یک برش روی کمر ایجاد می‌کرد. سپس با کنار زدن عضلات و سایر بافت‌ها، به ستون فقرات آسیب‌دیده دسترسی پیدا می‌کردد.

در این روش جراحی بیمار به زمان بیشتری برای بهبودی کامل نیاز دارد و در نهایت ممکن است باعث آسیب به بخشی از بافت‌های آن ناحیه از کمر شود.

با وجود چنین اقداماتی برخی از بیماران بهبودی را پس از جراحی تجربه نمی‌کردند و همچنان درد ناشی از کمر احساس می‌شد.

درمان به روش نیمه تهاجمی

در این روش، برش کوچک‌تری نسبت به روش باز ایجاد کرده و از ابزار خاصی برای رسیدن به ناحیه آسیب‌دیده استفاده می‌کنند.

از آنجایی که راهکارهای نیمه تهاجمی به برش کمتری نیاز دارد، در نهایت بیمار درد کمتر و بهبودی سریع‌تری را تجربه خواهد کرد.

لیزر کمر

در طی درمان، از لیزر برای برداشتن بخش‌هایی از بافت اطراف نخاع و عصب‌های ناحیه کمر استفاده می‌کنند.

نکته‌ای که در خصوص این روش وجود دارد این است که از این روش تنها در مواقع خاصی مانند زمانی که تحت فشار قرار گرفتن عصب باعث درد می‌شود، در این مواقع لیزر کمر توصیه می‌شود.

از آنجایی که در این روش برشی در کمر بیمار زده نمی‌شود، نیاز به استراحت زیادی نخواهد داشت.

روند درمان با عمل دیسک کمر با لیزر چگونه است؟

زمانی که عصب در ناحیه کمر تحت فشار قرار می‌گیرد، می‌تواند درد شدیدی را برای فرد به همراه داشته باشد. در ستون فقرات مواردی مانند فتق دیسک کمر یا خار استخوانی اغلب منجر به تحت فشار قرار گرفتن عصب می‌شود.

مورد دیگر مربوط به سیاتیک است که در این حالت عصب سیاتیک تحت فشار قرار می‌گیرد و منجر به درد در ناحیه کمر و ساق پا می‌شود.

در این مواقع از لیزر کمر برای رفع فشار عصب به هدف تسکین درد به کار گرفته می‌شود، این روش درمانی تحت بی حسی موضعی برای بیمار انجام خواهد گرفت و بیمار طی درمان دردی احساس نخواهد کرد.

لیزر کمر جایگزینی برای عمل جراحی باز

برخی از بیماران تنها با تزریق آرام بخش این درمان را انجام می‌دهند. نحوه دیگر این روش، به این صورت است که لیزر از راه پوست (PLDD) برای از بین بردن بخشی از بافت دیسک استفاده می‌کنند که می‌تواند منجر به فشرده شدن و در نهایت درد شود.

لیزر کمر چه فوایدی دارد؟

از مزایای مهمی‌ که می‌توان برای این روش درمانی در نظر گرفت این است که بسیار کم تهاجمی‌تر از عمل جراحی باز است.

علاوه بر این، می‌توان این روش درمانی را به صورت سرپایی و تحت بی حسی موضعی بر خلاف عمل جراحی باز انجام داد.

شواهد تا به حال اینگونه بوده است که لیزر کمر (PLLD) اثر بخشی بالایی جهت درمان بیماران دارد.

مدت زمان بهبودی پس از انجام لیزر دیسک

زمان بهبودی پس از لیزر بسته به خود بیمار و پروسه‌ای که طی عمل برای بیمار انجام می‌گیرد، متفاوت است. برخی از افراد می‌توانند بلافاصله پس از درمان به فعالیت‌های روزانه خود بپردازند.

در حالی که برخی دیگر از افراد به زمان بیشتری نیاز دارند. زمانی که بیماران به روش‌های قدیمی عمل جراحی انجامی می‌دهند، باید در بیمارستان بستری شوند و ممکن است به چند هفته استراحت برای بهبودی نیاز داشته باشند.

در واقع افراد که به روش قدیمی درمان می‌شوند باید این مورد را در نظر بگیرند که ممکن است مجبور شوند ۸ تا ۱۲ هفته هیچ فعالیتی انجام ندهند. همچنین هر عمل نیمه تهاجمی دیگر ممکن است تا حدود ۶ هفته نیاز به استراحت داشته باشد.

اما، لیزر کمر اینطور نیست، نسبت به سایر روش‌ها روند بهبودی سریع‌تری دارد و بیمار دچار عوارض ناشی از عمل جراحی باز نخواهد شد.

لیزر کمر جایگزینی برای عمل جراحی باز

هزینه عمل دیسک کمر با لیزر

لیزر کمر با توجه به اینکه به روش تهاجمی صورت نمی‌گیرد، از هزینه کمتری نسبت به روش‌های قدیمی برخوردار است.

به طور کلی هزینه لیزر کمر بر اساس چنین مواردی تعیین می‌شود:

  • شهری که هستید.
  • کلینیکی که مراجعه می‌کنید.
  • میزان مهارت و تجربه پزشک
  • تحت پوشش قرار گرفتن بیمه
  • و…

به طور کلی باید برای اطلاع دقیق از قیمت، به صورت حضوری به فوق تخصص درد مراجعه کنید تا با توجه به شرایطی که دارید، هزینه دقیق را اعلام کند.

نظر خود را بیان کنید