حدود ۱۰ درصد از افراد در ایالات متحده هر سال وزوز گوش را تجربه می کنند، حتی اگر فقط برای چند دقیقه باشد. صداها می توانند در یک گوش یا گوش دیگر ظاهر شوند و می توانند بلند یا ملایم باشند.
وزوز گوش که فقط چند ثانیه طول بکشد لزوماً غیرعادی نیست. چیزی به سادگی انسداد می تواند این صداها را ایجاد کند، اما شرایط جدی تر نیز می تواند علت باشد.
کشف علت وزوز گوش اولین قدم برای درمان آن است. پزشک می تواند تشخیص دهد که آیا علت زمینه ای وجود دارد یا خیر، و سپس آن مشکل را از طریق داروها یا جراحی برطرف کند. درصد زیادی از مردم دلیل قابل شناسایی نخواهند داشت. این به عنوان “وزوز گوش ایدیوپاتیک” شناخته می شود. در حالی که هیچ درمانی برای وزوز گوش ایدیوپاتیک وجود ندارد، اما داروهایی وجود دارد که می تواند به کاهش شدت آن کمک کند. این مقاله به بررسی انواع درمانها از درمانهای مبتنی بر صدا گرفته تا تغییرات سبک زندگی میپردازد که میتواند به شما در مدیریت وزوز گوش و بهبود کیفیت زندگیتان کمک کند.
راه ها کارهای توصیه شده توسط کلینیک سمعک قلعک ارائه می شود پیشنهاد می کنیم تا انتها این مقاله را مطالعه کنید.
ارتباط بین وزوز گوش و کم شنوایی
کاهش شنوایی ممکن است یکی از دلایل وزوز گوش باشد. اگر کم شنوایی دارید، صدای خارجی کمتری به مغز شما می رسد. این باعث تغییرات نوروپلاستیک در مغز می شود که بر نحوه پردازش فرکانس های مختلف صدا تأثیر می گذارد.
در برخی از افراد مبتلا به کم شنوایی، صداهای ناشی از وزوز ممکن است همان فرکانس صداهای خارجی باشد که نمی توانند به خوبی بشنوند. به عنوان مثال، اگر در شنیدن صداهای با فرکانس بالا مشکل دارید، ممکن است صداهای ناشی از وزوز گوش بلند باشد.
کم شنوایی شنونده را از صدای بیرونی محروم می کند. این می تواند صداهای ناشی از وزوز گوش را تقویت کند، مانند:
- زنگ زدن
- وزوز
- سوت زدن
ترکیبی از کم شنوایی و وزوز گوش می تواند ارتباط را به ویژه چالش برانگیز کند.
سمعک برای وزوز گوش
چگونه سمعک می تواند به کاهش صدای زنگ در گوش شما کمک کند
وزوز گوش وضعیتی است که به گفته انجمن وزوز گوش آمریکا، بیش از ۵۰ میلیون آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد. گاهی اوقات به عنوان زنگ در گوش نامیده می شود و علامت مشکل در مسیر شنوایی است.
طبق گزارش انجمن کم شنوایی آمریکا، ۹۰ درصد افراد مبتلا به وزوز گوش نیز دچار کم شنوایی هستند.
وزوز گوش “همه در سر شما” نیست. این وضعیت بسیار واقعی می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را برای افرادی که به آن مبتلا هستند کاهش دهد. در حالی که هیچ درمانی برای وزوز گوش وجود ندارد، درمان هایی برای کاهش شدت و کمک به عملکرد روزانه وجود دارد، از جمله سمعک.
در این جمع بندی، به برخی از بهترین سمعک ها برای وزوز گوش می پردازیم و نحوه عملکرد آنها را توضیح می دهیم.
آیا سمعک می تواند به وزوز گوش کمک کند؟
شواهد بالینی منبع مورد اعتماد نشان می دهد که سمعک فواید زیادی برای افراد مبتلا به وزوز گوش دارد.
بهبود شنوایی کلی سمعک ها با بهبود کیفیت صدای خارجی، تمرکز کمتری بر صداهای داخلی ناشی از وزوز گوش دارند.
ادراک حسی و توانایی درک زبان را حفظ کنید. سمعک با بازگرداندن صدا به شنونده، محرومیت شنوایی را کاهش می دهد. این ممکن است تأثیر مفیدی بر توانایی پردازش زبان نیز داشته باشد.
صداهای وزوز گوش را که ممکن است آزاردهنده باشند را بپوشانید. برخی از سمعکها با وارد کردن صدای سفید یا صداهای آرامبخش به گوش، وزوز گوش را تسکین میدهند. این استراتژی به نام پوشاندن وزوز گوش معروف است. صداهای پوشاننده وزوز گاهی اوقات در سمعک ها ساخته می شوند. آنها همچنین ممکن است از طریق یک برنامه متصل به سمعک برنامه ریزی شوند.
مغز را دوباره آموزش دهید. سمعک و انواع دیگر صدا درمانی نیز ممکن است از تکنیکی به نام عادت کردن استفاده کنند. Habituation از صدای خارجی و تکنیک های دیگر استفاده می کند تا به مغز بیاموزد که صداهای وزوز گوش را مجدداً به عنوان بی اهمیت طبقه بندی کند. این امر نادیده گرفتن صداهای وزوز گوش و تمرکز بر صداهای تولید شده از خارج را آسان تر می کند.
اگرچه هیچ درمانی برای وزوز گوش وجود ندارد، درمان های پزشکی و سایر داروهای وزوز گوش می توانند به تسکین آن کمک کنند. برخی از این موارد بر کاهش اضطراب و افسردگی متمرکز هستند، مانند گفتار درمانی و درمان شناختی رفتاری. دارو برای تسکین اضطراب و افسردگی نیز می تواند مفید باشد.
درمان های دیگر ممکن است شامل حذف جرم گوش، اجتناب از داروهایی که می توانند باعث وزوز گوش شوند، و محدود کردن الکل، کافئین و سیگار کشیدن باشد.
چرا سمعک می تواند کمک کند؟
چند دلیل وجود دارد که چرا سمعک – و توانایی بهبود یافته در شنیدن – می تواند به کاهش علائم وزوز گوش کمک کند:
سمعک تحریک شنوایی را به مغز باز می گرداند
به طور خلاصه: راماچاندران می گوید: کم شنوایی مغز شما را کمی بیش فعال می کند، سلول های عصبی در هسته حلزون پشتی با فعالیت وحشی می شوند که ممکن است به طور بالقوه به اشتباه به عنوان صدا تفسیر شود.
او توضیح میدهد که از آنجایی که سمعکها برخی از محرکهای مغز را بازیابی میکنند، ممکن است به مدیریت وزوز گوش کمک کنند.
سمعک به شما امکان می دهد صداهای پس زمینه را بشنوید
یکی دیگر از مزایای بالقوه سمعک: بازیابی صداهای ظریف و آرام پس زمینه. پروتسمن میگوید: سمعکها میتوانند با افزایش صداهای محیطی در پسزمینه، مانند نسیم ملایم یا خشخش برگها در باد، کنتراست مغز با وزوز گوش را افزایش دهند.
سمعک ممکن است به کاهش استرس کمک کند
راماچاندران می گوید: «استرس می تواند وزوز گوش را بدتر کند. چیزهای زیادی وجود دارد که می تواند باعث استرس شود: کار، پول، روابط و غیره. ناتوانی در شنیدن و برقراری ارتباط با افراد اطراف شما نیز استرس زا است.
او به یاد می آورد که کم شنوایی اسپنگلر بر توانایی او برای شنیدن صداهای با فرکانس بالا تأثیر می گذارد – به این معنی که او می توانست بگوید مردم در حال صحبت هستند، اما نمی توانست تشخیص دهد که آنها دقیقا چه می گویند.
راماچاندران می گوید: استفاده از سمعک می تواند به کاهش استرس ناشی از کم شنوایی کمک کند. او میگوید: «لازم نیست آنقدر تلاش کنید که کارها را انجام دهید زیرا بهتر میشنوید.» کارهای ساده مانند سفارش صبحانه در یک غذاخوری یا خرید تمبر در اداره پست دیگر مانند میدان مین سؤالات به نظر نمیرسند. حرکت کنید.
سایر درمان های وزوز گوش
راماچاندران می گوید واقعیت ناگوار وزوز گوش این است که هیچ درمانی وجود ندارد. او می گوید که گاهی اوقات پوشاندن صداهای وزوز گوش با صداهای دیگر به ناپدید شدن موقت آن کمک می کند.
راماچاندران میگوید: «اما نمیتوانیم آن را برای همیشه از بین ببریم. همانطور که اسپنگلر تجربه کرد، سمعک به برخی افراد کمک زیادی می کند. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها موثر باشند و نه درمان هستند.
یکی دیگر از راهبردهای رایج برای مقابله با وزوز گوش، رفتار درمانی شناختی (CBT) است – راماچاندران میگوید این روش درمانی به افراد کمک میکند چگونه با چیزی که نمیتوانند تغییر دهند کنار بیایند. درمان بازآموزی وزوز گوش (TRT)، که راهبردهایی را برای نادیده گرفتن صداهای وزوز گوش ارائه میکند، یکی دیگر از گزینههای درمانی و همچنین راهبردهای مقابلهای مانند تمدد اعصاب و تمرینات تجسم و مدیتیشن است.
در پایان مقاله توصیه می کنیم حتما مقاله وزوز گوش چیست را مطالعه کنید.