پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی پوستی مادام العمر است که در آن سیستم ایمنی باعث تولید بیش از حد سلول های پوستی می شود. برخی از داروهای خانگی ممکن است به تسکین علائم این بیماری کمک کنند.

12 درمان خانگی برای درمان پسوریازیس که لازم است بدانید

پسوریازیس باعث ایجاد لکه های قرمز و پوسته پوسته هایی به نام پلاک می شود. پلاک ها معمولاً در آرنج ، زانوها و پوست سر ظاهر می شوند اما ممکن است در هر نقطه از بدن نیز ایجاد شوند.

بهتر است قبل از استفاده از درمان های خانگی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

درمانهای خانگی

  1.  قرار گرفتن در معرض نور خورشید

قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند گاهی اوقات هنگام ابتلا به پسوریازیس باعث بهبود ظاهر پوست شود. افراد باید پوست خود را به تدریج و برای دوره های کوتاه مدت در معرض آفتاب قرار دهند.

بنیاد ملی پسوریازیس توصیه می کند که بیماران روزانه یک بار  به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید.

در این شرایط پوشاندن پوست سالم با ضد آفتاب و لباس بسیار ضروری است تا فقط مناطق آسیب دیده در معرض آفتاب قرار بگیرند. لازم است بیمار از آقتاب سوختگی اجتناب ورزد زیرا آفتاب سوختگی می تواند پسوریازیس را بدتر کند. کسانی که سابقه خانوادگی سرطان پوست دارند ممکن است لازم باشد که از آفتاب دور باشند و به دنبال درمان های دیگر باشند.

اشعه UVB خورشید  به جای اشعه UVA برای علائم پسوریازیس مفید است.  استفاده از دستگاه برنز می تواند خطر ابتلا به نوعی سرطان پوست به نام ملانوم را ۵۹ درصد افزایش دهد و همچنین سبب تشدید علایم پسوزیازیس گردد.

  1. روغن ماهی یا چربی های امگا ۳

تحقیقات نشان داده است که اسیدهای چرب امگا ۳ ، که مکمل های ماهی و روغن ماهی اغلب حاوی آن هستند ، می توانند التهاب را کاهش دهند و بیماری های خود ایمنی را بهبود بخشند.

با این حال ، میزان این تاثیرگذاری ممکن است به نوع روغن ماهی ، دوز مصرفی و نوع پسوریازیس بستگی داشته باشد.

ممکن است برخی از افراد هنگام استفاده از روغن ماهی عوارض جانبی زیر را تجربه کنند:

حالت تهوع

سوهاضمه

اسهال

احساس طعم ماهی در دهان

افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین) مصرف می کنند ، در صورت مصرف مکمل های امگا ۳ ، در معرض خطر خونریزی بیشتری قرار دارند. از آنجا که مکمل های روغن ماهی می توانند با برخی داروها تداخل کنند ، بیماران باید قبل از مصرف با پزشک صحبت کنند. در حالت ایده آل ، بهتر است  به جای استفاده از مکمل ها از ماهی هایی که حاوی امگا ۳ هستند استفاده کنید

  1. کپسایسین

کپسایسین  از اجزای فلفل قرمز است و توانایی مبارزه با التهاب را دارد و ثابت شده است که می تواند علائم پسوریازیس را بهبود بخشد. در طی تحقیقات دانشمندان ، استفاده از کرم کپسایسین در ابتدا سبب  سوزش ، خارش و قرمزی  خواهد شد  ، اما با ادامه استفاده از آن علایم پسوریازیس متوقف شده یا به شدت کاهش  خواهد یافت . به نظر می رسد تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است .

  1. پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها باکتریهای مفیدی هستند که در ماست و غذاهای تخمیر شده وجود دارند. مردم همچنین می توانند آنها را به صورت مکمل نیز مصرف کنند. وجود تعادل مناسب در باکتری های موجود در بدن به ارتقا سیستم ایمنی بدن کمک می کند. پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است ، بنابراین پروبیوتیک ها ممکن است در مدیریت علائم مفید باشند. تحقیقات نشان می دهد که نوع خاصی از پروبیوتیک به نام Bifidobacterium infantis  ممکن است به تعدیل پاسخهای التهابی در بدن کمک کند که در بروز علائم پسوریازیس نقش دارند.

  1. کورکومین

کورکومین خاصیت ضد التهابی دارد و ممکن است در درمان پسوریازیس کمک کننده باشد . کورکومین ماده موثره زردچوبه است. این ماده التهاب در بدن را کاهش می دهد و همچنین ممکن است فعالیت پسوریازیس را نیز سرکوب نماید.

  1. انگور اورگان

انگور اورگان ، یا Mahonia aquifolium ، یک داروی گیاهی است که ممکن است به  تعدیل پاسخ سیستم ایمنی در پسوریازیس کمک کند. استفاده از کرم M. aquifolium یک درمان “ایمن و موثر” برای پسوریازیس خفیف تا متوسط ​​است که توسط تحقیقات زیادی به اثبات رسیده است.

12 درمان خانگی برای درمان پسوریازیس که لازم است بدانید

  1. آلوئه ورا

طب سنتی مدت هاست که از ژل داخل گیاه آلوئه ورا برای درمان زخم های پوستی استفاده می کند. استفاده از پماد حاوی آلوئه ورا نیز ممکن است به کاهش قرمزی ، پوسته پوسته شدن و التهاب ناشی از پسوریازیس کمک کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ ، که در آن ۲۲۴۸ فرد مبتلا به پسوریازیس خفیف تا متوسط ​​از پمادی حاوی آلوئه ورا استفاده کردند ، مشاهده شد که آلوئه ورا برای افراد مبتلا به این بیماری مفید است. بنیاد ملی پسوریازیس توصیه می کند کرم یا ژلی را انتخاب کنید که حداقل حاوی ۰.۵ درصد آلوئه باشد.

  1. سرکه سیب

شواهد و تجربیات گذشته حاکی از آن است که سرکه سیب ممکن است به تسکین خارش و سوزش ناشی از پسوریازیس پوست سر کمک کند ، اگرچه سرکه برای استفاده در مناطق زخمی یا ترک خورده پوست مناسب نیست. این ماده دارای خواص طبیعی از بین بردن میکروب است و می تواند برای پوست سر تسکین دهنده باشد.

برای یک درمان ملایم تر ، فرد می تواند سرکه را با مقدار مساوی آب رقیق کند. اگر در حین استفاده یا بعد از آن پوست بسوزد ، قطع مصرف آن امری حیاتی است. به نظر نمی رسد هیچ مدرک علمی برای اثبات  استفاده از سرکه سیب در پسوریازیس وجود داشته باشد.

  1. مرطوب کننده ها

خارش و پوسته پوسته شدن پوست می تواند باعث بدتر شدن پسوریازیس شود ، بنابراین مرطوب نگه داشتن پوست ضروری است. توجه داشته باشید که استفاده از کرم های مرطوب کننده یا نرم کننده های بدون عطر یک درمان استاندارد برای استفاده در کنار سایر روش های درمانی پسوریازیس هستند. پزشکان همچنین ممکن است درمان های موضعی و کرم های حاوی اسید سالیسیلیک و سایر مواد دارویی را توصیه کنند.

  1. پانسمان مرطوب و حمامهای گرم با نمک یا جو دو سر

حمام  و پانسمان مرطوب می توانند برای این بیماری آرامش بخش باشند ، اما نه آن حمام هایی که خیلی طولانی یا خیلی گرم هستند  زیرا می توانند چربی های پوست را از بین ببرند و این می تواند باعث بدتر شدن پسوریازیس شود. طبق تحقیقات انجام شده ، استفاده از یک وان  پر شده با بلغور جو دوسر یا یک پانسمان مرطوب از این ماده  می تواند خارش را کاهش دهد و یک وان گرم حاوی روغن حمام مناسب می تواند به مرطوب سازی پوست کمک کند.

در سال ۲۰۰۵ ، محققان در طی یک تحقیق بر روی مبتلایان این بیماری شواهدی یافتند که نشان می دهد نمک دریا می تواند به رفع  خشکی پوست کمک کنند. در این تحقیق مشخص شد که عملکرد پوست  بهبود یافته ، هیدراتاسیون پوست بهتر بوده و در مقایسه با گروه کنترل که به جای آن از آب ساده استفاده کرده اند ، زبری و التهاب پوست شرکت کنندگان کاهش یافته است. بعد از استحمام ، استفاده از یک مرطوب کننده مناسب در حالی که پوست هنوز مرطوب است می تواند از کاهش رطوبت پوست جلوگیری کند.

  1. ورزش و رژیم

برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس ممکن است اضافه وزن داشته باشند و در معرض خطر ابتلا به برخی بیماری های دیگر مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ باشند. ورزش می تواند به کاهش خطر این مشکلات اضافی کمک کند. رژیم غذایی همچنین برای حفظ وزن سالم و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی و سایر انواع بیماری ها مهم است.

نکاتی که ممکن است برای کاهش وزن به شما کمک کنند عبارتند از:

پرهیز از شکر

نوشیدن مقدار زیادی آب

قطع چربی های ترانس ، که در بسیاری از غذاهای سریع و فرآوری شده وجود دارد

خوردن غذاهایی با خاصیت ضد التهابی ، از جمله بسیاری از میوه ها و سبزیجات

12 درمان خانگی برای درمان پسوریازیس که لازم است بدانید

  1. سایر روش های درمانی جایگزین

سایر درمان های خانگی که بیماران مبتلا امتحان کرده اند عبارتند از:

طب فشاری

طب سوزنی

ماساژ

ریکی

یوگا یا تای چی

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد هر یک از موارد فوق به طور خاص می تواند به نفع فرد مبتلا به پسوریازیس باشد. با این حال ، طب سوزنی و ماساژ می تواند به تسکین درد کمک کند و ممکن است برای کسی که آرتروز پسوریازیس دارد مفید باشد.

افراد باید قبل از هرگونه درمانی که ممکن است شامل روغنهای اساسی مانند ماساژ باشد ، با پزشک خود مشورت کنند ، زیرا برخی از این روغنها ممکن است علائم را بدتر کنند. یک پزشک متخصص می تواند در مورد  استفاده از محصولات مناسب مشاوره ارائه دهد.

اجتناب از عوامل محرک

پسوریازیس معمولاً شامل دوره های عود و تسکین میباشد ، به این معنی که گاهی علائم بدتر می شوند و گاهی بهبود یافته و ممکن است فرد علائمی نداشته باشد. اجتناب از عوامل محرک ، در صورت امکان ، می تواند به جلوگیری از عود بیماری کمک کند.

محرک های شایع عبارتند از:

فشار

سیگار کشیدن

آسیب پوستی ، از جمله بریدگی ، خراش و آفتاب سوختگی

برخی از داروها ، از جمله برخی از داروها برای فشار خون بالا ، اختلالات روانپزشکی ، آرتروز و مالاریا

عفونت ها و بیماری ها ، مانند استرپتوکوک گلو ، سرماخوردگی و سایر شرایط شایع

مرکز پرستاری مهر آپامه با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادری مجرب در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار  آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

نظر خود را بیان کنید