جدیدترین روش درمان وزوز گوش (کشف نورون های جدید برای درمان وزوز گوش)

در انگلیس ۶ میلیون نفر از وزوز گوش رنج می برندوزوز گوش نوعی صدا است که در گوش یا سر شنیده می شود.  خود گوش انسان مسؤول ایجاد وزوز نیست اما مناطقی که در مغز مسئول ایجاد وزوز است شناسایی شده است. مغز از تعداد زیادی نورون تشکیل شده است که هر کدام وظیفه خاصی دارند.

مناطق خاصی در مغز وجود دارد که به آن کورتکس شنوایی می گویند. در این منطقه لایه هایی وجود دارد که هرکدام برای یک فرکانس خاص اختصاص داده شده اند و دقیقا شبیه نوت های پیانو عمل می کنند.

هر عاملی که سبب کم شنوایی شود می تواند بر روی انتقال صدا از حلزون به مغز اثر بگذارد. این کاهش شنوایی می تواند به وسیله دارو، سر وصدای بلند و حتی پیری اتفاق بیفتد. اختلال عملکرد نورون ها به وسیله کاهش شنوایی می تواند سبب فعالیت خود به خودی عصب های مغزی شود و این حالت سبب می شود عصب های شنوایی نتوانند به طور یکپارچه عمل کنند. حال این اختلال سبب می شود عصب ها دائما به طور نامنظم تحریک خود به خودی بیش از حد شوند. پیامد این فعالیت نامنظم بیش از حد ایجاد وزوز گوش است.

در طول زمان این فعالیت نامنظم پایدار می شود ازاینرو بیمار دائما صدای وزوز را می شنود. یافته های تصویربرداری از مغز فعالیت های پیوسته نامنظم را در قسمت شنوایی مغزنشان داده است.

به مرور زمان وزوز گوش در مناطق مرکزی مغز که مسئول کنترل توجه، احساسات و استرس هستند را درگیر می کند و سبب می شود مرکز احساسات بدن به این صدا حساس شود. حال وزوز گوش بر روی سطح اضطراب و استرس بدن اثر می گذارد و سبب می شود در هر بیماری علائم متفاوتی همچون خستگی، اضطراب، افسردگی و غیره را نشان دهد.

اخیرا متخصصین و دانشمندان در آلمان راه حل هایی را معرفی کرده اند که می توان به وسیله آن همزمانی عملکرد عصب گوش را بهبود بخشید و به وسیله آن می توان وزوز را کاهش و حتی حذف کرد. در این تحقیق از آکوستیک کوردینت به عنوان وسیله ای که صداهای تغییر یافته را تولید می کند استفاده کردند و این وسیله سبب می شود همزمانی از دست رفته عصب گوش بهتر شود. حال منطقه از مغز که فعالیت ان از حد نرمال بیشتر شده بود به حالت طبیعی باز می گردد. در این وسیله از یک سری پردازش های پیچیده استفاده شده است که سبب می شود صدایی تولید شود که این صداها سبب می شود عصب فعالیت همزمانی بیشتری داشته باشد و این همزمانی بیشتر سبب کاهش وزوز می شود.

سیگنال جدید سبب می شود عصب ها سریعتر تحریک شوند و نورون ها با یکدیگر ارتباطات گسترده ایی تشکیل می دهند که در نهایت این تحریک گسترده به مغز می رسد. سیگنال ارائه شد به طور متناوب وقتی ارائه شود نورون های را در یک لحظه فعال می کند و در یک لحظه غیر فعال می کند. این الگوی سیگنال که به زبان ساده یک در میان ارائه می شود سبب می شود تحریک فعالیت اضافی نورون ها را کنترل کند و به مرور فعالیت بیش از حد آن را کاهش داد که تکرار این سیگنال سبب کاهش وزوز می شود.

وز وز گوش

سیگنال های ویژه ارائه شده به وسیله دستگاه سبب تحریک مناطق مرتبط با وزوز در کورتکس شنوایی مغز می شود. این سیگنال توسط سمعک های مخصوصی که برنامه وزوز گوش دارند تولید و ارائه می شود. با استفاده ۴ الی ۶ ساعت در روز از این وسیله سبب می شود شما از وزوز گوش رهایی یابید.

شاید این برای شما سوال باشد که چونکه این سیگنال دقیقا مناطق مورد هدف را تحریک می کند؟ در هنگام ارزیابی وزوز دقیقا فرکانسی که وزوز گوش به آن شبیه است توسط متخصص شنوایی شناسی شناسایی می شود و دستگاه با ارائه یک الگوریتم مشخص در نهایت فرکانسی که در مغز وزوز را ایجاد کرده است را به طور متناوب تحریک می کند و سبب می شود همزمانی تحریک عصبی آن منطقه افزایش یابد که با این افزایش باید شاهد کاهش و حذف وزوز باشیم.

نتایج تست های مغزی نشان داده است که نحوه فعالیت عصبی بعد از تحریک تغییر یافته است که این تغییر تایید کننده بهبود وزوز است. ۱۲ هفته ارائه سیگنال نشان داد که الگوی تحریک نامنظم  امواج  مغزی آلفا و گاما کاهش یافته است و نظم فعالیت عصبی مناطق ایجاد کننده وزوز بیشتر شده است. حال با بهبود الگوی فعالیت منظم مغزی مناطقی از مغز که در احساسات  آگاهانه نقش دارد  به علت ارتباط دو جانبه با هم تحریک می شوند که این مناطق مرتبط با احساسات مغز خود بر کنترل وزوز نقش دارند و سبب حذف وزوز گوش می شوند.

وزوز گوش

درمان وزوز گوش چگونه انجام می شود؟

برای درمان وزوز گوش ابتدا باید با استفاده از تست شنوایی و تست ارزیابی وزوز منبع و علل ایجاد کننده آن مشخص شود و درمان متناسب تجویز شود .

البته در فضای اینترنت مطالب زیادی با موضوع درمان خانگی یا درمان سنتی وزوز گوش ثبت می شود که از لحاظ علمی و تجربه بیماران این نوع درمان ها یا اصلا بی اثر هستند یا اثر خیلی کوتاه مدتی به همراه دارند.

بهترین و نوین ترین راه درمان وزوز استفاده از سمعک های مخصوص وزوز گوش است البته نباید بابت اینکه تا آخر عمر نیازی به استفاده از سمعک نیست و این نوع سمعک ها برای درمان تجویز می شوند .البته این نوع سمعک ها دارای تنوع بالای در نوع و قیمت می باشند و دارای انواع سمعک هوشمند, سمعک داخل گوشی ,سمعک پشت گوشی و سمک های غیر قابل دید یا به اصطلاح  سمعک نامرئی  می باشند .

چرا گوش های من زنگ می زند؟

وزوز گوش درک صدایی است که در یک یا هردو گوش یا سر شنیده می شود. در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از جمعیت از وزوز گوش رنج می برند. وزوز گوش یک بیماری نیست بلکه علایمی از یک بیماری می باشد نظیر پیرگوشی(کم شنوایی وابسته به سن)، آسیب به گوش، صدای بلند و… .

علت های مختلفی در ایجاد وزوز گوش نقش دارد که در ادامه به آن پرداخته می شود.

علائم وزوز گوش:

وزوز گوش حس شنیدن صدا زمانی که هیچ صدایی در محیط خارجی وجود ندارد تعریف می شود.

وزوز گوش شامل صداهای مختلفی می باشد که ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد:

*صدای زنگ

*صدای غرش

*صدای کلیک

*صدای وزوز

*صدای خش خش

وزوز گوش

همانطور که قبلا بیان شد صدای وزوز می تواند در یک گوش، دو گوش یا در سر شنیده شود. همچنین صدای وزوز در فرکانس ها و شدت های مختلف برای بیماران قابل شنیدن می باشد. اما علائم وزوز گوش برای افراد متفاوت می باشد برای مثال: در بعضی افراد وزوز گوش در طول شب بلندتر می شود (در طول شب به دلیل ساکت بودن محیط صدای وزوز گوش بلندتر شنیده می شود اما در طول روز اینگونه نیست. به دلیل اینکه در طول روز، صداهای محیط سبب پوشش یا کاهش شدت وزوز می شوند و همچنین با انجام فعالیت های روزانه فرد تمرکز کمتری بر روی وزوز خود دارد) در بعضی موارد وزوز گوش به حدی شدید می باشد که از تمرکز کردن فرد یا شنیدن صدای اطراف جلوگیری می کند. وزوز گوش می تواند به طور مداوم(در تمام مدت) یا در بعضی از شرایط(در شرایط استرس زیاد، افزایش فشار عصبی و…)  قابل شنیدن باشد. همچنین در موارد وزوز شدید، وزوز گوش به حدی زیاد می باشد که در فعالیت های روزانه، شغل و زندگی اختلال ایجاد می کند. در حالیکه بیماران با وزوز ملایم، تجربه ای از شنیدن صدای خفیف یا ضعیف در گوش دارند که آزاردهندگی کمتری ایجاد می کند. در بیشتر موارد در هنگام شروع وزوز گوش، وزوز به صورت ثابت قابل شنیدن نمی باشد و درواقع گاهی هست و گاهی شنیده نمی شود. اما به مرور و عدم درمان یا کاهش عامل های ایجاد وزوز شدت وزمان قابل شنیدن وزوز گوش افزایش می یابد.

انواع وزوز گوش:

به طور کلی دو نوع وزوز گوش وجود دارد:

*وزوز سابجکتیو:

در این نوع از وزوز گوش، تنها فرد دارای وزوز می تواند آن را بشنود. اکثر وزوز های گوش از نوع وزوز سابجکتیو می باشند.

از علت های ایجاد این نوع وزوز (وزوز سابجکتیو) می توان به اختلال در گوش خارجی، میانی و گوش داخلی، درگیری اعصاب شنوایی یا مسیرهای شنوایی( کم شنوایی) و… اشاره کرد.

*وزوز ابجکتیو:

در این نوع از وزوز گوش علاوه بر شنیدن صدای وزوز توسط بیمار، با نزدیک شدن به گوش بیمار برای دیگران نیز قابل شنیدن می باشد. تعداد کمی از افراد از این نوع وزوز گوش رنج می برند. عامل های ایجاد این نوع از وزوز با وزوز سابجکتیو متفاوت می باشد و شامل مشکلات عروقی شدید، انقباض ماهیچه های گوش میانی و.. می باشد.

وزوز گوش سمعک وزوز گوش

علل وزوز:

  • بیماری های گوش مثل عفونت گوش، جرم زیاد گوش، تومور گوش میانی، تومور عصب گوش،منییر،اختلال شیپور استاش،بیماری اتواسکلروزیس
  • کم شنوایی
  • در معرض صدای بلند بودن
  • مشکلات گردنی یا فکی
  • تومورهای مغزی
  • فشار خون
  • چربی خون بالا
  • بیماری های قلبی
  • بیماری کلیوی
  • ضربه به سر یا گردن
  • مصرف دارو

۱۱ دارویی باعث وزوز گوش می شوند شامل موارد زیر هستند:

نظر خود را بیان کنید