کیست تخمدان جزء بیماری های شایع در میان بانوان بوده که ممکن است در هر دوره سنی اتفاق بیفتد. برای اینکه به سوالات ذهنی خود در مورد کیست تخمدان، عوارض و مشکلات ایجاد شده و شرایط درمان آن پاسخ مناسبی بدهید، بهتر است تا از بهترین دکتر زنان در این زمینه کمک بگیرید. چرا که دکتر زنان می تواند به صورت کاملاً تخصصی اقدام به کاهش استرس ها و درمان بیماری کند.

کیست تخمدان و روش های درمان آن توسط دکتر زنان

کیست تخمدان چیست؟

کیست تخمدان جزء مشکلات رایجی است که گریبان گیر خانم ها بوده و در انواع مختلف به وجود می ‌آید که در ابتدا هیچ گونه درد یا نشانه خاصی ایجاد نمی کند. به همین جهت اغلب افراد در مورد مشکل خود بی خبر هستند.

کیست تخمدان چیست؟ این سوال ممکن است برای بسیاری از افرادی که با این مشکل روبرو شده اند، به وجود بیاید. به کیسه های مملو از مایع یا مواد جامد که در برخی موارد خاص مو و استخوان در داخل این کیسه ها قرار می گیرد گفته می شود که در سطح تخمدان رشد می کند.

کیست های تخمدان معمولاً در هنگام تخمک گذاری شکل می‌ گیرند و زمانی اتفاق می‌ افتد که تخمدان هر ماه تخمک آزاد می کند.

معمولاً کیست های تخمدان کوچک و بی‌ضرر بوده اما در صورتی که اندازه آنها بزرگتر شده با برخی از علائم روبرو می گردد.

  • احساس درد ناگهانی در ناحیه کمر
  • حالت تهوع شدید
  • احساس درد در هنگام نزدیکی
  • پریودهای نامنظم
  • موهای زائد به ویژه در ناحیه چانه و گونه

بروز علائم مانند خونریزی، تب، احساس سرگیجه و عدم تعادل و درد شدید در ناحیه لگن از مشکلات بسیار جدی کیست تخمدان بوده که لازم است سریعا به دکتر زنان مراجعه شود.

کیست ممکن است در هر دو تخمدان شما یا یکی از آن‌ها ایجاد شود. کیست از نظر اندازه یا محل قرار گیری متفاوت است و در هر دوره زندگی یک زن امکان دارد یکی از تخمدان‌های او را درگیر کند. همانطور که قبلا اشاره کردیم، معمولا کیست تخمدان خطر خاصی ندارد اما ممکن است در موارد نادری تبدیل به توده سرطانی شود یا اینکه به قدری بزرگ و سنگین شود که وزن نامعقول آن باعث پیچش تخمدان و خونریزی داخلی شود.

علت کیست تخمدان

علت کیست تخمدان بسته به نوع کیست تفاوت پیدا می ‌کند. گاهی اوقات فولیکول ها در طول تخمک ‌گذاری پاره نمی شوند و تخمک آزاد نمی ‌کنند. درعوض مایعات بیشتری درون خود ذخیره کرده و تبدیل به کیست فولیکولی می گردند.

گاهی اوقات هم فولیکول ها آزاد شده اما کیسه ی آنها بجای حل شدن دوباره بسته می شود و با خون و مایعات دیگر داخل آن پر می گردد.

کیست تخمدان و روش های درمان آن توسط دکتر زنان

در این بخش به بررسی برخی از رایج ترین دلایل ایجاد کیست تخمدان می پردازیم:

مشکلات هورمونی

کیست های تخمدان عملکردی معمولاً خود به خود و بدون نیاز به درمان رفع می گردد؛ چرا که این کیست ‌ها علت هورمونی داشته و با مصرف داروهای درمان نازایی به آسانی رفع می گردد.

آندومتریوز

بانوانی که به آندومتریوز مبتلا هستند می توانند به یکی از انواع کیست تخمدان به نام آندومتر یوما مبتلا شوند. در این عارضه سلول های آندومتریال رحم خارج از رحم فرد رشد می کنند، این کیست ها در دوران قاعدگی زنان در حین رابطه جنسی درد زیادی به وجود می آورند.

بارداری

یک کیست تخمدان به صورت طبیعی در اوایل دوران بارداری تشکیل شده، تا به تقویت بارداری تا زمان تشکیل جفت کمک کند. اما گاهی اوقات این کیست روی تخمدان تا آخر دوره بارداری باقی می ماند که باید برداشته شود.

عفونت های شدید لگنی

وجود عفونت های شدید لگن موجب تشکیل کیست می ‌گردد؛ چرا که عفونت می‌ تواند به تخمدان ها و لوله های رحمی هم سرایت کند.

سابقه قبلی

افرادی که قبلاً یک کیست تخمدان داشته اند، احتمال ایجاد کیست جدید در بدن آنها بیشتر می گردد.

بهترین دکتر زنان برای درمان کیست تخمدان

کیست تخمدان یک بیماری شایع است که در بین اغلب بانوان به وجود می ‌آید و و گاهی اوقات لازم است که برای درمان کیست سریعاً اقدام شود.

پیدا کردن بهترین دکتر زنان برای درمان کیست تخمدان اهمیت زیادی پیدا می ‌کند چرا که تکمیل دوره درمان زیر نظر متخصص زنان و زایمان می تواند بر روند بهتر درمان تأثیر بگذارد.

بهترین دکتر زنان برای درمان کیست باید از برخی مشخصات و ویژگی ها برخوردار باشد، تا بتواند با شناخت درست و به موقع مشکل بهترین راه حل های درمانی را ارائه دهد.

معمولاً بهترین دکترها از وجدان کاری بالایی برخوردارند و تمام تلاش خود را در انجام دادن هر چه بهتره وظیفه کاری به به کار می بندند و با تمامی شرایط و موقعیت ها خود را به افق داده و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند.

با تحقیقات میدانی از افراد مختلف بررسی سایت پزشکان و کمک گرفتن از اپلیکیشن های معرفی پزشکان مطرح می تواند یکی از بهترین آنها را برای درمان مشکلات خود پیدا کنید.

کیست‌هایی که بی خطر هستند معمولا علائم و عوارض خاصی ایجاد نمی‌کنند و رفع می‌شوند اما برخی از کیست‌هایی که بزرگ هستند ممکن است خطراتی برای فرد داشته باشند. این کیست‌ها علائم ایجاد می‌کنند. برای این کیست‌ها باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

در صورتی که علائمی مثل درد شدید شکم و لگن دارید و دچار تب، حالت تهوع و استفراغ شدید نشان‌دهنده ترکیدن کیست است؛ شما به اقدامات فوری پزشکی احتیاج دارید.

کیست تخمدان و روش های درمان آن توسط دکتر زنان

متخصص زنان چگونه کیست تخمدان را درمان می کند؟

درمان کیست تخمدان توسط متخصص زنان با توجه به عوامل و شرایط خاص هر بیمار متفاوت است. روش های درمان کیست تخمدان توسط متخصص زنان با توجه به نوع کیست و وضعیت بیمار می تواند متفاوت باشد.

معمولاً عواملی مانند سن بیمار، دوره ایجاد کیست و وارد شدن بیمار به دوران یائسگی یا شرایط دیگر و همچنین اندازه و ظاهر کیست در شیوه درمان تفاوت پیدا می ‌کند.

در ادامه به برخی از راهکارهایی که متخصص زنان برای درمان کیست تخمدان ارائه می دهد، اشاره می کنیم:

انتظار همراه با مراقبت

برای کیست های کوچک و از نوع عملکردی که بین ۲ تا ۵ سانتی متر بوده پزشک به بیمار زمان می دهد تا این کیست ها به طور خود به خود از بین بروند؛ اما باید تحت نظر پزشک باشند.

قرص های جلوگیری از بارداری

برای کاهش شکل گیری کیست های جدید در چرخه های آینده قاعدگی، پزشک مصرف قرص های جلوگیری را پیشنهاد می کند.

جراحی

اگر کیست به طور خود به خود از بین نرود، یکی از راهکارهای مهم جراحی است و بیشتر در زمانی که علائم خاصی وجود داشته و کیست اندازه بزرگی دارد و در طی دو تا سه چرخه قاعدگی از بین نمی رود، دکتر زنان جراحی را پیشنهاد می دهد.

جراحی در کیست تخمدان به دو روش صورت می گیرد.

لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی به جراحی سوراخ کلید مشهور است، در این روش جراحی یک برش کوچک ایجاد کرده و به کمک ابزارهای بسیار کوچکی کیست را در می آورد. این جراحی معمولا بر روی باروری خانم ها تأثیر نمی ‌گذارد و مدت زمان بهبود سریع است.

لاپاراتومی

زمانی از این روش جراحی استفاده می شود که کیست سرطانی بوده و باید جراح روی شکم یک برش بزرگتر ایجاد کرده و به طور کامل کیست را بیرون بیاورد. در صورت سرطانی بودن کیست آن را برای آزمایش و نمونه برداری ارسال کرده که در صورت مشخص شدن سرطان، باید پزشک اندام ها و بافت بیشتری از رحم مانند خود رحم و تخمدان ها را خارج کند.

نظر خود را بیان کنید