صبر و تحمل خود را در شرایط بحران بالا بریم

چگونه در شرایط بحران تاب آور شویم؟ آیا کرونا ما را قرنطینه می کند یا ما کرونا را قرنطینه می کنیم! چطور با شیوع کرونا و قرنطینگی تاب آوری داشته باشیم؟ بحران فعلی از دیگر بحران هایی است که انسان ها تا کنون با آن مواجه شده اند. در حال حاضربسیاری از افراد  به دلیل شیوع ویروس کرونا ناچار به قرنطینه خانگی هستند. در این شرایط سلامت جسمی و روانی ما به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد. احساساتی مثل ترس، استرس، افسردگی و ناامیدی ناشی از شیوع کرونا باعث شده است که تحمل این شرایط  برایمان مشکل آفرین باشد. باید بدانیم که برخی از این احساسات طبیعی هستند اما می توان آنها را به خوبی کنترل کرد. در ادامه به نحوه مدیریت خود در شرایط بحرانی و راهکارهایی برای مقابله با افکار و عواطف منفی می پردازیم.

تاب آوری چیست

چطور تاب آوری می تواند در شرایط بحرانی به ما کمک کند؟ در دنیای نا معلومی که مانند اقیانوس پر از جوش و خروش تغییرات، دشواری و پیچیدگی است، تاب آوری یک مدل زندگی به حساب می آید. بهترین توصیفی که می توان از کلمه تاب آوری داشت این است که تاب آوری مانند کِرِم ضد آفتاب احساسات است. اهمیت این خصلت و ویژگی، روز به روز برای ما پر رنگ تر می شود. حال این سوال مطرح می شود که کسانی که تاب آور هستند و از استقامت روانی برخوردارند چه ویژگی هایی دارند. سه رفتار اصلی در این افراد وجود دارد.

راهکارهای ایجاد تاب آوری در مواجه با شرایط بحران

تسلط بر احساسات قبل از مدیریت شما توسط احساسات

افراد انعطاف‌پذیر و تاب آور دیدگاه مثبتی دارند. آن‌ها به خودشان یاد آوری می‌کنند که بیشتر اتفاقاتی که با آن مواجه هستند موقتی است و این  افراد  تمرکز می کنند که  چه مواردی را می توانند از تجربیات  مختلف زندگی  بیاموزند.

محکم بودن

تاب آوری در  افراد باعث شده با ترس خود مواجه شده و نگرش انطباقی داشته باشند، که به آن‌ها اجازه می‌دهد حتی در بدترین زمان بر احتمالات متمرکز شوند. هر چقدر موقعیت سخت‌تر باشد، آن‌ها سخت‌ محکم تر می‌شوند .

به رشد خود ادامه دهید

زندگی آسان‌تر یا سخاوتمند تر نمی‌شود؛ ما قوی‌تر و انعطاف پذیرتر می‌شویم. افراد تاب آور به طور مداوم شجاع‌تر و شجاع‌تر می‌شوند. آن‌ها می‌دانند که زندگی چیزی نیست که برای ما اتفاق می‌افتد بلکه آن چیزی است که در درون ما اتفاق می‌افتد. پس تاب آوری را در خود تقویت می کنند.

جرأت مندان خوش بین

افراد  تاب آور به جای اینکه اجازه دهند مشکلات با ایجاد حس منفی بر آنها غلبه کند به حل کردن مشکلات می پردازند. آن‌ها در حال برنامه‌ ریزی برای آینده هستند حتی زمانی که همه چیز نابسامان است.

روابط خود را گسترش دهید

افراد تاب آور روابط قوی و حمایتی را حفظ می‌کنند، هم شخصی و هم حرفه‌ای. در نتیجه آن‌ها در زمان های بحرانی از کمک افرادی که آنها را حمایت می کنند  بهره مند خواهند بود.

معنای زندگی را بیابید

افراد تاب آور به دنبال معنی می‌گردند. این افراد  یک ” دلیل شخصی ” را ایجاد می‌کنند که به آن‌ها کمک می‌کند تا درک روشنی از هدف داشته باشند، تا  با دید وسیع تری به مشکلات زندگی نگاه کنند. این امر مستلزم آن است که ما به  تجربیات خود توجه کنیم، به احساسات خود گوش دهیم و مایل به یادگیری حتی از ناامیدی و شکست مانند موفقیت و انگیزه باشیم و بر این باور باشیم که هر موفقیت و شکستی پیامی از خالق برای  کشف معنای زندگی ماست.

عوامل موثر بر سازگاری با قرنطینه 

مهم است به یاد داشته باشید که هر کس  با استرس به طور متفاوت عمل می‌کنند. برخی افراد ممکن است بهتر بتوانند به دلایلی از جمله عواملی چون تاب آوری، انعطاف‌پذیری و شخصیت کلی شان، با قرنطینه  سازگار شوند. برخی از عواملی که در این مورد نقش دارند عبارتند از:

  • بهداشت روانی قبلی

سلامت روانی قبلی ما روی بهداشت روانی فعلیمان اثر گذار است. اختلالاتی مثل افسردگی و اضطراب می‌تواند توانایی ما را برای مقابله با شرایط فعلی تحت تاثیر قرار دهد.

  • چگونه با استرس مقابله می کنید

 اگر تمایل دارید در مقابل استرس، نسبتا انعطاف‌پذیر و تاب آور باشید، لازم است مهارت‌های مقابله با هیجانات منفی را داشته باشید که به شما این امکان را می دهد که بدون بسیاری از تاثیرات منفی قرنطینه را مدیریت کنید.

  • تفاوت های شخصیتی

شخصیت شما ممکن است بر چگونگی مقابله شما تاثیر داشته باشد. برای مثال برون گرایان ممکن است با احساس تنهایی که انزوا ایجاد می‌کند مبارزه کند. افراد برون گرا نیاز بالا به تعاملات اجتماعی دارند. برون گرایان ممکن است تنهایی بیشتری را تجربه کرده یا خانه ماندن در خانه برایشان دشوارتر باشد. این لزوما به این معنی نیست که برون گرایان باید دائما در موقعیت‌های اجتماعی غرق شده ‌باشند. راه‌هایی برای تحقق نیاز به تعامل با دیگران در میان انواع شخصیت های اجتماعی وجود دارد. ایجاد تماس با دیگران از طریق شبکه های اجتماعی می‌تواند راه حلی خوب برای حفظ ارتباطات باشد و نیاز این افراد برای برقراری ارتباط را تامین می کند.

افراد با شخصیت درونگرا بیشتر دوست دارند از تنهایی لذت ببرند، بنابراین ممکن است با کاهش یا محدود کردن تعاملات اجتماعی راحت‌تر مقابله کنند. درون گرایان پس از اجتماعی شدن احساس خستگی می‌کنند،  بنابراین ممکن است در طول مدت قرنطینه به خوبی با این شرایط  کنار بیایند. اما حتی درون گرایان هم به ارتباط اجتماعی نیاز دارند. بنابراین یافتن راه‌هایی برای ارتباط با دیگران هنوز ضروری است.

راهکارهای کاهش اثرات منفی قرنطینه بر سلامت روان

  • یک برنامه روتین برای خود ایجاد کنید

اختلال در روال عادی روزانه شما می‌تواند یکی از دشوارترین جنبه‌های قرنطینه باشد. زمانی که سعی می‌کنید بفهمید که چگونه تمام ساعات روز را پر کنید، این می‌تواند باعث شود که به این احساس برسید.

اگر در  خانه  به شغل خود ادامه می دهید و کار می کنید، این مسئله می‌تواند به ساختار زمانی شما مثل یک روز کاری منظم کمک کند. با این حال، اگر شما با سایر اعضای خانواده از جمله کودکان در خانه هستید، این می‌تواند چالش باشد. پیدا کردن یک برنامه روتین برای شما مهم است.

فعالیت‌هایی را برنامه‌ریزی کنید که همه افراد خانواده  را مشغول داشته باشد تا بتوانید کارهای خود انجام دهید. سعی کنید برنامه روزانه خود را تهیه کنید. اما بیش از حد آن را فشرده نسازید. با این کار یکنواختی را خاموش کنید.

  • تا آنجا که می توانید فعالیت داشته باشید

عدم فعالیت فیزیکی می‌تواند تاثیرات زیادی  بر سلامت شما، هم در ذهن و هم به طور فیزیکی داشته باشد. مطالعات  نشان  می دهد که تنها دو هفته عدم فعالیت می‌تواند منجر به کاهش توده عضلانی و اثرات منفی متابولیک شود .

خوشبختانه، ایده‌های ورزش خانگی زیادی وجود دارند که می‌توانند به حفظ  سلامتی شما کمک کنند. ممکن است قرنطینه شما مختصر باشد، اما فعال ماندن به شما کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشید و میزان تناسب اندام خود را حفظ کنید. همچنین راهی خوب برای کمک به مبارزه با حس بیقراری و کسالت ناشی از گرفتار شدن در شرایط فعلی می باشد. اگر فرد سالمندی در خانه با شما زندگی می کند، باید به میزان فعالیت و تحرک او  نیز توجه کنید. پرستار سالمند می تواند با انجام تمرینات مناسب باعث سلامت سالمند شما باشد.

  • با ناامیدی و ملالت مبارزه کنید

برخی از مشکلات قرنطینه شدن ناشی از کسالت و ناامیدی است. پیدا کردن راه‌هایی برای سپری کردن زمان مهم است. بنابراین سعی کنید هر چه می‌توانید از یک  برنامه روتین استفاده کنید. بر روی پروژه‌ها کار کنید و یا فعالیت‌های جدیدی را برای پر کردن وقت خود پیدا کنید. آنها را سازماندهی کنید یا سرگرمی خلاقانه جدیدی را امتحان کنید.

انجام کارها می‌تواند حس هدف و شایستگی را فراهم کند. این به شما چیزی می‌دهد که برای هر روز به سمت پیشرفت مهارت های  فردی و اجتماعی  حرکت کنید و به جلو نگاه کنید. پس برنامه بریزید، کارهایی را که می‌خواهید به انجام برسانید لیست کنید و سپس هر روز چند چیز را از لیست خود بردارید و کارهای نیمه کاره را به اتمام برسانید.

  •  با افراد دیگر در ارتباط باشید

در تماس با افراد دیگر بودن نه تنها ملالت را از بین می‌برد، بلکه برای به حداقل رساندن حس انزوا نیز مهم است. در تماس با دوستان و خانواده از طریق تلفن وشبکه های اجتماعی باشید. در صورت امکان، به گروهای  پشتیبانی از افرادی که در قرنطیه هستند و مشاوره تلفنی بپیوندید. صحبت کردن با دیگران که همگی یک مشکل واحد دارند، می‌تواند یک حس اجتماعی و توانمندسازی ایجاد کند.

  • هدف خود را از ماندن در خانه تعیین کنید

وقتی ناامید هستید  یا حس زندانی بودن می کنید، می‌توانید به این فکر کنید که چرا خودتان را  قرنطینه می‌کنید. اگر به طور بالقوه در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستید، دوری از دیگران اقدامی خیرخواهانه است. شما با این کار، احتمال اینکه نادانسته بیماری را به افراد دیگر منتقل کنید را به حداقل می رسانید، حتی اگر در حال حاضر بدون علامت باشید.

هم چنین اگر فردی هستید که تنها زندگی می کنید و مبتلا به ویروس کرونا هستید و در قرنطینه خانگی به سر می برید، علاوه بر توجه به مطالب ذکر شده در متن بالا می توانید برای سپری کردن مراحل بهبودی از کمک یک پرستار در منزل بهره ببرید. برای این منظور با پرنیان تماس بگیرید تا بهترین خدمات را داشته باشید.

صبر و تحمل خود را در شرایط بحران بالا بریم

علائم کرونا در کودکان

ویروس کرونا در کودکان معمولا خفیف تر است!

گرچه استثنائات قابل توجهی وجود دارد، اکثر شواهد پیشنهاد می­ کند خطر کووید-۱۹ برای کودکان بسیار کم­تر از بزرگسالان است. اگر نگران هستید که کودک شما به کرونا مبتلا شده است، از تست هوشمند کرونا برای تخمین ابتلا می توانید استفاده کنید.

شناخت علائم کرونا در کودکان می­ تواند به والدین و پرستارکودک کمک میکند تا علائم اضطراری هشداردهنده را تشخیص دهند و به دنبال درمان مناسب بگردند. این مقاله علائم ویروس کرونا در کودکان، برخی عوارض احتمالی و زمان مراجعه به پزشک کودکان را پوشش می­ دهد.

اطلاعات جمع ­آوری شده درمورد کودکان مبتلا به SARS-CoV-2، ویروسی که باعث بروز بیماری کووید-۱۹ می ­شود، حاکی از این است که خطر بروز بیماری شدید در کودکان نسبت به بزرگسالان کم­تر است. از شواهد اخیر چنین برمی ­آید که نرخ بستری شدن درمیان نوزادان بالاتر است و بعضی به درمان در بخش مراقبت­ های ویژه احتیاج دارند . بیش از ۹۰% کودکان در چین پس از ابتلا به کرونا هیچ علامتی نداشتند و دچار بیماری خفیف شدند.

کرونا در کودکان چه علائمی دارد؟

در ادامه به چند علامت که ممکن است کودکان تجربه کنند اشاره می ­کنیم:

  • تب: اگرچه اکثر بزرگسالان مبتلا به کووید-۱۹ گزارش بروز تب را داده­ اند، به­ گفته­ ی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، تب در بین کودکان کم­تر شایع است.
  • علائم شبیه به آنفلونزا: تقریبا ۷۳% از کودکان مبتلا به کووید-۱۹ دچار تب، سرفه یا تنگی نفس شدند. تنگی نفس در کودکان کم­تر شایع است. نتایج یک تحقیق حاکی از این بود که ۴۳% از بزرگسالان و تنها ۱۳% از کودکان این علامت را تجربه کردند.
  • علائم دستگاه تنفسی: کودکان مبتلا به نوع خفیف بیماری علائمی نظیر آبریزش بینی، سرفه یا گلودرد را تجربه می ­کنند.
  • علائم گوارشی: بعضی از کودکان دچار استفراغ، اسهال یا تهوع می­ شوند.
  • تغییر در حس بویایی: ارزیابی سال ۲۰۲۰ نشان می­دهد که اکثر بزرگسالان در اثر ابتلا به کرونا حس بویایی خود را از دست می­ دهند. محققان این علامت را در جوانان بررسی نکردند اما ممکن است کودکان هم حس بویایی یا چشایی خود را از دست بدهند.
  • درد: ممکن است کودک در اثر ابتلا به کرونا دچار درد عضلانی یا سردرد شود.
  • تغییر در رفتار: ممکن است کودک، به ­خصوص کودکی که توانایی بروز شفاهی احساس یا بیان علائم خود را ندارد، بداخلاق شود و بیشتر گریه کند. بعضی از کودکان نیز مضطرب می ­شوند (به­ خصوص اگر بدانند که ویروس کرونا می ­تواند خطرناک باشد).

درمجموع، معمولا علائم کووید-۱۹ در کودکان خفیف ­تر است. احتمال این­که کودک نتواند مثل بزرگسالان علائم خود را گزارش کند هم وجود دارد.

درمان کرونا در کودکان

هیچ دارویی نمی­ تواند کرونا را درمان کند. گرچه محققین در حال کشف روش­ های درمان آزمایشی هستند، در حال حاضر این روش ­ها نتیجه مشخصی نداشته اند.

اکثر کودکان با درمان ­های خانگی بهبود پیدا می­ کنند. برای کمک به کودک مبتلا به ویروس کرونا اقدامات زیر را انجام دهید:

  • کودک را به استراحت تشویق کنید.
  • به کودک مایعات زیادی بدهید تا آب بدنش از بین نرود.
  • مرتب به او سر بزنید تا مطمئن شوید حالش بدتر نشده است.
  • از دکتر درمورد داروهای مخصوص تب و مسکن بپرسید.
  • در صورت امکان، از کودک بخواهید فقط در یک نقطه از خانه بماند. تمام سطوحی را که به آن دست می­زند تمیز و ضدعفونی کنید و از دیگر اعضای خانواده بخواهید به او نزدیک نشوند. هنگام مراقبت از کودک بیمار، ماسک بزنید.

ممکن است پیروی از این توصیه ­ها هنگام مراقبت از نوزاد یا کودک برای والدین یا پرستار چالش­ برانگیز باشد. همچنین می­ توانید با یک متخصص درمورد بهترین روش ­های مراقبت از کودک مشکوک به SARS-CoV-2 صحبت کنید. کودکان زیر ۲ سال نباید ماسک بپوشند.

شاید لازم باشد کودکانی که بسیار بیمار هستند به بیمارستان مراجعه کنند. پزشک در بیمارستان روی کنترل علائم تمرکز می­ کند. ممکن است کودک اکسیژن، تزریق وریدی مایعات یا داروهای استروئید نیاز داشته باشد تا بتواند نفس بکشد.

در موارد نادر، اگر خود کودک نتواند به­ خوبی نفس بکشد، از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می ­شود.

پیشگیری از کرونا در کودکان

در کنار قرنطینه کردن خود هنگام بیماری، روش ­های زیر باعث کند شدن انتقال ویروس می­ شود:

  • پرهیز از تجمعات عمومی، تجمع در فروشگاه­ ها و گردش ­های اجتماعی
  • اگر مجبورید کنار دیگران باشید، باید ماسک بزنید و ۲ متر یا بیشتر از دیگران فاصله بگیرید
  • اگر بیمار هستید، حتی اگر علائم خفیف است، بیرون نروید
  • مرتبا دستگیره ­ها، پیشخوان­ ها، میز و سایر سطوحی را که در معرض تماس دیگران قرار دارد ضد عفونی کنید
  • قبل از درخواست مراقبت پزشکی با پزشک تماس بگیرید زیرا بسیاری از افراد می ­توانند از راه دور مشکل خود را مطرح کنند

والدین، پرستاران و سایر بزرگسالان می­ توانند برای پیشگیری از شیوع ویروس و پایین آوردن خطر قرار گرفتن کودک در معرض آن را با استفاده از اقدامات فوق کاهش دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس زیر مراجعه نمایید .

www.parastaryab.com

نظر خود را بیان کنید