ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که افراد در طول زندگی خود می‌گیرند و از همین رو باید در انتخاب فرد مناسب برای شروع زندگی مشترک دقت بیشتری به خرج داد. بدون شک همه خواهان این هستند که در کنار همسرشان یک زندگی خوب و پرنشاط را تجربه کنند و خوشبخت و موفق باشند. اما ازدواج موفق به شناخت کافی زوجین از هم بستگی دارد و علاوه بر این باید جوانب مختلفی را مورد بررسی قرار داد.

برای این موضوع زوجین به یک فرد متخصص نیاز دارند که بتواند به عنوان یک شخص سوم بی‌طرف با تکیه بر تست‌های روانشناسی از ویژگی‌های شخصیتی، اشتراکات و تفاوت‌های آن‌ها آگاه شود. این دقیقا همان کاری است که مشاوره قبل از ازدواج برای افرادی که قصد شروع زندگی مشترک را دارند انجام خواهد داد. در ادامه به بررسی بیشتر اهداف مشاوره پیش از ازدواج و فواید آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

چرا مشاوره قبل از ازدواج مهم است؟

مشاوره قبل از ازدواج چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

اغلب جوانان پیش از شروع زندگی مشترک به دلیل نداشتن تجربه کافی بسیاری از مسائل مهم پیش روی خود را نمی‌بینند و نسبت به آن‌ها توجهی ندارند. علاوه بر این خیلی از آن‌ها وقت و هزینه زیادی را صرف خرید و آماده سازی مراسم عروسی خود می‌کنند. اما زمانی که صحبت از مشاوره پیش از ازدواج به میان می‌آید کمبود وقت را بهانه می‌کنند. این در حالی است که در اکثر مواقع زوجین بعد از ازدواج متوجه تفاوت‌ها و تضادهایی با یکدیگر در نوع رفتار، واکنش‌ها و سایر ویژگی‌ها شخصیتی می‌شوند.

مشاوره قبل از ازدواج به افراد کمک می‌کند تا نقاط مشترک و متفاوت هم را به طور کامل بشناسند و از مسائلی نظیر ویژگی های فرهنگی، اجتماعی، تحصیلی، قومی، مذهبی و اقتصادی یکدیگر مطلع گردند. پس به طور کلی می‌توانیم بگوییم که هدف مشاوره پیش از ازدواج ارزیابی و تحلیل مهارت‌های زندگی زوجین، بررسی میزان آمادگی آن‌ها برای شروع زندگی مشترک و بررسی میزان همسان بودن آنهاست.

چرا مشاوره قبل از ازدواج مهم است؟

فواید مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

راهنمایی گرفتن از مشاوره قبل از ازدواج می‌تواند زوجین را نسبت به موضوعات مختلف و بسیار مهم یکدیگر آگاه کرده و به درک کاملی از ویژگی‌های هم برساند. یکی از فواید مراجعه به مشاوره این است که متخصص با توجه به تست‌های معتبر به تصمیم گیری نهایی زوجین کمک می‌کند. علاوه بر این زوجین از نقاط عطف و ضعف یکدیگر باخبر شده و روش‌های سازش و کنار آمدن با آن را فرا می‌گیرند. آموزش مهارت‌های زندگی خدمت بزرگ دیگری است که می‌تواند نصیب مراجعه کنندگان شود. یک مورد مهم دیگر تصمیم گیری درست در موقعیت‌های حساس زندگی و نحوه روبرو شدن با مشکلات است. برقراری ارتباط موثر، انعطاف پذیر بودن در برابر انتقادها، داشتن حس مسئولیت پذیری، شناخت خلق و خوی یکدیگر، کنترل خشم و… از نیز دیگر مواردی هستند که زوجین از آن‌ها آگاهی خواهند یافت.

زوجین چه زمانی به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنند؟

به طور کلی بهترین موقع برای انجام مشاوره ازدواج زمانی است که هر دو نفر طی چند جلسه آشنایی به یک شناخت کلی از یکدیگر رسیده باشند. علتش نیز این است که هنوز وابستگی خاصی میان دو نفر ایجاد نشده و هر دو نفر با دید روشن‌تری می‌توانند تصمیم گیری نمایند. علاوه بر این برای ازدواج مجدد نیز می‌توان از مشاوره کمک گرفت. ازدواج مجدد چالش‌های مختلفی به همراه دارد و به همین سبب توصیه می‌شود که افراد پیش از هر اقدامی از مشاوره ازدواج مجدد راهنمایی بگیرند.

مشاوره قبل از ازدواج در چند جلسه برگزار می‌شود؟

برای تعداد جلسات مشاوره پیش از ازدواج نمی‌توان رقم دقیقی تعیین کرد و برای هر فردی این عدد متفاوت است. اما به طور میانگین می‌توانیم ۵ الی ۶ جلسه را برای انجام این مشاوره در نظر بگیریم. روند برگزاری آن نیز بدین شکل است که در جلسات اول بعد از معرفی زوجین و دادن اطلاعات اولیه به مواردی از جمله طریقه آشنایی، بررسی گذشته افراد و انتظارات آن‌ها از همسرشان پرداخته می‌شود. همچنین در مورد چگونگی روند مشاوره ازدواج توضیحاتی ارائه می‌گردد.

در مرحله بعد مشاور با تفسیر تست‌های شخصیت شناسی، مصاحبه بالینی و… اطلاعات مفیدی را از زوجین کسب می‌کند. در نهایت وی با توجه به نتایج تست، روند مشاوره را ادامه داده و در جلسات آخر به جمع بندی می‌پردازد. به طور کلی مشاور با شناخت و بررسی ویژگی‌های شخصیتی زوجین و بررسی خواسته‌های آن‌ها، اطلاعات ارزشمندی را در اختیارشان قرار می‌دهد تا با آگاهی کاملی برای آینده خود تصمیم گیری کنند.

چرا مشاوره قبل از ازدواج مهم است؟

سوالات رایج و متداول در مشاوره پیش از ازدواج

۱- طرف مقابل راضی نیست به مشاوره بیاید، اگر تنهایی مراجعه کنم مفید است؟ اگر راضی به مشاوره نشود مشکلی دارد؟

زمانی که یکی از طرفین راضی به شرکت در جلسات نمی شود، قطعا بر روی روند مشاوره اثر گذار است. باید دلیل نیامدن شخص بررسی شود. اما به هر حال مشاوره با یکی از طرفین هم مفید است و شخص یاد می‌گیرد چگونه به شناخت بهتری برسد، و چه مسائلی را مورد بررسی قرار دهد. همچنین مهارت‌های ارتباطی را می‌آموزد و طرف مقابل را هم ترغیب به مشاوره می‌کند. با پیش رفتن جلسات در خیلی از مواقع فرد دیگر هم به مشاوره تمایل پیدا می کند.

۲- از مسائل جنسی هم در مشاوره پیش از ازدواج صحبت می شود؟

مشاور با توجه به میزان صمیمت و شرایط افراد به صورت فردی یا در جلسات دوتایی در مورد مسائل جنسی، ترجیحات و حتی فانتزی‌های جنسی به طور کلی صحبت می‌کند. در صورت نیاز زوجین را به مشاور جنسی ارجاع می دهد.

۳- حرف هایی که به مشاور به صورت خصوصی می گویم به طرف مقابلم منتقل می‌کند؟

رازداری اولین و مهم ترین اصول روانشناسی است و تمامی صحبت‌ها بین مراجع و مشاور باقی می ماند. اما در زمان پیش از ازدواج مراجعین هر دو نفر هستند، و باید به نفع هر دو پیش رود. همچنین مسائلی را نمی‌شود از کسی که قرار است شریک زندگی فرد بشود، مخفی کرد. اما در جلسات فردی و مشکلات فردی متفاوت است. به طور کلی بعضی از موضوع‌ها بر روی زندگی مشترک اثر گذار است و نمی توان آن ها را مخفی کرد برای مثال شخصی که قبلا نامزد کرده و اصرار کند مشاور چیزی در آن مورد نگوید، از آنجایی که این موضوع می‌تواند بر روی تصمیم فرد مقابل اثر بگذارد مراجع نمی‌تواند آن را مخفی کند.

۳- در مشاوره ازدواج اختلال‌های شخصیت طرف مقابل مشخص می شود؟

بله. اصلا یکی از مواقعی که اختلال‌ها شناسایی می‌شود، زمانی است که فرد برای مشاوره ازدواج مراجعه می کند. اگر مشاور با نتایج به دست آمده از تست‌ها به مواردی مشکوک شود حتما به بررسی بیشتری می پردازد.

۴- در مشاوره ازدواج سلامت عاطفی و روانی فرد مشخص می شود؟

مشاور با بررسی و تحلیل رفتار های شما همچنین نتایج تست‌ها به شما در شناخت ویژگی های طرف مقابلتان کمک می‌کند. حتی گاهی متخصص با توجه به مصاحبه بالینی، نتایج تست ها و ویژگی های شخصیتی می تواند بگوید فرد مستعد خیانت است یا خیر. افرادی که در زمان مجردی بسیار تنوع طلب بوده اند امکان دارد نتوانند این عادت خود را ترک بکنند و بیشتر در معرض خطر خیانت قرار بگیرند. در مطلب مشاوره خیانت همسر به طور مفصل تری به این موضوعات اشاره شده است.

۵- در جلسات مشاوره چه تست هایی گرفته می شود؟

تست‌های پیش از ازدواج بسیار کاربردی هستند و انتخاب نوع تست بستگی به رویکرد و روش درمانگر دارد. اما یک روانسنج با تخصصی که در زمینه شناخت کاربرد تست ها و تفسیر آن ها دارد می تواند کمک بهتری به شما بکند. مرکز مشاوره شکرانه به آدرس ( تهران، خیابان پیروزی،  روبروی فروشگاه اتکا، جنب تالار سورتمه ساختمان اندیشه) با کادری مجرب و متخصص آماده خدمات رسانی به شما عزیزان است.

۶- مشاور امکان دارد به ما بگوید باهم ازدواج نکنیم؟

هیچ مشاوری به شما نمی گوید با این فرد ازدواج کنید یا خیر، تصمیم نهایی فقط به عهده مراجع می باشد. همانطور که در هنگام جدایی در جلسات مشاوره طلاق هیچ روانشناسی جای زوجین تصمیم نمی‌گیرد و انتخاب نهایی به عهده خود افراد است. مشاوره خانواده فقط در تصمیم گیری به شما کمک می‌کند. در واقع او با شناخت و بررسی ویژگی‌های شخصیتی شما، هدفتان از ازدواج و خواسته‌های شما، اطلاعات ارزشمندی را در اخیتارتان می گذارد تا با آگاهی کامل، خودتان تصمیم بگیرید.

۷- اگر مشاور تشخیص دهد ما مناسب یک دیگر نیستیم چه کار باید کرد؟

مشاور شما را از مشکلاتی که ممکن است در آینده با آن مواجه شوید آگاه می کند. به شما کمک می کند با یاد گرفتن مهارت های لازم این مشکلات را کمرنگ‌تر کنید. اما در زمانی که تعداد این اختلافات و عدم تفاهم ها زیاد شود به شما هشدارهایی می دهد.

جمع بندی

تا دهه‌های گذشته خانواده‌ها معرف اصلی شریک زندگی فرزندشان بودند و زوجین حتی تا پای سفره عقد یکدیگر را ملاقات نمی‌کردند. این کار معایب متعددی را به دنبال داشت و معمولا پس از گذشت مدتی زوجین متوجه تفاوت‌ها و تضادهای رفتاری و شخصیتی یکدیگر می‌شدند. اما امروزه شرایط به کلی تغییر کرده و غالبا دخترها و پسرها تا حدودی از قبل با ویژگی‌های یکدیگر آشنایی دارند. با این وجود افراد به ندرت می‌توانند طی چند جلسه آشنایی به شناخت کافی از یکدیگر برسند.

در این مواقع جای خالی یک فرد متخصص که بتواند از جهات مختلف ویژگی‌ها و خصوصیات زوجین را مورد بررسی قرار دهد حس می‌شود. مشاوره قبل ازدواج دقیقا همان چیزی است که همه زوج‌های جوان به آن نیاز خواهند داشت. مشاور با دانش و تخصص خود و با تحلیل نتایج تست‌ها زوجین را به شناخت کافی از یکدیگر می‌رساند و بدین طریق مانع از مشکلات احتمالی آن‌ها در آینده می‌گردد. پس اهمیت مشاوره پیش از ازدواج را جدی بگیرید و از انجام آن غافل نشوید.

برگرفته شده از مرکز مشاوره شکرانه

نظر خود را بیان کنید