اگر برای کار پزشکی خود نیاز به انجام سونوگرافی داشته باشید شاید با خودتان فکر کنید که انجام سونوگرافی در منزل غیر ممکن است اما خیر اینطور نیست با پیشرفت تکنولوژی تجهیزات پزشکی انجام سونوگرافی در منزل نیز برای بیماران قابل انجام است.
در زمانی که بیماری واگیرداری شیوع پیدا می کند خیلی از افراد ترجیح می دهند به جای تجمع در بیمارستان ها و مراکز درمانی کار پزشکی خود را در منزل انجام دهند و مراجعه به مراکز درمانی و کلینیک ها گزینه انها نیست.
سونوگرافی در منزل برای خانم های بارداری که دغدغه رفتن به مرکز درمانی به خطر افتادن سلامت جنین شوند بسیار مناسب و کاربردی می باشد. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا بیشتر به بررسی ارائه خدمات پزشکی سونوگرافی در منزل بپردازیم.
سونوگرافی چیست؟
سونوگرافی روشی موثر برای تصویربرداری از بافت ها و اندام های داخلی بدن با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا است و برای تشخیص پزشکی استفاده می شود. برای انجام سونو گرافی از دستگاه مبدل که بر روی سطح پوست حرکت میکند تا تصویر را توسط امواج به کامپیوتر مرکزی ارسال کند استفاده می شود.
هر چقدر بافت بدن متراکم بادش امواج صوتی فرکانس بیشتری را به مبدل بر می گردانند و عکس سونوگرافی روشنتر خواهد بود.
مزایا سونو گرافی در منزل
شاید با خود بپرسید چرا برخی از افراد هزینه بیشتر برای سونوگرافی در منزل پرداخت می کنند و به مرکز عکسبرداری مراجعه نمی کنند بله سونوگرافی در منزل دارای مزایایی می باشد که فرد ترجیح می دهد با اندکی پرداخت بیشتر نسبت به مراجعه حضوری از این خدمات در منزل خود بهره مند گردد در اینجا برخی از مزایای سونوگرافی در منزل را بریا شما لیست می کنیم.
- سهولت و سادگی سونوگرافی برای بیمار
- عدم حضور در مراکز شلوغ و دور ماندن از ویروس ها
- افزایش سرعت فرایندانجام عکسبرداری
- نیاز به حمل و نقل و جابه جایی بیمار نمی باشد
- صرفه جویی در وقت و هزینه
- عدم انتظار در صف های طولانی بیماران برای انجام سونو گرافی
- نتیجه دقیق تر
- عدم حضور در محیط های پرخطر و آلوده
انواع سونوگرافی در منزل چیست؟
سونوگرافی انواع مختلفی دارد که برای انجام سونوگرافی در منزل باید فقط سونوگرافی هایی که نیاز به تجهیزات خاص و پیچیده ندارند را انجام داد.
سونوگرافی معمولی
این نوع سونوگرافی برای تصویربرداری از اندام ها و بافت های ثابت بدن استفاده می شود و می توانید از این نوع سونوگرافی در منزل استفاده کرد. سونوگرافی معمولی برای احشاء شکم مانند طحال ، کبد ، کیسه صفرا و.. کلیه و… کاربرد دارد.
سونوگرافی داپلر
سونوگرافی داپلر برای مشاهده وضعیت جریان خون شریان ها و رگهای بدن و سلول های خونی استفاده می شود . سونوگرافی داپلر از امواج فراصوت استفاده می کند و تنها کمی در فرکانس های ان نسبت به سونوگرافی معمولی تفاوت وجود دارد.
سونوگرافی داپلر برای تشخیص انسداد عروق و سرعت جریان خون در شریان و رگ و یا تشخیص لختگی استفاده می شود.
کاربرد سونوگرافی در منزل
سونگرافی در منزل کاربردهای بسیاری دارد که سونوگرافی شکم و پروستات از عمومی ترین نوع سونوگرافی در منزل می باشد . در ادامه انواع سونوگرافی هایی که در منزل انجام می شود را برای شما نام خواهیم برد.
- سونوگرافی غده تیروئید
- سونوگرافی مثانه
- سونوگرافی شکم که شامل طحال ، کیسه صفرا ، کبد، پانکراس ، آپاندیس و… می شود
- سونوگرفی لگن
- سونوگرافی داپلر
- سونوگرافی آنومالی
- سونوگرافی چشم
- سونوگرافی قلب و عروق
- سونوگرافی دوران بارداری
سونوگرافی در منزل مناسب چه افرادی است؟
سونوگرافی روشی کم خطر و ساده برای اطلاع از بافت های داخلی بدن است که نباید بدون تجویز پزشک و خودسرانه انجام شود . سونوگرافی در منزل برای افرادی که :
- حمل و نقل و جابه جایی انها سخت است و توان حرکتی ندارند
- باردار هستند و دستور استراحت مطلق دارند.
- به کلینیک و مرکز درمانی دسترسی ندارند
- نیاز دارند که در ارامش خدمات پزشکی را دریافت کنند
- برای افراد سالمند
- و برای بیمارانی که همه اعضای خانواده می خواهند در جریان بیماری او باشند مناسب است.
۶ نکته برای انجام سونوگرافی در منزل
برای اینکه بیمار از قبل آماده باشد سونوگرافی به سرعت انجام شود و سرعت انجام کار بیشتر شود رعایت این نکات برای سونوگرافی در منزل لازم می باشد.
- اگر برای سونوگرافی نیاز به پر بودن مثانه است قبل از ورود سونولوژیست چایی یا آب بنوشید نوشیدن مایعات را زمانبندی کنید تا زمان حضور دکتر برای سونوگرافی به مثانه فشار وارد نشود.
- از مایعات گازدار برای پر کردن مثانه استفاده نکنید زیرا مانع مشاهده بافت ها و اندام های بدن می شود.
- بیماران مبتلا به فشار خون و دیابت از خوردن نوشیدنی حاوی شکر و نمک خودداری کنند.
- از نوشیدن مایعات چرب مثل دوغ برای زمان هایی که باید ناشتا باشید خودداری کنید.
- حداقل ناشتایی بیمار بین ۶ تا ۸ باشد.
- خوردن دارو در زمان های ناشتایی منعی ندارد.
برای چه مواردی نمی توانید از سونوگرافی در منزل استفاده کنید؟
سونوگرافی برای تشخیص برخی بیماری هایی که مربوط به اندام مبهم روده می باشد مناسب نیست و بهتر است از روش های ام آر آی و سی تی اسکن استفاده شود همچنین سونوگرافی سطح بیرونی استخوان ها را مشاهده می کند و نفوذ به استخوان های انسان بالغ وجود ندارد برای تشخیص برخی از این موارد نیاز به دستگاه ها و تجهیزات بزرگتر و غیر قابل حمل می باشد که امکان حمل آنها به منازل وجود ندارد.
سونوگرافی در منزل چگونه انجام می شود؟
شما می توانید برای انجام سونوگرافی به مرکز عکسبرداری مراجعه کنید یا نه با یک تماس درخواست سونوگرافی در منزل را داشته باشید که در این صورت پزشک متخصص سونوگرافی با تجهیزات مورد نیاز به محل زندگی شما می آید و فرایند عکسبرداری را در کمتر از ۱ ساعت انجام می دهد.
هزینه سونوگرافی در منزل
هزینه سونوگرافی بر اساس عوامل مختلفی مانند کیفیت دستگاه ها و خدمات ، گونه انجام شدن تصویربرداری ، فاصله مرکز تا منزل شما و… بستگی دارد و هزینه های متفاوتی در بر دارد. هزینه سونوگرافی در منزل با مرکز درمانی تفاوت چندانی ندارد اما در صورت اندکی تغییر تعرفه در مقابل راحتی و اسایشی که برای انجام سونوگرافی پیدا خواهید کرد بسیار ارزشمند است.
کلام آخر
سونولوژیست یک فرد اموزش دیده برای انجام درست سونوگرافی و تجزیه و تحلیل عکس می باشد اما برای تفسیر دقیق سونوگرافی و جواب قطعی حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید و در مورد بیماری خود اطلاعات بگیرید.
در این مقاله هر انچه برای انجام سونوگرافی در منزل نیاز بود را برای شما مطرح کردیم تا در صورت انجام سونوگرافی در منزل با دانستن اطلاعات و آگهی به این کار اقدام کنید.
اگر شما هم قصد انجام سونوگرافی در منزل را دارید ما آرین طب را با تجربه و پزشکان متخصص در این حوزه به شما معرفی میکنیم تا در این مسیر همراه شما باشند.