پای پرانتزی بین کودکان و بزرگسالان، عارضهای شایع است. قابل ذکر است که هر چه زودتر به درمان این عارضه اقدام شود، نتیجهای سریعتر و بهتر حاصل خواهد شد. راههای مختلفی برای درمان و بهبود پای پرانتزی وجود دارد، که میتوان گفت راحتترین آنها حرکات اصلاحیست.
یکی از شایع ترین ناهنجاری ها در جهان، پای پرانتزی است که در روزگاران گذشته بدون درمان و امروزه با تکیه بر راهکارهای مناسب قابل اصلاح می باشد. بررسی ها نشان می دهد یکی از موثرترین روش های بهبود این عارضه، حرکات اصلاحی یا به عبارتی ورزش درمانی است که به واسطه متخصصین تجویز می شوند.
لازم به ذکر است بدانید یکی از بارزترین دلایل زانو پرانتزی یا پای پرانتزی، راشیتیسم یا کمبود ویتامین D در بدن است. در صورتی که این عارضه به موقع تشخیص داده شود درمان آن آسان است اما در پاره ای از اوقات که تشدید شده اصلاح آن گسترده و پیچیده خواهد شد.
حرکات اصلاحی که یکی از کاربردی ترین تکنیک های اصلاح زانو پرانتزی است به برخی تمرینات اختصاصی اطلاق می شود که برای تقویت زانو، عضلات اطراف آن، ساق پا و … مورد استفاده قرار می گیرد. نکته قابل توجه این است که هر یک از تمرینات ورزشی برای بهبود و تقویت قسمت های خاص و ویژه ای از بدن است که به واسطه متخصص این حوزه توصیه می شود.
- اسکوات کمکی:
عمده ترین کاربرد این حرکت، تقویت عضلات اطراف زانو و اصلاح زانو پرانتزی است. فرد در خلال این حرکت به آرامی بر روی صندلی نشسته سپس به آرامی بلند می شود و می ایستد. این حرکت به صورت مجدد تکرار می شود.
- حرکت لانژ:
از دیگر حرکت های کاربردی برای تقویت زانو، لانژ است که در خلال آن عضلان ناحیه باسن و ران و لگن تقویت می شود. برای انجام این حرکت بایستید و پاها را به عرض لگن باز کنید و یک قدم نسبتا بزرگ به جلو بردارید. با پایین آوردن باسن خود هر دو زانو را خم کنید. سپس با اندکی مکث جای پا را عوض کرده و این حرکت را به صورت مجدد تکرار نمایید.
آب درمانی در استخر به معنی انجام حرکات ورزشی با هدف خاصی در آب می باشد. انجام حرکات ورزشی در آب باعث می شود تا فشار اضافی که بر عضلات و مفاصل است برداشته شود و افرادی که دچار آسیب هستند، فشار کمتری را در انجام حرکات تحمل می کنند.
در آب درمانی بدن انسان به حالت شناور است و وزن بیشتری را در این حالت تحمل می کند. در نتیجه حرکاتی که در استخر آب تحت عنوان آب درمانی در استخر انجام می شود منجر به افزایش دما و فشار بر بدن می شود. در نتیجه گردش جریان خون و انعطاف پذیری عضلات و مفاصل تقویت می شود.
انواع مختلفی از آب درمانی وجود دارد که برای بیماران بنا بر نوع عارضه تجویز می شود. از نمونه های رایج آب درمانی می توان به حمام های آب گرم استخر های آب سرد، آب درمانی در دریا، حمام های معدنی، ایروبیک در آب و دوش سوئیسی اشاره نمود.
هزاران سال پیش آب درمانی در طب ایرانی نیز انجام می شد که امروزه با پیشرفت علم و تحقیقات روش های نوینی نیز در تکامل روش های قدیمی ابداع شده اند. اما آب درمانی چگونه انجام می شود؟
بیماری هایی چون آرتروز یا ناراحتی های روماتیسمی و … از طریق آب درمانی مداوا می شوند. آب درمانی مانند شنا به نظر می رسد اما در واقع حرکات آن متفاوت است. همچنین بایستی دمای آب در استخر حدودا ۳۳ تا ۳۶ درجه سانتی گراد باشد.
لازم است تا تمامی حرکات فرد در آب تحت نظارت یک متخصص انجام شود. آب درمانی در استخر دارای اصولی است که باید برای دریافت نتیجه بهتر این اصول رعایت شوند. شناوری، فشار عمود بر سطح بدن، انسجام و اصطکاک و سرعت بیشتر از اصول مهم آب درمانی می باشند.
آب درمانی در استخر یکی از روش های درمانی باستانی است که امروزه نیز مورد توجه بسیاری از محققین و پزشکان قرار گرفته است. استفاده از این روش درمانی برای جریان بیشتر گردش خون و همچنین برای درمان بسیاری از التهاب های استخوانی بسیار مفید است.
آب درمانی دارای انواع روش های مختلفی است که برای بهره مندی از این روش درمانی فوق العاده باید با اصول و خواص آن نیز آشنا شد.