خوب است بدانید که بسیاری از افزودنیهای موجود درخوراکیها و تنقلات بستهبندی شده، درحقیقت از سوی سازمان غذا و داروی امریکا مورد آزمایش قرار نمیگیرند، زیرا آنها در فهرست “به طور کلی ایمن شناخته شده” قرار دارند.
در برنامههای هشدار سازمان غذا و داروی امریکا، موادی که به طور کلی ایمن شناخته شدهاند، نیازی به تایید و آزمایش از سوی این سازمان ندارند.
این سیستم برای افزودنیهای بیخطر مانند ریحان و فلفل سیاه منطقی به نظر میرسد، اما همین امر فضایی با روزنههای زیاد بوجود میآورد که به تولیدکنندگان اجازه میدهد از افزودنیهایی که به طور بالقوه خطرناک هستند، بدون نظارت استفاده کنند.
این امر آشکارا خطرناک است. برخی از شایعترین افزودنیهای خوراکی موجود در غذاهای فرآوری شده به مشکلاتی برای سلامت همچون سرطان، بیشفعالی در کودکان، بیماریهای قلبی، سردردها، اضطراب، چاقی و افسردگی (تنها تعداد کمی نام برده شد) مرتبطند.
اجتناب از این افزودنیها گاهاً سخت است، اما غذا خوردن پاک، برنامهایی متشکل از انواع غذاهای طبیعی فارغ از افزودنی را ترویج میکند. البته، این احتمال وجود دارد که هر از گاهی بخواهید از غذاهای بستهبندی شده استفاده کنید، بنابراین برای نمونه، برخی از افزودنیهای رایج که به شکل بالقوه عوارض جانبی خاصی را پدید میآورند و باید از آنها دوری کنید را در اینجا معرفی میکنیم:
شیرینکنندههای مصنوعی
شیرینکنندههای مصنوعی در محصولات بدون شکر یا رژیمی مانند نوشابهی رژیمی، آدامسهای بدون قند، دسرهای بدون قند، ویتامینهای جویدنی، شربت سرفه، خمیر دندان و حتی غلات یافت میشوند.
این شیرینکنندههای مصنوعی بعلاوهی دیگر شیرین کنندهها مشکلاتی از قبیل چاقی، سردرد و برخی از انواع سرطان را به همراه دارند.
همچنین تحقیقات نشان میدهد که شیرین کنندههای مصنوعی میتوانند منجر به تعادل ناسالم باکتریهای خوب و بد در روده شوند و عملکرد زیستی روده از متابولیسم تا خلق و خو را بر هم زنند.
شربت ذرت با فروکتوز بالا
شیرین کنندهایی که در غذاهای فرآوری شده مانند نان، آب نبات، ماست، سس سالاد، سبزیجات کنسروی و غلات یافت میشود. این نوع فروکتوز فرآوری شده برای کبد سم است و همچنین مقاومت به انسولین را به شدت افزایش میدهد و زمینهساز ابتلا دیابت و بیماریهای قلبی است.
گلوتومات منوسدیم
طعمدهندهایی قوی برای غذاهای چینی، چیپس سیب زمینی، اسنکها، کلوچهها، ادویه، سوپ کنسروی، غذاهای منجمد و گوشتهای فرآوریشدهی تکهای. اینگونه افزودنیها محرک میگرن هستند و اغلب یار جدانشدنی مقادیر زیاد سدیم.
چربیهای ترانس
چربیهای تولید شده در آزمایشگاه اغلب در غذاهای فرآوری شده مانند مارگارین، چیپسها، کراکرها، انواع فستفودها و غذاهای پخته شده یافت میشوند که برای افزایش زمان ماندگاری و بهبود بافت غذاها از آنها استفاده میشود. آنها ارتباط تنگاتنگی با بیماریهای قلبی و دیابت دارند.
خوشبختانه، اخیرا سازمان غذا و داروی امریکا مقرراتی تعیین نمود که طبق آن چربی ترانس تا سال ۲۰۱۸ از غذاهای رستورانی و بستهبندی خارج شود.
رنگهای مصنوعی
منظور رنگهای مصنوعی که در کوکتل میوه، آب آلبالو، بستنی، آب نبات، محصولات پخته شده، ماکارونی، پنیر و غیره یافت میشود، است. چندین مورد از این رنگها حاوی رنگینههایی با پایهی نفت هستند، که به بیشفعالی کودکان و سرطان در حیوانات آزمایشگاهی منجر شدهاند.
رنگ کارامل
رنگهای غذایی کاربرد گستردهایی دارند، از جمله در نوشابهها، آبجو، نان قهوهای، شکلات، کلوچهها، دوناتها، بستنی و ترشیها. بعضی از رنگهای کاراملی از آمونیاک تولید شدهاند، که بالقوه محرک سلولهای سرطانی هستند.
سولفیتها
سولفیتها نگهدارندهها و طعمدهندههای طبیعی هستند که در شراب و آبجو یافت میشوند و به نوشیدنیهای غیر الکلی مانند آبمیوه، میوههای خشک، ادویهجات و محصولات سیبزمینی اضافه میشوند.
طبق تخمین سازمان غذا و داروی امریکا حدودا ۱۰٪ مردم به ترکیبات گوگرددار حساسیت دارند و پس از مصرف آنها با علائمی از قبیل تب یونجهی خفیف تا حساسیتهای شدید که تهدیدی جدی برای زندگی آنهاست، مواجه میشوند.
نیترات سدیم
یک مادهی نگهدارندهی مصنوعی در گوشتهای فرآوری شده مثل هات داگ، گوشت تکهای فرآوری شده، بیکن و ماهی دودی.
برخی تحقیقات روی حیوانات نشان میدهد که آنها به تدریج به ترکیبات سرطانزا در بدن بدل میشوند، اما این موضوع همچنان جای بحث دارد. نیترات سدیم طبیعی به شکل پودر کرفس، در بسیاری از فرآوردههای گوشتی پخته نشده موجود است که ممکن است سالمتر باشد.
BHA و BHT
نگهدارندههایی برای در چیپس سیب زمینی، آدامس، غلات، سوسیسهای منجمد، برنج غنی شده، گوشت خوک، روغن ترد کننده شیرینى، آب نبات و ژله میباشند.
این دو از نفت تهیه میشوند و موسسه ملی بهداشت اعلان نمود که بر اساس مطالعات حیوانی، BHA احتمالا عامل سرطانزای انسانی است؛ BHT گرچه کمتر، اما این ماده نیز با سرطان در ارتباط است.
پتاسیم برومات
عامل حجمدهندهی آرد موجود در نانها و نانهای ساندویچی، تراشههای نان شیرینی حلقوی، نانهای لقمهای و خرده نان. یک عامل اکسیدکننده، برای تقویت خمیر و کوتاه شدن زمان پخت، اما ممکن است موجب اختلالات سیستم عصبی یا کلیه و ناراحتیهای گوارشی شود.
۲ دیدگاه
خب با این حساب تقریبا هیچی نمیمونه برای خوردن…..لطفا با ممنوع کردن خوردن یک سری از مواد جایگزین هاش رو هم پیشنهاد بدین…سپاس
پس چی بخوریم؟؟؟؟ همه مواد غذایی رو که تو این لیست آوردید!