بیماری کرونا چه نوع بیماری است و چه عوارضی دارد؟
بیماری کرونا که میتوان آن را مرگبارترین بیماری قرن اخیر نامید، در اثر ویروس کووید۱۹ ایجاد میشود و به شدت مسری است. این بیماری در ابتدا از چین آغاز شد و به سرعت در تمام کشورهای دنیا شیوع پیدا کرد تا جایی که به عنوان یک پاندمی شناخته شد. این ویروس به دلیل سرعت انتقال بالا و ایجاد علائم شدید منجر به قرنطینههای گسترده در بسیاری از شهرهای دنیا شد، ارتباطات بین فردی را به حداقل رساند، بسیاری از کسب و کارها را به تعطیلی کشاند و اقتصاد برخی از کشورها را شدیدا تحت تاثیر قرار داد. در این مطلب قرار است به اطلاعاتی در مورد بیماری کرونا بپردازیم و اهمیت تزریقات در منزل را توضیح دهیم.
بیماری کرونا چگونه انتقال مییابد؟
ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی فرد مبتلا که در هوا منتشر میشود انتقال مییابد. اصلیترین دلیل انتقال این ویروس میتواند صحبت کردن، خندیدن، عطسه و سرفه باشد، به گونه ای که اگر افراد بدون رعایت فاصله اجتماعی و بدون ماسک در کنار یکدیگر حضور داشته باشند احتمال انتقال ویروس تا صد درصد نیز وجود دارد. همچنین ایجاد تجمع در فضاهای بسته و بدون تهویه نیز میتواند خطر آفرین باشد، تا جایی که تنها یک فرد مبتلا میتواند عده کثیری از افراد را مبتلا کند. به همین دلیل است که استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، و رعایت بهداشت و شستشوی مداوم دستها برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری اهمیت بسیاری دارد.
دوره نهفتگی ویروس کووید۱۹ چقدر است؟
این بیماری از این جهت بسیار خطرناک است که ویروس میتواند تا دو هفته بدون هیچ علائمی در بدن فرد بیمار فعال باشد و به دیگران نیز منتقل شود. طی این مدت فرد بیمار هیچ علائمی از بیماری را بروز نمیدهد و به دلیل بی اطلاعی ممکن است افراد زیادی را مبتلا کند. پس از این مدت علائم در برخی از افراد دیده میشود و در برخی دیگر هیچ علائمی مشاهده نخواهد شد. این مسأله به سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا و وجود بیماری-های زمینه ای مانند دیابت و بیماریهای قلبی مرتبط است.
علائم بیماری کرونا چیست؟
علائم بیماری از ده روز تا دو هفته پس از ورود ویروس به بدن بروز پیدا میکند و شایعترین این علائم عبارتند از:
– سرفه
– تب و لرز
– تنگی نفس و دشواری در تنفس همراه با تنفس کوتاه
– گرفتگی ماهیچهها و بدن درد
– گلو درد
– کاهش حس بویایی و چشایی
– اسهال
– سردرد
– حالت تهوع یا استفراغ
– آبریزش بینی
لازم به ذکر است در برخی از بیماران ممکن است برخی از این علائم و در برخی دیگر تمام علائم مشاهده شود. میزان شدت علائم نیز به وضعیت سلامت و سیستم ایمنی بدن فرد بستگی دارد. همان طور که پیشتر گفته شد ممکن است برخی افراد هیچ کدام از علائم را بروز ندهند، با این حال همچنان میتوانند ویروس را به دیگران منتقل کنند. شدت علائم در برخی از افراد تا حدی پیش خواهد رفت که میتواند منجر به ایست تنفسی، کاهش عملکرد ریه، آسیبهای قلبی، عفونت ریوی، آسیب به سیستم عصبی، ایجاد مشکلات کلیوی و مرگ شود.
درمان بیماری کرونا
کووید۱۹ با توجه به شدت علائم در اکثر افراد قابل درمان خواهد بود. بیشتر درمانهای دارویی در این بیماری باعث سرکوب علائم میشوند تا بیمار تا زمان ایمن شدن بدن سختی کمتری را متحمل شود. همچنین در حال حاضر واکسنهای متفاوتی توسط برخی از کشورها ساخته شده اند که ایمنی مطلوبی را در بدن افراد ایجاد می-کنند. در برخی از کشورها این واکسنها با انجام تزریقات در محل انجام گرفته اند و ایمنی بخشی مطلوبی پس از تزریق واکسن مشاهده شده است. در ایران نیاز انجام واکسیناسیون هرچند با سرعت بسیار کم در حال انجام است.
نتیجه گیری
ویروس کرونا یک ویروس خطرناک است که به سرعت سیستم تنفسی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد. این ویروس در افراد مختلف اثر گذاری متفاوتی دارد؛ به عنوان مثال در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفتری دارند و یا به بیماریهای زمینه ای مبتلا هستند میتواند بسیار خطرناک باشد یا حتی به مرگ منجر شود. به همین دلیل است که رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دستها، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از رفت و آمدهای غیر ضروری اهمیت بسیاری در پیشگیری از این بیماری دارد.
در حال حاضر به دلیل انجام واکسیناسیون این بیماری در حال کنترل است، با این حال به دلیل عدم امکان تزریق واکسن برای همه افراد توصیه میشود که همچنان به انجام پروتکلهای بهداشتی پایبند باشید و به توصیههای پیشگیری از بیماری عمل کنید؛ چرا که پیشگیری از ابتلا به کرونا بسیار سادهتر از درمان آن خواهد بود. ولی اگر میخواهید تزریقات در منزل را انجام دهید تا از هر گونه احتمال به بیماری مصون باشید میتوانید با ما در تماس باشید.