بهترین کشورهای حوزه خلیج فارس برای مهاجرت پزشکان و پرستاران کدام کشورها هستند؟ مهم‌ترین شرایط مهاجرت پزشکان به حوزه خلیج فارس چیست؟

رشته‌های پزشکی و پرستاری جز رشته‌هایی هستند که در اکثر کشورهای دنیا مورد نیاز است. بسیاری از دانشجویان ایرانی به‌محض فارغ‌التحصیلی به فکر مهاجرت به بهترین کشورهای دنیا هستند. کشورهای حوزه خلیج فارس در چند سال اخیر در حوزه مختلفی رشد چشمگیری داشته‌اند، از این رو بسیار از ایرانیان برای سرمایه‌گذاری، ادامه تحصیل، کار و … به این کشورها روی آورده‌اند.

بهترین کشورهای حوزه خلیج فارس برای پزشکان و پرستاران

حال سؤالی که برای بسیاری از پزشکان و پرستاران ایجاد می‌شود این است که کدام یک از کشورهای حوزه خلیج فارس برای ادامه تحصیل و کار مناسب هستند؟ شرایط مهاجرت پزشکان به حوزه خلیج فارس چگونه است؟ در این مقاله ما قصد داریم شما را با بهترین کشورهای حوزه خلیج فارس برای مهاجرت پزشکان و پرستاران آشنا سازیم و به بررسی شرایط مهاجرت در هر کدام از این کشورها بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

معرفی بهترین کشورهای حوزه خلیج فارس برای مهاجرت پزشکان و پرستاران

انتخاب کشور مناسب برای کار یا ادامه تحصیل و بررسی شرایط آن بسیار مهم است. برخی از کشورها شرایط بسیار مناسبی را برای پزشکان و پرستاران فراهم کرده‌اند و همین امر باعث شده که میزان درخواست برای مهاجرت به این کشورها بیشتر باشد. در چند سال اخیر مهاجرت پزشکان به حوزه خلیج فارس با رشد چشمگیری روبه‌رو شده و بسیاری از پزشکان و پرستاران ایرانی تمایل دارند در بهترین کشورهای حوزه خلیج فارس مشغول به کار شوند.

در ادامه شما را با ۳ کشور پرطرف‌دار حوزه خلیج فارس برای مهاجرت پزشکان و پرستاران آشنا خواهیم ساخت تا با شرایط و نحوه پذیرش در ابن کشورها بیشتر آشنا شوید.

مهاجرت پزشکان به عمان

کشور عمان از بهترین و پرطرف‌دارترین کشورها برای مهاجرت پزشکان و پرستاران است. این کشور در چند سال اخیر با سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف و زیرساخت‌ها توانسته است با رشد چشمگیر اقتصادی و سیاسی روبه‌رو شود. با شیوع ویروس کرونا، بخش بهداشت و درمان کشور عمان نیز رشد داشته و نیروهای متخصص خارجی زیادی را جذب نموده است. بر طبق آمار و گزارش‌های منتشر شده‌، کشور عمان تا سال ۲۰۴۰ به ۱۳ هزار پزشک متخصص نیازمند است که این امر فرصت مناسبی برای پزشکانی است که قصد دارند به این کشور مهاجرت کنند.

اما حال سؤالی که ایجاد می‌شود این است که شرایط مهاجرت پزشکان به عمان به چه صورتی است؟ در ادامه شما را با این شرایط آشنا خواهیم ساخت.

شرایط مهاجرت پزشکان به عمان

از مهم‌ترین شرایط مهاجرت پزشکان به عمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اخذ تأییدیه دیتا فلو Data Flow: از اصلی‌ترین شرایط مهاجرت پزشکان به حوزه خلیج فارس، دریافت تأییدیه دیتا فلو است. در حقیقت این تأییدیه فرایندی برای بررسی سوابق تحصیلی و کاری پزشک است. پروسه Data Flow معمولاً ۶ ماه طول خواهد کشید و در صورت تأیید شدن پزشک می‌تواند فعالیت خود را در کشور عمان آغاز نماید.

شرکت در آزمون پرومتریک: از دیگر شرایط لازم برای مهاجرت پزشکان به عمان شرکت در آزمون Prometric است. متقاضی باید در این آزمون شرکت نماید و نمره حدنصاب را کسب کند. آزمون پرومتریک به صورت کامپیوتری و حضوری برگزار می‌شود. البته به این نکته توجه داشته باشید که در ایران این آزمون برگزار نمی‌شود و متقاضی باید به یکی از کشورهای همسایه مانند ترکیه برود.

شرکت در مصاحبه وایوا Viva: شرکت در مصاحبه وایوا از دیگر شرط‌های مهاجرت پزشکان و پرستاران به کشور عمان است. این مصاحبه حضوری بوده و با وزارت بهداشت عمان برگزار می‌شود. ابله قابل ذکر است که برای شرکت در این مصاحبه فرد باید به زبان انگلیسی مسلط باشد.

سابقه کار: پزشکان و پرستارانی که قصد مهاجرت به عمان را دارند باید حداقل ۲ الی ۳ سال سابقه کار داشته باشند. البته میزان دقیق سابقه کار با توجه به مدرک و تخصص متقاضی تعیین می‌شود.

مهاجرت پزشکان امارات

کشور امارات از کشورهای مرفه و ثروتمند حوزه خلیج فارس به شمار می‌آید که در چند سال اخیر به سرعت در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت رشد بسیار زیادی داشته است. از این رو بسیاری از پزشکان ایرانی این کشور را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند. بر طبق گزارش‌ها و آمار منتشر شده کشور امارات بودجه بسیار زیادی را به حوزه پزشکی و کادر درمان اختصاص داده که برای پزشکان دستمزد بسیار بالایی را در نظر گرفته است.

مهاجرت پزشکان به حوزه خلیج فارس دارای شرایط خاصی است که باید به آن توجه داشت. در ادامه شرایط مهاجرت پرستاران و پزشکان به امارات را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بهترین کشورهای حوزه خلیج فارس برای پزشکان و پرستاران

شرایط مهاجرت پرستاران و پزشکان به امارات

اخذ تأییدیه دیتا فلو Data Flow: کادر درمان برای شروع فعالیت و کار در کشور امارات نیز مانند کشور عمان باید ابتدا مجوز Data Flow را دریافت کنند.

سابقه کار: از دیگر شرایط لازم و ضروری برای فعالیت پزشکان در کشور امارات سابقه کار است که باید حداقل ۱ الی ۴ سال سابقه کار داشته باشند. البته این سابقه کار به توجه به مدرک و تخصص پزشک متفاوت خواهد بود.

شرکت در آزمون پرومتریک: از دیگر شرط‌های ضروری مهاجرت پزشکان به حوزه خلیج فارس شرکت در آزمون پرومتریک است. این آزمون توسط سازمان Prometric آمریکا برگزار می‌شود، به همین دلیل در ایران این آزمون برگزار نمی‌شود و باید متقاضی برای شرکت در این آزمون به یکی از کشورهای همسایه مراجعه نماید.

اخذ نامه صلاحیت حرفه‌ای (Good Standing): برای مهاجرت به امارات باید پزشکان پروانه صلاحیت حرفه‌ای خود را از نظام پزشکی دریافت نمایند. برای دریافت این نامه مواردی مانند اخلاق، سلامتی جسمی و روانی متقاضی، شایستگی‌های علمی، و انضباطی در نظر گرفته می‌شود.

اخذ تأییدیه Eligibility Letter: گرفتن تأییدیه Eligibility Letter از سازمان بهداشت دبی از دیگر شرط‌های مهاجرت پزشکان به امارات و شروع فعالیت در این کشور است.

مهاجرت پزشکان به قطر

قطر از دیگر کشورهای محبوب برای مهاجرت پزشکان ایرانی به شمار می‌رود. در چند سال اخیر این کشور با رشد و توسعه زیرساخت‌های پزشکی، به نیروی کار متخصص در این حوزه نیازمند است. همچنین به دلیل محل برگزاری رویداد جام جهانی ۲۰۲۲ این کشور هم اکنون یکی از بهترین کشورهای حوزه خلیج فارس برای مهاجرت پزشکان و پرستاران به حساب می‌آید.

کشور قطر نیز مانند دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس دارای شرایط خاصی برای جذب نیروی کار متخصص کادر درمان است. در ادامه قصد داریم به بررسی شرایط مهاجرت پزشکان به قطر بپردازیم تا بیشتر با نحوه شرایط و پذیرش رشته‌های پزشکی در این کشور آشنا شوید.

شرایط مهاجرت پزشکان به قطر

اخذ تأییدیه دیتا فلو (Data Flow): از شرط‌های اصلی و ضروری مهاجرت پزشکان به حوزه خلیج فارس دریافت این مجوز است.

 شرکت در آزمون پرومتریک: کسب نمره قبولی در آزمون  Prometric آمریکا از دیگر شرط‌های ضروری برای مهاجرت به قطر است.

اخذ پروانه صلاحیت حرفه‌ای (Good Standing): برای مهاجرت به قطر باید متقاضی پروانه صلاحیت حرفه‌ای خود را از نظام پزشکی دریافت نماید.

اخذ پیشنهاد کار (Job Offer): از دیگر شرایط مهاجرت پزشکان و پرستاران به قطر این است که یک پیشنهاد کاری از کارفرمای قطری دریافت کنند.

اخذ Work Permit: پزشک پس از دریافت ویزای کاری پزشکی و مجوز کار در قطر می‌تواند به این کشور مهاجرت و فعالیت خود را آغاز نماید.

سابقه کار: برای مهاجرت به کشور قطر باید کادر درمان سابقه کاری ۴ الی ۵ سال داشته باشند. البته قابل‌ذکر است که سابقه کار باتوجه‌به نوع فعالیت و تخصص فرد تعیین می‌شود.

سخن نهایی

کشورهای حوزه خلیج فارس، در چند سال اخیر با رشد چشمگیری در حوزه‌های مختلفی به خصوص درمان و بهداشت روبه‌رو شده‌اند و شرایط عالی را برای نیروی کار خارجی فراهم نموده‌اند. از این رو بسیاری از پزشکان و پرستاران ایرانی قصد مهاجرت به این کشورها را دارند و می‌خواهند در یکی از فعالیت خود را ادامه دهند.

مهاجرت پزشکان به حوزه خلیج فارس دارای شرایط خاص خود است که باید متقاضی قبل از اقدام به مهاجرت به بررسی این شرایط بپردازد.

در این مقاله سعی کردیم شما را با شرایط و ضوابط مهاجرت پزشکان به بهترین کشورهای حوزه خلیج فارس آشنا سازیم تا بتوانید با آگاهی و اطلاعات کاملی برای مهاجرت اقدام نمایید. امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نظر خود را بیان کنید