سمعک چیست؟
سمعک در اصل یک تقویت کننده کوچک الکترونیکی است که به افرادی که مشکلات شنوایی دارند کمک بسیاری میکند. از هر ۵ فرد کم شنوا تقریبا یک نفر از سمعک استفاده میکند. با توجه به پیشرفت های چشم گیر تکنولوژی هنوز سمعک دستگاهی زشت، آزار دهنده و دائما در حال سوت زدن تصور میشود. در حالی که با عرضه ی مدل های جدید تمامی این ایرادات رفع شده و میتوانند کمک بسزایی به افراد کم شنوا کنند.
دلایل کم شنوایی
کم شنوایی میتواند دلایل متعددی داشته باشد.از دلایل آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– بالا رفتن سن(پیرگوشی)
– کم شنوایی ناشی از سر و صدا یا صدا های بلند
– کم شنوایی انتقالی
– کم شنوایی عصبی
سمعک چگونه به شنوایی کمک میکند؟
کم شنوایی ها معمولا در اثر آسیب به پرده گوش، استخوانچههای گوش میانی و یا در اثر آسیب به سلولهای حسی کوچکی به نام سلول های موئی اتفاق میافتد. این آسیبها ممکن است در اثر عفونت، بیماری ها، افزایش سن، نویز یا داروهای خاصی بوجود آمده باشند.
سمعک ارتعاشات صوتی را تقویت میکند. سلولهای موئی باقیمانده، ارتعاشات بزرگتر را پیدا کرده و آن ها را به سیگنالهای عصبی تبدیل می کنند و این سیگنالها به مغز ارسال می شوند. آسیب بیشتر به سلولهای موئی، موجب کم شنوایی شدیدتر شده و نیاز به استفاده از سمعک های قوی تر است. باید در نظر داشت که محدودیتهای عملی در میزان تقویت سمعک نیز وجود دارد و در مواردی که گوش داخلی کاملا آسیب دیده باشد، حتی ارتعاشات صوتی بزرگ نیز به سیگنال عصبی تبدیل نمیشوند. در چنین مواردی، سمعک نمیتواند کارایی لازم را داشته باشد.
انواع سمعک بر اساس ظاهر آن ها
سمعک ها از نظر ظاهر به پنج دسته تقسیم میشوند:
– سمعک های پشت گوشی: شامل مدل های سمعک های کوچک پشت گوشی (min BTE)، سمعک های استاندارد، سمعک های پشت گوشی قوی و خیلی قوی و سمعک های رسیور داخل کانال میشود.
– سمعک های داخل گوشی: در این دسته از سمعک ها، تمام قسمت های سمعک داخل مجرای گوش قرار میگیرد. سمعک های داخل گوشی بیشتر برای افراد با کم شنوایی ملایم کاربرد دارد. از انواع آن میتوان به مدل های درون صدفه (ITE)، داخل کانال (ITC) و کاملا داخل کانال (CIC) اشاره کرد.
– سمعک های نامرئی: این دسته از سمعک ها، که به آن ها سمعک های پنهان داخل کانال (IIC) نیز میگویند، بسیار کوچک بوده و به گونه ای داخل مجرای گوش قرار میگیرند که به سادگی دیده نمیشوند.
– سمعک های جیبی: در این دسته از سمعک ها میکروفون و قطعات الکتریکی درون قطعه ای نصب شده که داخل جیب قرار می گیرد و گیرنده (رسیور) آن با سیم به سمعک وصل می شود و به وسیله قالب داخل گوش قرار می گیرد. این دسته از سمعک ها بیشتر برای افراد با کم شنوایی متوسط تا عمیق مورد استفاده قرار میگیرند.
– سمعک های به صورت عینک: در این دسته از سمعک ها تمامی بخش های سمعک داخل دسته عینک جاساز میشود. این سمعک ها بیشتر برای افراد با کم شنوایی کم تا متوسط مورد استفاده قرار میگیرند.
تکنولوژی به کار رفته در سمعک ها
سمعک ها عموما از سه بخش اصلی میکروفون، تقویت کننده و رسیور تشکیل میشوند اما مدار و تکنولوژی به کار رفته در آن ها بسیار متنوع است. سمعک ها از نظر تکنولوژی خود به زیر گروه هایی تقسیم میشوند که عبارتند از:
– سمعک های آنالوگ: سمعک های آنالوگ را میتوان گفت ساده ترین نوع سمعک هستند. این سمعک ها مانند بقیه مدل ها صدا را به سیگنال های الکتریکی تبدیل کرده اما در مرحله بعد به آمپلی فایر میفرستند. سمعک های آنالوگ دارای دکمه ی تنظیم صدا بوده و قابلیت تنظیم زیر و بمی صدا را دارند اما فقط یک بار میتوان آن ها را تنظیم کرد.
– سمعک های قابل برنامه ریزی: این سمعک ها کمی پیشرفته تر از سمعک های آنالوگ هستند و همان گونه که از اسم آن پیداست قابل برنامه ریزی مجدد هستند، به همین علت قیمت بالا تری دارند.
– سمعک های دیجیتالی: این دسته از سمعک ها با کامپیوتر برنامه ریزی میشوند. سمعک های دیجیتالی علاوه بر سه قسمت اصلی گفته شده، یک قسمت مدار پردازشی نیز دارند که دارای تعدادی باند و کانال است. هر چه پردازنده پیشرفته تر باشد، باند و کانال های بیشتری دارد. این سمعک ها قابل تنظیم توسط دکتر متخصص بوده ، به گونه ای که مورد رضایت فرد استفاده کننده باشد.
– سمعک های هوشمند: سمعک های هوشمند نوعی سمعک دیجیتال پیشرفته محسوب میشوند که میتوانند خود را با محیط اطراف تطبیق دهند. این سمعک ها با ردیاب سیگنالی، فرد گوینده را در محیط جست و جو کرده و صدا را به بهترین شکل تقویت میکنند. همچنین جدا از قابلیت برنامه ریزی با کامپیوتر و کانال ها و باند ها، صدا های اضافه محیط را حذف کرده و صدایی واضح برای فرد کم شنوا تولید میکنند.
– سمعک های بلوتوث دار: سمعک های بلوتوث دار و همچنین سمعک های وایرلس جدید ترین و پیشرفته ترین نوع موجود در بازار هستند. این سمعک ها مانند گوش طبیعی عمل کرده و هم زمان ارتباط بین دو گوشی سمعک را هماهنگ میکنند. علاوه بر این، این سمعک ها میتوانند به تلفن همراه یا تلویزیون متصل شده و از این طریق صدا ها را دریافت کنند.
سمعک های ضد آب و مقاوم در برابر گرد و خاک
آب یکی از دشمنان سمعک است و در جاهایی مانند حمام و استخر باید آن را خارج کرد. حال میتوان پرسید آیا سمعک هایی وجود دارند که کاملا ضد آب باشند؟ باید گفت خیر. تا کنون سمعک کاملا ضد آب ساخته نشده. در سال ۲۰۱۳ شرکت زیمنس یک محصول ناموفق در این زمینه داشت اما در به تازگی شرکت های تولید کننده سمعک، مدل های ضد آب و گرد و خاک تولید کرده اند که مقاومت نسبتا خوبی در برابر این مواد دارند.
قیمت سمعک و عوامل تاثیرگذار بر قیمت سمعک
عوامل متعددی بر قیمت سمعک تاثیرگذار است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت سمعک تکنولوژی به کار رفته در آن است که تکنولوژی های به کار رفته در سمعک در بالا به طور مفصل شرح داده شده است. واضح است که هر چه تکنولوژی های به کار رفته در آنها جدیدتر و پیچیده تر باشد قیمت سمعک بالاتر است.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت سمعک، جنس بدنه آن است. اگر سمعک یک یا دو عدد باشد نیز بر قیمت آن تاثیر زیادی دارد. میزان و نوع کم شنوایی، سن و سبک زندگی فرد، گارانتی، برند سمعک و استفاده از یک یا دو سمعک تاثیر زیادی بر انتخاب سمعک مناسب دارند. البته باید در نظر داشته باشید که هر چه سمعک گران تر باشد لزوما مناسب تر نیست.
اما به طور کلی می توان می توان گفت که شرکت های سازنده تعیین کننده قیمت نهایی سمعک هستند و از آنجایی که تنوع زیاد مدل ها و شرکت های تولید کننده سمعک زیاد است تنوع قیمتی نیز بالاتر است و شما هنگام خرید باید قیمت انواع سمعک تولید شده توسط شرکت های مختلف را استعلام کنید.
با توجه به مطالب مطرح شده در بالا شاید انتخاب سمعک مناسب با قیمت مناسب کار آسانی نباشد. از این رو کلینیک شنوایی سمعک اشراق با بهره گیری از جدید ترین ابزار ها، انجام تست های تخصصی و مشاوره رایگان، شما را در انتخاب بهترین سمعک با مناسب ترین قیمت همراهی میکند.
چرا کلینیک شنوایی سمعک اشراق؟
کلینیک شنوایی سمعک اشراق به منظور بهبود ارائه خدمات به مشتریان خود و افراد کم شنوا با اکثر بیمه های درمانی در این زمینه همکاریهای لازم را دارد. از مزایای دیگر این مجموعه میتوان به بهره مندی از ۶ ماه تا ۲ سال باطری سمعک رایگان، تنظیم دقیق انواع سمعک ها با استفاده از دستگاه های پیشرفته و مدرن، تعویض سمعک های کهنه و قدیمی با سمعک های جدید و پیشرفته، تنظیمات دوره ای سمعک به صورت رایگان و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. شعبات کلینیک شنوایی سمعک اشراق در تهران (شرق، شمال شرق، پیروزی، تهران پارس، غرب)، کرج و رشت آماده خدمات رسانی به شما میباشند. برای اطلاعات بیشتر و اطلاع از شرکت های طرف قرارداد میتوانید به وب سایت ما مراجعه کنید.