واریس ها رگ هایی بزرگ شده و پیچ خورده هستند. تمامی رگ های سطحی ممکن است به واریس تبدیل شوند اما رگ های پا بیشتر در معرض خطر ابتلا به واریس هستند زیرا ایستادن های طولانی مدت و راه رفتن، فشار وارد بر رگ های قسمت های پایینتر بدن را افزایش می دهد و این فشار، منجر به ایجاد رگ های واریسی می شوند.
ممکن است برای بسیاری از افراد واریس و رگ های عنکبوتی، که نوعی خفیف از رگ های واریسی هستند، بیشتر جنبه نقض زیبایی را دارند. اما در برخی دیگر، واریس می تواند منجر به درد و ناراحتی شود به صورتی که مشکلات جدی را برای فرد به وجود آورد.
عوارض واریس چیست؟
دکتر آرش توفیق، متخصص واریس و جراح عروق به این سؤال رایج که آیا درمان واریس تنها جنبه زیبایی داشته یا جنبه سلامتی نیز دارد، پاسخ می دهد:
واریس در مراحل ابتدایی می تواند تنها از جنبه زیبایی مورد بررسی قرار گیرد. اما در صورت عدم توجه به واریس های شدید و عدم درمان، مشکلات جدی می تواند برای بیمار ایجاد شود. عوارض واریس عبارتند از:
۱– زخم: پوست اطراف واریس، به خصوص نزدیک مچ پا، ممکن است دچار زخم های دردناک شود. معمولاً قبل از تشکیل زخم ها، لکه های بی رنگ روی پوست ایجاد می شود. در صورت مشاهده این زخم ها سریعاً به دکتر مراجعه کنید.
۲- ایجاد لخته خون: در برخی از موارد واریس، رگ های عمقی پا شروع به بزرگ شدن می کنند. در این موارد، ورم و درد در پای واریسی مشاهده می شود. دردهای مداوم و ورم پا باید حتماً معاینه شوند زیرا ممکن است خطر لخته شدن خون وجود داشته باشد که نهایتاً منجر به مشکلی به نام ترومبوفلبیت شود.
۳- خون ریزی: در برخی موارد، رگ های سطحی نزدیک به پوست می ترکند که منجر به خونریزی های سطحی شده و نیاز به معاینه دارد.
در صورت بروز هر یک از موارد فوق باید حتما به کلینیک درمان واریس مراجعه کنید.
درمان واریس با لیزر چگونه است؟
برای درمان لیزری واریس، می توان به جراح عروق و کلینیک درمان واریس مراجعه کرد. خدمات زیادی در کلینیک درمان واریس برای درمان رگ های واریسی انجام می شود که دکتر توفیق به طور مفصل درباره درمان واریس با لیزر توضیح می دهند: کلینیک واریس یک کلینیک سرپایی است، به این صورت که بدون نیاز به خدمات بیمارستانی نظیر بیهوشی و بستری، پروسه درمان وی شامل اعمال جراحی کوچک آغاز شده و به انجام می رسد.
یکی از خدماتی که به منظور درمان واریس انجام می شود، لیزر واریس است که برای درمان واریس اندام تحتانی، برطرف کردن علائمی نظیر لخته خون، عروق برجسته و خستگی بسیار مؤثر است. در روش های درمانی لیزری، بیمار تحت بیحسی موضعی قرار می گیرد و یک فیبر لیزری خاص وارد رگ شده و با سونوگرافی، رگ ها با تابش اشعه از داخل رگ، تحت دید مستقیم قرار می گیرد و عامل ایجاد کننده واریس برطرف می شود. بعد از عمل جراحی، بیمار تحت پانسمان قرار داده می شود و بلافاصله بعد از عمل می تواند به منزل رفته و از یک روز بعد از درمان به کارهای روزمره بپردازد.
یکی دیگر از روش های درمان واریس و عروق ریز روی صورت استفاده از روش RF سوزنی است که با استفاده از دستگاه رادیوفرکوئنسی و سرهای سوزنی اختصاصی یک بار مصرف انجام می شود. روش های دیگری نظیر اسکلروتراپی برای درمان رگ های واریسی پشت پا و ران وجود دارد که اثربخشی بالایی دارند و روشی کم تهاجمی محسوب می شوند و بسته به شرایط بیمار و شدت بیماری یکی از روش های درمان واریس انتخاب خواهند شد.
بیمارانی که درگیر واریس و بیماری های عروقی هستند لازم است اطلاعات زیادی درباره روش های درمانی و مراقبتی کسب کنند. چه بسا در مواردی سبک زندگی غلط می تواند منجر به تشدید بیماری آن ها شده و مشکلات جبران ناپذیری را برای آن ها به وجود آورد. خستگی های مفرط در هنگام ایستادن و راه رفتن، احساس بی حسی پا، عدم توانایی در انجام حرکت های پرشی و جهشی در ورزش، مشاهده رگ های آبی و بنفش بر روی پا و … همه و همه نشانه هایی از مشکلات عروقی است که می باید جدی گرفته شوند. پیشنهاد ما به شما این است که برای اطلاع از وضعیت سلامت عروقی بدن خود و اطلاع از روش های درمان واریس و سایر بیماری های عروقی بر روی این لینک کلیک کنید.
۱ دیدگاه
با تشکر از مقاله خوبتون. من دو ساله که واریس پا دارم ولی خیلی رگ هام بزرگ و وحشتناک نیست. آیا نیاز هست که با لیزر درمان کنم؟ البته گاهی شب ها خیلی پا درد دارم.