اینورژن تراپی چیست؟

مزایای اینورژن تراپی برای کمر درد

وارونه درمانی

اگر به دنبال یک راه درمانی طبیعی برای کمر دردتان هستید، شاید بخواهید اینورژن تراپی را امتحان کنید. شما می توانید با استفاده از یک میز یا صندلی اینورژن نیز این روش درمانی را در خانه تجربه کنید.

همچنین بخوانید: انواع کمردرد خطرناک و درمان آن

فواید اینورژن تراپی چیست؟

از مزایای بالقوه آن می توان به کاهش درد و بهبود قدرت و انعطاف پذیری اشاره کرد. گاهی ممکن است پزشک حتی از توصیه به عمل جراحی، برای کمردرد مزمن اینورژن تراپی را پیشنهاد کند. علاوه بر موارد گفته شده، این روش برای کاهش فشار عضلات و تقویت گردش خون استفاده می شود.

آیا این یک روش درمانی جدید است؟

اعتبار این روش درمانی توسط بقراط پدر علم پزشکی، به ۴۰۰ سال قبل از میلاد باز می گردد. در حالی که طرفداران زیادی دارد برخی از افراد نیز از آن نقد می کنند و عملکرد و ایمنی آن را زیر سوال می برند.

اینورژن تراپی چیست؟

وارونه درمانی یا همان اینورژن تراپی یک روش غیر جراحی است که به منظور از بین بردن فشار گرانشی از ستون فقرات و ایجاد فضای بیشتر بین مهره های ستون فقرات طراحی شده است. این روش یک نوع کشش ستون فقرات است که فشردگی ستون فقرات را تسکین می‌دهد.

یک شکل یا ابزار معمول وارونه درمانی میز یا تخت اینورژن است. با استفاده از این ابزار بدن فرد می تواند کاملا وارونه شود. میز با هر زاویه ای که شما انتخاب کنید، حرکت خواهد کرد. اما زاویه ایده  به گونه ای است که سرتان به سمت زمین قرار گیرد و و بدن کاملا وارونه شود.

طبق گفته های دکتر Lali Sekhon, حتی در یک زاویه ۱۵ درجه، بدن شما یک کشش عضلانی ملایم، فواید افزایش خون و گردش لنف را احساس خواهد کرد.

چه مدت زمانی را باید به صورت وارونه روی میز قرار بگیرید؟

معمولاً توصیه می شود که درمان از ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه شروع شود و سپس به تدریج زمان را به دو دقیقه افزایش دهید.

برای اطمینان بیشتر حتما در مورد این روش درمانی با یک فیزیوتراپیست مشورت کنید.

اینورژن تراپی برای درمان چه بیماری هایی سودمند است؟

معمولا افرادی که کمر درد دارند یا مبتلا به اسکولیوز، سیاتیک، دیسک کمر و… هستند، می توانند از این روش برای بهبود وضعیت بیماری شان استفاده کنند.

مزایای بالقوه اینورژن تراپی

  1. بهبود کمردرد

علاوه بر افرادی که از کمر درد رنج می برند، سیاتیک و بیماری دژنراتیو دیسک، دو مورد از رایج ترین ناراحتی هایی هستند که افراد مبتلا به آن به وارونه درمانی روی می آورند. یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۳، اثربخشی کشش وارونه بر درد مزمن کمر را نشان می دهد.

اینورژن را می توان در درجات مختلفی تمرین کرد. محققان این آزمایشات را طی یک دوره هشت هفته ای به صورت سه روز در هفته و سه ست سه دقیقه ای با درجه ۰، ۳۰- و ۶۰- درجه انجام دادند.

محققان دریافتند که زاویه ۶۰- درجه برای کاهش درد کمر و ناراحتی موثرتر عمل می کند و در عین حال باعث بهبود انعطاف پذیری کمر در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می شود.

  1. پیشگیری از عمل جراحی

درست است که این یک تضمین صد در صد نیست، اما برخی از مطالعات حاکی از آن است که اینورژن تراپی تا حدودی می تواند از نیاز به عمل جراحی در افراد مبتلا به کمر درد مزمن جلوگیری کند.

همانطور که یک مقاله علمی ۲۰۱۴ اشاره می ‌کند، “از لحظه ‌ای که به دنیا می ‌آییم، و در طول زندگی مان، با یک نبرد دائمی در برابر نیروی فشار رو به پایین طبیعت، که به عنوان جاذبه شناخته می ‌شود، مبارزه می ‌کنیم.”

در ادامه مقاله به این نکته اشاره می شود که چگونه وارونه درمانی و مفهوم گرانش صفر می تواند طیف گسترده ای از مشکلات کمر (از جمله سیاتیک، فتق دیسک و اسکولیوز) را کاهش داده و نیاز به یک عمل جراحی را کاهش دهد.

  1. وضعیت بهتر و انعطاف پذیری بیشتر

عادت های معمول مانند نشستن بیش از حد طولانی و عدم ورزش می تواند به عدم انعطاف پذیری منجر شود. وارونه درمانی با کمک به گردش خون بهتر و کشش عضلانی ملایم، قادر است انعطاف پذیری بدن را افزایش داده که این به نوبه خود می تواند به بهبود وضعیت بدن کمک کند.

  1. جریان لنفاوی بهبود یافته

سیستم لنفاوی بدن مسئول تخلیه و حمل و نقل مایعات و همچنین پاسخ ایمنی و دفاع از بیماری است. در حقیقت نقش مایع لنفاوی حمل اکسیژن به درون سلول ها و از سوی دیگر خارج کردن مواد زائد را سلول ها می باشد. مزیت دیگر وارونه درمانی، بهبود جریان لنفاوی و از بین رفتن مواد زائد است.

تکنیک های اینورژن درمانی

در صورتی که می خواهید وارونه درمانی را انجام دهید گزینه های مختلفی از تجهیزات و تکنیک ها وجود دارد:

تخت یا میز اینورژن: این وسیله به عنوان رایج ترین وسیله تمرین وارونه درمانی شناخته می شود. هنگام قرارگیری بر روی این وسیله کمربندها و اتصالات را به دقت بررسی کنید و از بسته بودن آن ها مطمئن شوید. حتما قبل از استفاده دفترچه راهنمای آن را مطالعه کنید. در نهایت پس از اینکه آماده شدید آن را روی درجه دلخواه تان تنظیم کرده و آماده حرکت شوید.

صندلی وارونه درمانی: یکی از نقاط مثبت استفاده از صندلی این است که شما می توانید به تنهایی و بدون کمک گرفتن از کسی از آن استفاده کنید. این صندلی قادر است شما را به وضعیت وارونه ۷۰ درصد برساند. صندلی وارونه درمانی حمایت بدنی بیشتری را فراهم کرده و فشار کمتری روی مفاصل پا وارد می کند.

چکمه های اینورژن ضد جاذبه: این چکمه های اینورژن با قلاب کردن مچ پا بر روی یک نوار یا میله افقی، به فرد اجازه می دهند تا خود را وارونه کند.

وارونه درمانی بدون میز یا تجهیزات دیگر: برای تمرین وارونه درمانی بدون میز یا تجهیزات دیگر، حالت‌های مختلف یوگا معکوس وجود دارد.

همچنین بخوانید: حرکات ورزش یوگا برای کمردرد

خطرات و اقدامات احتیاطی

آیا استفاده از میز یا تخت اینورژن خطرناک است؟

استفاده از این وسیله و وارونه درمانی می تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهد.

در صورتی که به بیماری های فشار خون بالا و یا بیماری قلبی دچار هستید حتما قبل از استفاده از این وسیله و اینورژن درمانی با پزشک تان مشورت کنید.

خطر سقوط از روی میز اینورژن یکی دیگر از مواردی است که در صورت رعایت نکردن موارد ایمنی یا قرارگیری در وضعیت بدنی نادرست اتفاق می افتد. در صورتی که از این وسیله در خانه استفاده می کنید حتما از فردی دیگر کمک بگیرید یا در صورتی که از وضعیت قرارگیری صحیح مطمئن نیستید از فردی که در این زمینه تخصص دارد کمک بگیرید.

سایر شرایطی که می تواند اجتناب از اینورژن تراپی را تضمین کند عبارتند از:

  • بیماری های چشم از جمله گلوکوم (آب سیاه) یا کنده شدن شبکیه
  • مشکلات قلبی یا مشکلات گردش خون
  • آسیب نخاعی
  • عفونت چشم
  • عفونت گوش
  • چاقی
  • پوکی استخوان
  • بارداری

این یک لیست جامع نیست، بنابراین قبل از امتحان وارونه درمانی با پزشک خود مشورت کنید.

نظر خود را بیان کنید