طبق مطالعات چینی، افراد با گروه خونی A نسبت به ابتلا به کرونا ویروس یا همان کووید ۱۹ آسیب پذیرتر هستند.
تحقیقات انجام شده در ووهان و شنژن نشان می دهد که افراد مبتلا شده به ویروس با این گروه خونی میزان عفونت بالاتری را نشان داده و تمایل به نمایش علائم شدیدتر هستند. این در حالی است که افراد با گروه خونی O در مقایسه با سایر افراد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های عفونی بوده و نسبت به ابتلا به ویروس مقاوم ترهستند.
پژوهشگران پزشکی در چین الگوهای گروه خونی بیش از ۲،۰۰۰ بیمار مبتلا به ویروس در ووهان و شنژن را در نظر گرفتند و آن ها را با جمعیت سالم محلی مقایسه کردند. آن ها دریافتند که افراد با گروه خونی A میزان بالاتری از عفونت را تجربه کرده و تمایل دارند که علائم جدی تری را ایجاد کنند.
در حالی که محققان معتقدند که این مطالعه مقدماتی بوده و به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است، آن ها از دولت ها و مراکز درمانی خواستند که هنگام برنامه ریزی اقدامات جهت کاهش یا درمان بیماران مبتلا به ویروس، معروف به Sars-CoV-2، اختلافات گروه خونی را در نظر بگیرند. محققان معتقدند که افراد با این گروه خونی به طور خاص به حمایت شخصی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس نیاز دارند.
وانگ، یکی از این محققان می گوید: “بیماران مبتلا شده به SARS – CoV با گروه خونی A ممکن است نیاز به دریافت نظارت دقیق تر و مراقبت های تهاجمی تر داشته باشند.”
در مقابل، براساس مقاله ای که در روز ۱۱ مارس در Medrxiv.org منتشر شد، “گروه خونی O” خطر کمتری برای ابتلا به بیماریهای عفونی در مقایسه با گروههای خونی غیر O داشت. از ۲۰۶ بیمار که به خاطر ابتلا به Covid-19 در ووهان درگذشتند ، ۸۵ نفر مبتلا به گروه خونی نوع A بودند که ۶۳٪ بیشتر از ۵۲ بیمار مبتلا به نوع O بود. این الگو در گروه های سنی و جنسیتی مختلف وجود داشت.
معرفی گروه خونی در بیماران و پرسنل پزشکی می تواند به عنوان یک بخش معمول از مدیریت Sars-CoV-2 و سایر عفونت های کروناویروس، برای تعریف گزینه های مدیریتی و ارزیابی میزان قرار گرفتن در معرض خطر در افراد مفید باشد.
این مطالعه توسط دانشمندان و پزشکان شهرهای چین از جمله پکن، ووهان، شانگهای و شنژن انجام شد. این موضوع به طور کامل تایید نشده است و محققان هشدار دادهاند که در استفاده از این مطالعه برای هدایت عملکرد بالینی فعلی، ممکن است خطراتی وجود داشته باشد.
Gao Yingdai، محققی در آزمایشگاه ملی روانشناسی Experimental در تیانجین که در این مطالعه شرکت نداشت، معتقد است که باید این مطالعه در نمونه های بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. هر چند ۲۰۰۰ نمونه هم تعداد کمی نیست، اما اکنون که تعداد مبتلایان در جهان به چیزی حدود بیش از ۱۸۰ هزار نفر رسیده است، شاید بهتر باشد که در تعداد نمونه های بیشتر نیز آزمایش شود.
Gao گفت محدودیت دیگر این مطالعه این بود که مانند تعامل مولکولی بین ویروس و انواع مختلف گلبولهای قرمز خون، توضیح روشنی در مورد این پدیده وجود نداشت.
انواع خون توسط به اصطلاح یک آنتی ژن، ماده ای روی سطح گلبول های قرمز خون، تعیین می شود که می تواند یک پاسخ ایمنی را ایجاد کند. زیست شناس اتریشی، کارل لندشتاینر، گروه های خونی اصلی را در سال ۱۹۰۱ کشف کرد و آن ها را در گروه های A ، B ، AB و O دسته بندی کرد. این کشف با تطبیق گروه های خونی در بیماران، انتقال خون ایمن را امکان پذیر کرد.
انواع گروه های خونی در جمعیت های مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال در ایالات متحده، حدود ۴۴ درصد از مردم دارای گروه خونی نوع O هستند در حالی که گروه خونی حدود ۴۱ درصد از آن ها نوع A است. در ووهان که جمعیتی در حدود ۱۱ میلیون نفر دارد، در بین افراد سالم گروه خونی O، ۳۲ درصد است، در حالی که گروه خونی نوع A، ۳۴ درصد است. این میزان در بین بیماران مبتلا به کووید ۱۹، به ترتیب حدود ۳۸ و ۲۵ درصد بود.
دانشمندان هنوز در مورد این که چگونه گروه های خونی مختلف تکامل یافته اند، مطمئن نیستند، هر چند برخی معتقدند که عوامل محیطی نظیر ارتفاع، دما یا رطوبت ممکن است نقشی موثر در حمایت از افزایش یک گروه خونی خاص ایفا کرده باشند.
طبق مطالعات قبلی، اختلاف گروه های خونی در سایر بیماری های عفونی از جمله ویروس نورواک ( Norwalk Virus)، هپاتیت B و سندرم حاد تنفسی حاد (سارس) مشاهده شده است.
Gao .می گوید درست است که این یافته ها می تواند کمک شایانی به پزشکان و کادر درمانی کند، اما شهروندان عادی نباید این آمار را خیلی جدی بگیرند. او گفت: ” این بدان معنا نیست که اگر گروه خونی تان A باشد ۱۰۰ درصد به ویروس آلوده خواهید شد و یا اگر گروه خونی تان O باشد هرگز به این ویروس مبتلا نخواهید شد.” .او معتقد است که افراد با هر گروه خونی ملزم به رعایت بهداشت و شستن مرتب و اصولی دست ها است.