شاید شما در حال حاضر علائم اولیه دیابت را نشان دهید، اما هنوز برای تغییر روند ابتلا به بیماری و بازیابی سلامت خود دیر نشده.
این موقعیت را تصور کنید: وقتی برای چکاپ سالیانه خود به دکتر مراجعه میکنید، او از شما میخواهد تا بنشینید و به توضیحات وی در مورد نتیجه آزمایش خونتان گوش کنید؛ اینجاست که میشنوید که شما به دیابت مزمن مبتلا هستید!
شاید در ابتدا شوکه شوید یا باور نکنید. حس میکنید حالتان خوب است. کم کردن وزنتان کار خوبیست، اما دیابت مزمن؟ این دیگر شوخیبردار نیست.
تشخیص ابتلا به دیابت مزمن یعنی قند خون شما بالاتر از حد معمول است، اما نه اینقدر بالا که بتوان به آن دیابت نوع ۲ گفت. اگر در زندگی خود تغییرات لازم برای کنترل قند خونتان را اعمال نکنید، ممکن است ظرف ۱۰ سال به دیابت نوع ۲ مبتلا شوید. آسیب قند خون بالا به قلب و عروق شما ممکن است از همین حالا آغاز شده باشد.
اگر ویژگیهای زیر را دارید، در خطر ابتلا به دیابت مزمن و دیابت نوع ۲ هستید:
- اضافه وزن با BMI بیشتر از ۲۵
- عدم فعالیت کافی
- تاریخچه ابتلا به دیابت نوع ۲ در خانواده
- نژاد آفریقایی – آمریکایی، اسپانیایی، سرخپوست، آسیایی – آمریکایی یا بومی جزایر اقیانوس آرام
- فشار خون بالا
- میزان HDL یا کلسترل “خوب” پایین در خون
- میزان تریگلیسرید بالا در خون
دیابت باعث می شود تا قند اضافی به جای ورود به سلولها، در خونتان تجمع یابد. با گذشت زمان این امر میتواند باعث بروز مشکلات مختلفی مثل بیماریهای کلیوی، چشمی، قلبی و عروقی شود. تنها کار لازم برای از بین بردن دیابت مزمن، مدیریت قند خون است.
قند خون و دیابت
قند خون شما که گلوکز هم نامیده میشود، از طریق خوردن غذا تامین میشود. این ماده در سلولها برای تغذیه و تولید انرژی مصرف میشود. هورمون انسولین که از لوزالمعده ترشح میشود وظیفه کنترل قند خون را به عهده دارد. این هورمون همچنین دستور فرآوری گلوکز را به کبد میدهد.
وقتی این سیستم به خوبی عمل کند، قند خون شما در محدوده ثابت و معینی قرار خواهد گرفت. وقتی به دیابت مزمن مبتلا میشوید، این تعاملات پیچیده در بدنتان دچار مشکل میشود. دلیل این امر میتواند ضعف لوزالمعده در تولید انسولین یا مقاومت سلولهای بدن در برابر این هورمون یا هر ۲ مورد به صورت همزمان باشد.
راهکار رویارویی با این مشکل
آیا دیابت مزمن حتما تبدیل به دیابت میشود؟ خیر! شما با انجام اعمالی ساده میتوانید سطح قند خون خود را به محدوده استاندارد برسانید.
کارهایی که باید انجام دهید:
- غذای بهتری بخورید. غذاهایی مصرف کنید که چربی و کالری کم و فیبر زیادی دارد، مثل سبزی و میوه و غلات
- تحرک داشته باشید. حداقل ۵ روز در هفته بین نیم ساعت تا یک ساعت فعالیت فیزیکی داشته باشید.
- اضافه وزن خود را ازبین ببرید. اگر اضافه وزن دارید، کاهش ۵ الی ۱۰ درصد از وزنتان خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.
هرچند که انجام این کارها آسان نیست، اما پیشگیری از ابتلا به دیابت ارزش شرینیهای نخورده و عرقهای ریخته شده از سوی شما را دارد! علاوه بر این، این تغییرات، صرف نظر از خطر دیابت، برای هر کسی که یک زندگی سالم و طولانی میخواهد، لازم است. شما میتوانید!
۲ دیدگاه
سلام دنبال یک قرص خواب آور قوی میگردم .خدایی دنبال کار خلاف نیستم.خواهش میکنم شما که اینقدر لطف دارید برام مطالبتونو ایمیل میکنید منو کمک کنیید.
لطفا طریقه استفاده و مضراتش رو هم بفرمائید متشکرم
سلام دوست عزیز
متاسفانه ما در زمینه معرفی دارو نمیتونیم کمکی کنیم
پیشنهاد میشه به یه دکتر مراجعه کنید.