هر یک از ما ممکن است در طول دوره زندگی خود یک بار تجربه درد گردن با کمر را داشته باشد. حتما دیده اید که این درد می تواند باعث محدودیت فعالیت های روزمره و همچنین مشکلات جابجایی و استراحت برای فرد بیمار ایججاد کند. دردهای ناحیه ستون فقرات می توانند علل مختلفی مانند دیسک کمر، درگیری مفاصل ستون فقرات، درگیری عضلات ستون فقرات، توده های نخاعی، توده های استخوانی و بیماری های زمینه ای داشته باشد.
فتق دیسک یا دیسک کمر و کردن یکی از شایع ترین علل ایجاد کننده این نوع دردها می باشد. ایجاد دیسک در نواحی ستون فقرات در اثر فعالیت های مدارم و نامناسب، ورزشهای سنگین مانند وزنه برداری، کشتی یا ورزش های رزمی می تواند ایجاد شود.
ایجاد این بیماری از سنین جوانی تا پیری دیده می شود ولی در افراذ میان سال شیوع بیشتری داشته و در مردا نسبت به زنان شایع تر است.
این بیماری می تواند باعث درد در ناحیه گردن با انتشار به دست ها همراه با گزگز دست ها و کاهش قدتر آن و همچنین انتشار درد به پاها همراه با گزگز پاها و اسپاسم عضلات و بی حسی اندام ها در دیسک های ناحیه کمر شود.
کاهش وزن، انجام ورزهای روزانه مناسب، مصرف دارو و فیزیوتراپی و آب درمانی می تواند در قدم اول، جهت کنترل و کاهش دردهای ناشی از دیسک موثر باشد.
این نوع فعالیت ها باید به صورت مستمر و طولانی مدت انجام شود تا بیمار بتواند اثرات مفید این درمان را مشاهده نماید.
در درصدی از بیماران با انجام کلیه اقدامات فوق باز هم محدودیت فعالیت و دردهای ناشی از دیسک وجود داشته و بیمار از این مشکلات رنج می برد.
دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد بر اساس بررسی های لازم و معاینات مورد نیاز در بیماران می تواند روش های درمانی غیر جراحی و کم تهاجمی را به بیماران پیشنهاد دهد.
انتخاب بیماران مناسب این گونه خدمات بسیار حایز اهمیت بوده و باید با دقت تمام عمل شود.
استفاده از دیسکوژل، لیزردیسک و آندوسکوپی از جمله روش های کم تهاجمی و غیر تهاجمی بوده که به درمان بیماران دچار دیسک ستون فقرات کمک می نماید. دیسکوژل ترکیبی است که در بیماران به خصوص در دیسک های گردن و کمر تاثیر به سزایی در درمان آن ها داشته و باعث بهبود ایشان میگردد.
دکتر سیامک مرادی بیماران را بعد از بررسی های اولیه تحت بی حس پوستی در اتاق عمل مجهز کلینیک درد راد با هدایت دستگاه تصویربرداری به وسیله الکترودها و نیدل های مخصوص وارد دیسک مشکل دار شده و پس از تائید محل ترکیب دیسکوژل را تخت شرایط خاص و تمهیدات لازم در داخل دیسک وارد می نماید. این ترکیب باعث میشود قسمت بیرون زده دیسک که باعث ایجاد درد شده است به آرامی فشار خود را از روی عصب برداشته و عصبی که در آن ناحیه درگیر شده بود، آزاد گردد.
انجام اینگونه روش ها باید تحت نظر پزشک فوق تخصص درد صورت گرفته و بیماران میتوانند با تماس با کلینیک درد با شماره های ۰۲۱۸۸۸۸۲۴۲۴ و یا ۰۹۳۳۹۵۱۰۰۱۷ از تجربیات دکتر سیامک مرادی به صورت مشاوره استفاده نمایند. همچنین امکان مراجعه حضوری در آدرس جردن، بعد از میرداماد،خیابان قبادیان غربی، پلاک ۹،طبقه ۱ وجود دارد.
شایان ذکر است که گاهی بیماران دیسک ستون فقرات کاندید مناسبی جهت انجام روش های تهاجمی نبوده که پزشک ایشان را جهت انجام جراحی باز ستون فقرات راهنمایی می نماید.
روش رادیو فرکوئنسی برای درمان کمردرد و گردن درد
کمر و گردن بیماری است که میتواند باعث مشکلات عدیده ای هم چون کم تحرکی، دردهای شدید اندام ها، خشکی صبحگاهی و اختلال خواب گردد.
فتق دیسک، درگیری مفاصل ستون فقرات، شکستگی مهره، تنگی کانال و تومورها از علل دردهای ستون فقرات می تواند باشد.
یکی از این علل درد کمر درگیری مفاصل ستون فقرات است. بیماران به علت بیماری های زمینه ای هم چون آرتریت رومائید یا دیابت ممکن است دچار این عارضه گردند. همچنین افرادی که تحت عمل جراحی ستون فقرات قرار میگیرند، به علت درگیری این مفاصل ممکن است دچار دردهای پس از جراحی گردند. کهولت سن و صدمات استخوانی ستون مهره ها نیز می تواند باعث این مشکل شود.
بیشتر این بیماران با دردهای ناحیه کمر و گردن به پزشک مراجعه می نمایند. خشکی صبحگاهی و عدم امکان تحرک به علت درگیری مفاصل از علائم دیگر آن می تواند باشد.
در ابتدا این بیماران تحت درمان های حمایتی مانند مصرف دارو، فیزیوتراپی، آب درمان، لیزر پرتوان و ورزش های مناسب با این مشکل قرار میگیرند. لیکن عده ای از بیماران به علت ماهیت مزمن این بیماری از یک سو و همچنین شدت درگیری مفاصل ستون فقرات ممکن است به این گونه درمان ها پاسخ ندهند.
حال چه باید کرد؟
این بیماران در مرحله اول کاندید انجام تزریق مفاصل ستون فقرات گردنی یا کمری شده و بلوک عصبی جهت ایشان انجام می پذیرد. پس از انجام در صورتی که دردهای بیمار کاهش قابل قبولی داشته باشد و بیمار این تغییر را حس نماید به بیمار کاندید انجام رادیو فرکوئنسی مفاصل ستون فقرات یا RF ستون فقرات می گردد.
در این روش که با امکانات و دستگاه های خاص توسط دکتر سیامک مرادی صورت می پذیرد، بیمار در اتاق عمل مجهز کلینیک درد بدون بیهوشی عمومی و تحت هدایت دستگاه های تصویر برداری قرارگرفته و پس از انجام تست های لازم توسط پزشک فوق تخصص درد، عصب مربوط به حس درد مفصل تحت عمل قرار می گیرد. لازم به ذکر است این روش به اعصاب نخاعی و حرکتی صدمه ای وارد نمی نماید.
پس از پایان کار و با فاصله کوتاهی نرمش های مورد نیاز و درمان های حمایتی جهت بیمار آغاز شده و سعی می گردد تا بیمار بتواند فعالیت های روزمره خود را داشته باشد.
در معدودی از بیماران که پاسخ مناسب به این درمان ندهند از روش های پیشرفته تر مانند کارگذاری محرک نخاعی و یا پمپ های داخل نخاعی جهت کنترل درد بیمار استفاده می گردد.
این اقدامات می تواند شدت درد های بیمار را کاهش داده و بیمار بتواند زندگی بی درد یا کم دردی را تجربه نماید.
در تمامی موارد فوق شما باید به یک مطب یا کلینیک درد مجهز مراجعه کنید، دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد خود با به وجود آوردن یک محیط آرام و تجهیزات و دستگاه های به روز تمامی خدماتی که بتواند به بیماران کمک کند را در کنار هم جمع کرده است تا بتواند با تشخیص درست، بهترین اقدام را انجام دهد. جراهی های غیرتهاجمی هم به اندازه اندازه عمل های جراحی باز حساس هستند و باید با دقت بالایی صورت گیرند.
۱ دیدگاه
به خوبی تشخیص میدن و بهترین راه درمان رو انتخاب میکنند.خدا حفظتون کنه