گاستریت یا ورم معده شرایطی است که دیواره شکم فرد را تحت تاثیر خود قرار می دهد و باعث ملتهب شدن آن می شود. برخی از نمونه های گاستریت را می توان در منزل و با گزینه های درمانی ساده، بهبود بخشید. فاکتورهای زیادی باعث شعله ور شدن نشانه های گاستریت می شوند. این فاکتورها عبارتند از :
- مصرف بیش از حد الکل
- استفاده طولانی مدت از مسکن ها
- باکتری هلیکوباکتر پیلوری
- عفونت ها
- استرس
با اینکه در برخی از شرایط برای بهبود گاستریت باید از درمان های پزشکی استفاده شود اما بیشتر افراد می توانند نشانه های این بیماری را در منزل مدیریت کنند.
۵ مورد از بهترین درمان های خانگی موجود برای گاستریت:
همه درمان های خانگی نمی توانند برای هر فردی موثر و مفید باشند. به همین خاطر افراد باید چندین مورد از گزینه های زیر را امتحان کنند تا بتوانند بهترین گزینه درمانی را برای خود بیابند.
رژیم غذایی ضد التهابی را دنبال کنید:
همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر کردیم، گاستریت به معنای التهاب دیواره معده است. به همین خاطر داشتن رژیم غذایی که به کاهش التهاب کمک می کند می تواند با گذشت زمان باعث بهبود و تسکین درد شود.
با اینحال تحقیقات انجام شده هنوز نشان نداده اند که داشتن رژیم غذایی خاص می تواند از گاستریت پیشگیری کند. با نوشتن غذاهایی که مصرف می کنید می تواند مواردی که باعث تحریک نشانه ها می شود را شناسایی نمایید. سپس قادر خواهید بود مصرف این مواد را کاهش دهید یا کلا از رژیم غذایی خود حذف نمایید. غذاهایی که باعث ایجاد التهاب می شوند عبارتند از :
- غذاهای فرآوری شده
- گلوتن
- غذاهای اسیدی
- محصولات لبنی
- غذاهای شکردار
- غذاهای پرادویه
- الکل
مکمل عصاره سیر مصرف کنید:
برخی از مطالعات انجام شده نشان می دهد عصاره سیر می تواند به کاهش نشانه های گاستریت کمک کند. خوردن سیر خام نیز می تواند در بهبود این شرایط موثر باشد. اگر فردی طعم سیر خام را دوست نداشته باشد می تواند آن را در کره بادام زمینی ترکیب کند یا در خرمای خشک شده بپیچد. شیرینی کره بادام زمینی یا خرما به کاهش طعم سیر کمک می کند.
پروبیوتیک ها را امتحان کنید:
پروبیوتیک ها می توانند هضم و گوارش را بهبود ببخشند و باعث اجابت مزاج شوند. مکمل های موجود نیز می توانند باکتری های مفید را وارد سیستم گوارش فرد کنند و مانع از توسعه هلیکوباکترپیلوری شوند. خوردن غذاهایی که حاوی پروبیوتیک ها هستند نیز می تواند نشانه های گاستریت را بهبود ببخشد. این غذاها عبارتند از:
- ماست
- کیم چی
- کومبوجا
- کلم ترش
- کفیر
چای سبز را با عسل مانوکا میل کنید:
یکی از مطالعات موجود نشان می دهد نوشیدن چای سبز یا چای سیاه به همراه عسل مانوکا می تواند شیوع باکتری هلیکوباکترپیلوری را کاهش دهد. عسل در این شرایط بسیار مفید خواهد بود زیرا در برگیرنده خاصیت آنتی باکتریایی است و به مبارزه با عفونت کمک می کند. برخی از افراد بر این باورند که نوشیدن آب گرم به تنهایی می تواند شکم را تسکین ببخشد و به گوارش کمک کند.
از روغن های ضروری استفاده کنید:
روغن ضروری همچون علف لیمو و به لیمو می تواند به افزایش مقاومت در برابر هلیکوباکترپیلوری کمک کند. سایر روغن های ضروری که تاثیر مثبتی بر روی سیستم گوارش دارند در برگیرنده روغن نعناع، زنجبیل و میخک هستند.
نباید روغن های ضروری از طریق دهان مصرف شوند. این روغن ها اگر بر روی پوست اعمال می شوند باید توسط روغن حامل رقیق گردند. افراد می توانند این روغن ها را در دستگاه پخش کننده بریزند یا با مشورت پزشک برای تسکین گاستریت مصرف نمایند.
همچنین بخوانید: روغن ضروری چیست؟
نشانه های گاستریت:
اگرچه گاستریت برای بیشتر افراد ازاردهنده است اما معمولا به عنوان یک بیماری حاد و جدی شناخته نمی شود. نشانه های گاستریت عبارتند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- حس سوزش در معده
- حس سیری بعد از خوردن مقادیر بسیار اندکی از غذا
پیشگیری از گاستریت:
با اینکه علل ایجاد کننده گاستریت در میان افرد بسیار متنوع است اما به کمک مراحل زیر می توان از بروز نشانه های ازاردهنده پیشگیری کرد. مراحل زیر را حتما مدنظر داشته باشید:
- از مصرف غذاهای تحریک کننده پرهیز کنید
- ترک سیگار
- استرس خود را مدیریت کنید و کاهش دهید
- از مصرف الکل اجتناب کنید
- وزن سالمی داشته باشید
- از مسکن های بدون نسخه بیش از حد استفاده نکنید.
درمان های خانگی در بیشتر افراد می توانند به مدیریت گاستریت کمک کنند. با اینحال اگر نشانه ها بهبود پیدا نکرد بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.