روش‌های بالینی برای درمان ویروس کوید ۱۹

ویروس کرونا امروزه بسیاری از خانواده‌ها را درگیر خود کرده و افراد پس از ابتلا به این بیماری نمی‌دانند بهتر است در خانه قرنطینه شوند و یا از رویکردهای بستری شدن در بیمارستان‌ها استفاده کنند. در این مقاله با ما همراه باشید تا مهم‌ترین روش‌های درمان این بیماری را بررسی کنیم. هم‌چنین کمی در مورد علائم حاد کرونا و اقداماتی که برای قرنطینه آن لازم است توضیح می‌دهیم.

در مورد کرونا از منابع موثق مطالعه کنید

در عصری که یک بیماری همه‌گیر مانند کرونا زندگی ما و اطرافیانمان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، نیاز است تا در مورد این بیماری، علائم آن و روش‌های پیش‌گیری و درمان کرونا مطالعه داشته باشیم. این مطالعه موجب می‌شود جدی‌تر و علمی‌تر به مقابله با آن بپردازیم یا حداقل از انتشار آن به اطرافیانمان جلوگیری کنیم. برای مطالعه‌ی دقیق در مورد علائم کرونا در کودکان، سردرد کرونا ‌، زمان تقریبی اتمام کرونا، آمار لحظه‌ای کرونا در ایران، زمان ماندگاری ویروس کرونا بر سطوح مختلف، و سایر اطلاعات مهم در مورد این بیماری، به سایت تریتا مراجعه کنید.

علائم شایع ویروس کرونا کدامند؟

شایع‌ترین علائم کرونا که تقریبا در همه‌ی مبتلایان دیده می‌شود، شامل تب، سرفه‌ی خشک و خستگی بدن است. در صورت مشاهده‌ی هریک از این علائم بارعایت پروتکل‌های بهداشتی سریعا به مراکز پزشکی در اطراف محل زندگی خود مراجعه کنید.

سایر علائم کرونا که ممکن است در حالت‌های مختلف دیده شود شامل وجود درد در بدن، اسهال، گلودرد، سردرد، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، جوش‌های پوستی و ورم ملتحمه چشم است. در صورت دیدن این علائم نیز بهتر است تست کرونا دهید و از سلامت خود اطمینان حاصل کنید.

انواع روش‌های درمانی برای ویروس کرونا

به صورت کلی اگر فردی به کرونا مبتلا شود، دو راهکار اصلی برای درمان این بیماری وجود دارد. راهکار اول برای بسیاری از افرادی که سالمند نیستند یا بیماری‌ زمینه‌ای خاصی ندارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد و در اکثر موارد با بهبودی بیماری همراه است. این روش همان روش قرنطینه‌ی خانگی است که باید مراقبت‌های شخصی به دقت و با توصیه‌ی پزشکان به درستی انجام شود.

روش‌های بالینی برای درمان ویروس کوید ۱۹

درمان دوم که در بیمارستان‌ها انجام می‌شود، بستری بیمار است و یکی از مهم‌ترین ابزارهای بیمارستانی برای کمک به بیماران کرونایی، دستگاه ونتیلاتور است. تامین اکسیژن برای افراد مبتلا به کرونا بسیار ضروری است زیرا این ویروس غالبا به ریه‌ی افراد ضربه می‌زند. دستگاه ونتیلاتور وظیفه‌ی این تامین اکسیژن را انجام می‌دهد. معمولا بیمارانی که شدت بیماری در آن‌ها افزایش پیدا کرده و یا دارای بیماری‌های حاد تنفسی هستند و یا دارای سایر بیماری‌های زمینه‌ای هستند، از این دستگاه استفاده می‌کنند. اگر بیمارانی در موارد خاص نتوانند در مدت طولانی زیر دستگاه ونتیلاتور باشند، با استفاده از داروی دگزامتازون، می‌توان زمان نگه‌داری بیمار زیر این دستگاه را کاهش داد.

در قرنطینه خانگی به چه نکاتی توجه کنیم؟

اگر به بیماری کرونا مبتلا شدید طبق آمار منتشر شده احتمال بهبودی شما بالاتر از احتمال مرگ شماست! پس در اولین قدم خونسرد باشید و مدام به خود و اطرافیانتان انرژی دهید. به بهبود وضعیت خود کاملا امیدوار باشید و احساس ترس یا نگرانی بی‌مورد به خود راه ندهید. در ادامه به چند توصیه برای قرنطینه خانگی اشاره می‌کنیم که توسط سازمان بهداشت جهانی ابلاغ شده است.

  • از داروهای خانگی (بدون تجویز پزشک) مانند انواع آنتی‌بیوتیک‌ها برای پیش‌گیری یا درمان کرونا سرخود استفاده نکنید.
  • اگر علائم ابتدائی کرونا را در خود مشاهده کردید، ابتدا با مراکز بهداشتی تماس بگیرید و از امکان گرفتن تست کرونا مطلع شوید، اگر امکان گرفتن تست وجود نداشت، برای حداقل ۱۴ روز در خانه بمانید.
  • از شرایط افرادی که با شما در ارتباط بودند اطمینان حاصل کنید تا از گسترش ویروس جلوگیری شود.
  • وقتی در قرنطینه هستید، از خانه بیرون نروید و از دیگران بخواهید برایتان مایحتاج را تامین کنند.
  • از افراد (حتی خانواده) فاصله‌ی حداقل ۱ متری را رعایت کنید.
  • به طور مداوم دستان خود را بشویید و ضدعفونی کنید و از ماسک پزشکی برای محافظت از اطرافیانتان استفاده کنید.
  • در اتاقی مجزا از سایر افراد خانواده باشید و اگر در یک اتاق هستید حداقل فاصله‌ی تخت شما از دیگران یک متر باشد و حتما از ماسک مخصوص استفاده کنید.
  • تهویه هوای اتاق را بهینه کنید.
  • علائم خود را برای حداقل ۱۴ روز تحت نظر داشته باشید.
  • در صورت دیدن این موارد سریعا با مراکز درمانی تماس بگیرید: تنگی نفس، از دست دادن صحبت یا حرکت، سرگیجه یا درد سینه.

روش‌های مراقبت و درمان بالینی و بیمارستانی کرونا

یکی از مهم‌ترین روش‌های بالینی که به آن اشاره شد، استفاده از دستگاه ونتیلاتور برای موارد بحرانی و شدید بود. در ادامه به داروها و روش‌های درمانی دیگر برای درمان کرونا اشاره می‌کنیم.

  • دگزامتازون: بسیاری از پزشکان مخصوصا در آمریکا، از ابتدای شیوع کرونا، این دارو را برای بیماران کرونایی استفاده می‌کردند. همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم، استفاده از این دارو بیش‌تر برای بیمارانی که نیاز به پشتیبانی‌های تنفسی مانند ونتیلاتور دارند مفید است.
  • داروی Remdesivir: در اکتبر سال ۲۰۲۰، سازمان FDA استفاده از این داروی ضد ویروسی را برای درمان کرونا تائید کرد. این دارو ممکن است برای درمان بزرگسالان و کودکان ۱۲ سال به بالا و وزن حداقل ۸۸ پوند که برای COVID-19 در بیمارستان بستری شده اند، استفاده شود. آزمایشات بالینی نشان می دهد که در این بیماران، Remdesivir ممکن است به طور متوسط زمان بهبودی را تسریع کند.
  • داروهای ضد انعقاد خون یا رقیق‌کننده خون: تقریبا تمام افرادی که با COVID در بیمارستان بستری می شوند، داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون دریافت می کنند. پزشکان معمولا هپارین یا انوکساپارین با دوز کم تجویز می کنند. با این حال، در برخی از بیماران اگر قبلا لخته خون ایجاد کرده یا خطر بالایی برای انجام این کار دارند، به دوزهای کامل ضد انعقاد خون نیاز دارند. پزشکان همیشه باید در هنگام تجویز دوزهای کامل خطر خونریزی خطرناک را متعادل کنند.

نظر خود را بیان کنید