پزشک عمومی
این مقاله تایید شده است اما تنها جنبه اطلاع رسانی دارد.

انواع روغن های گیاهی و خواص آنها

روغن های گیاهی: نوع، مزایت و ارزش های تغذیه ای

روغن های گیاهی که از دانه های سبزیجات و دانه هایی که دارای محتوای روغنی هستند استخراج می شوند به بخش مهمی از رژیم غذایی افراد تبدیل شده اند. چه بخواهید از این روغن به عنوان واسط پخت و پز استفاده کنید یا به عنوان سس سالاد از آن بهره مند شوید، این روغن ها منبع خوبی از چربی های سالم هستند.

به طور کلی، روغن های گیاهی مزایای زیادی همچون کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی، متابولیسم بهتر و گوارش راح تر، کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و فراهم آوردن اسیدهای چرب امگا ۳ برای بدن را دارند.

در این مقاله قصد داریم ترکیب تغذیه ای و مزایای این روغن های گیاهی را با جزییات بیشتری مورد بررسی قرار دهیم.

روغن های گیاهی

همه چیز درباره روغن های گیاهی

ارزش غذایی روغن های گیاهی:

روغن های مختلف اجزای تغذیه ای مختلفی دارند که به بدن کمک می کنند اما عناصر رایجی همچون ویتامین E، اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶، اسیدهای چرب تک غیر اشباع و چند غیر اشباع و چربی های اشباع شده در این روغن ها دیده می شود.

انواع روغن های گیاهی:

روغن نارگیل:

روغن های محبوب موضعی دارای مزایای زیادی برای بدن هستند. این روغن را می تواند از گوشت درخت نارگیل یا هسته آن استخراج کرد. روغن نارگیل به پیشگیری از ریزش مو، پیری زودرس و افزایش قدرت سیستم ایمنی کمک می کند. این روغن را می توان برای پخت و پز، ماساژ و به عنوان روغن حامل مورد استفاده قرار داد. انواع مختلفی از روغن نارگیل وجود دارد.

روغن گیاه گل رنگ:

این روغن که از دانه های گیاه گل رنگ استخراج می شود، حاوی اسید چرب امگا۶، اولئیک اسید و لینولئیک اسید است که می تواند به مبارزه با چاقی کمک کند، دیابت را مدیریت نماید، از بروز نشانه های سندرم پیش از قاعدگی پیشگیری نماید و سیستم ایمنی را تقویت کند.

faceoil-sunflower-روغن آفتابگردان

روغن دانه آفتاب گردان

روغن آفتابگردان:

استخراج این روغن آسان است. مقادیر خوبی از اسیدهای چرب و ویتامین E در این روغن وجود دارد که باعث می شود گزینه سالم خوبی برای افراد باشد. روغن آفتابگردان، انرژی را بیشتر می کند، سلامت پوست و مو را بهبود می بخشد، از بروز بیماری های قلبی پیشگیری می کند، شدت آرتروز و آسم را کاهش می دهد و به تولید دوباره سلول های پوست کمک می کند.

روغن سویا:

این روغن از دانه های سویا استخراج می شود و غنی از اسیدهای چرب است. مواد معدنی و ویتامین های زیاد در آن و محتوای انتی اکسیدانی اش باعث شده است این گزینه انتخاب خوبی برای افراد باشد.

برخی از مزایای این روغن برای سلامتی شامل تقویت سیستم ایمنی، داشتن چشم و پوستی سالم تر، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. این روغن به کاهش نشانه های آلزایمر نیز کمک می کند.

همچنین بخوانید: خواص روغن دانه سویا

روغن زیتون:

روغن زیتون روغنی است که از خود میوه استخراج می شود. بیشتر افراد می توانند اسیدهای چرب امگا ۳ مورد نیاز بدن را از روغن ماهی به دست آورند اما گیاهخواران می توانند این اسید چرب را از روغن زیتون به دست آورند. روغن زیتون برای آشپزی، مقاصد پزشکی، صابون ها و محصولات آرایشی، مکمل ها و در برخی از موارد به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می گیرد. انواع مختلفی از این روغن را می توان خریداری کرد.

روغن بادام زمینی:

این روغن محبوب از بادام زمینی استخراج می شود. با وجود تعادل خوبی از اسیدهای چرب، این روغن می تواند انتخاب خوبی برای افراد باشد. روغن بادام زمینی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی است. این موضوع به حفط سطح کلسترول خون، فشار خون و سلامت کلی بدن کمک می کند و نشانه های پیری را به تاخیر می اندازد.

روغن کنجد:

یکی از روغن های محبوب دیگر روغن دانه کنجد است که می تواند جایگزین خوبی برای روغن های غیر سالم باشد. این روغن غنی از مواد معدنی همچون روی، مس، کلسیم و منیزیم است و اسید چرب چند غیر اشباع و تیروزین دارد. این روغن به کاهش التهاب ، افزایش سلامت دندان ها و متابولیسم و کاهش لکه های پیری کمک می کند.

هشدار:

علی رغم دیدگاه های مختلف در مورد مزایا و خطرات مصرف روغن های گیاهی، این موارد برای رژیم گیاهی ما ضروری هستند. با اینحال درک ترکیب روغن و اثرات آن بر روی سلامت و بدن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

با اینکه روغن زیتون و روغن نارگیل جز روغن های سالم گیاهی برتر محسوب می شود اما برخی بر این باورند که سایر روغن ها برای سلامت ما مضرند. روغن های گیاهی هیدروژنه در برگیرنده چربی های ترانس هستند و می توانند سلامت شما را به خطر بیندازند. پس از مصرف چنین روغن هایی خودداری کنید.

نظر خود را بیان کنید